Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα «αιώνια» ευρωπαϊκά ντέρμπι! (Poll)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα «αιώνια» ευρωπαϊκά ντέρμπι! (Poll)

Γιατί οι δικές τους μονομαχίες είναι μοναδικές! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός φροντίζουν να εκτοξεύουν την αδρεναλίνη στα μεταξύ τους ντέρμπι τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Στις 30 Δεκεμβρίου, οι «πράσινοι» υποδέχονται τους Πειραιώτες σε ένα αρκετά κομβικό παιχνίδι, μιας και η EuroLeague μπαίνει στην τελική ευθεία του Α΄ Γύρου. Το bwin News σας βάζει στο κλίμα με πέντε απίθανα ντέρμπι της κανονικής διάρκειας της «κορυφαίας διοργάνωσης μπάσκετ της Ευρώπης».

10 Απριλίου 2014 | Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 68-65

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 68-65 χάρη σε ένα απίθανο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη. Ενα συναρπαστικό παιχνίδι, με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, τους «πράσινους» να πλησιάζουν στη νίκη, αλλά τους Πειραιώτες να μην τους αφήνουν να χαρούν. Ο Βασίλης Σπανούλης απέδειξε το μπασκετικό του μεγαλείο ακόμη μία φορά. Πέτυχε τους πέντε τελευταίους πόντους της ομάδας του και ήταν αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα. Παράλληλα, ο Κώστας Σλούκας ήταν θρασύς και με κομβικά καλάθια βοήθησε τα μέγιστα με 12 πόντους (με 4/6 τρίποντα, μοίρασε 5 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα). Δεν ήταν στη βραδιά του ο Διαμαντίδης, ο οποίος δε βοήθησε τον Παναθηναϊκό όπως συνηθίζει έχοντας μόλις 2 πόντους.

2 Μαρτίου 2018 | Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 85-87

Ακόμα ένα ντέρμπι «αιώνιων» που μας κράτησε σε αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Ολυμπιακός έπειτα από ένα σερί πέντε ηττών στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επικράτησε 87-85 στην παράταση, αγκαλιάζοντας ουσιαστικά το πλεονέκτημα της έδρας στα Playoffs της EuroLeague. ΜVP ο Μπράιαν Ρόμπερτς, ο οποίος ήταν και ο παίκτης της τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό! Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε το momentum στην παράταση και να είχε προηγηθεί και με 82-81, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ με ένα τρίποντο και με 2/2 βολές γύρισε και πάλι το ματς υπέρ της ομάδας «κλειδώνοντας» τη νίκη. Ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 18 πόντους και ήταν ο παίκτης της βραδιάς. Ο Σφαιρόπουλος έκανε εξαιρετικό κοουτσάρισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ στα κρίσιμα σημεία φρόντιζε να κρατά τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ. Αξιοι συμπαραστάτες του Ρόμπερς, ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης.

9 Νοεμβρίου 2018 | Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 93-80

Ενας μαγικός Αντετοκούμνπο, ένας σούπερ Λεκαβίτσιους και ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό με 93-80. Με ένα επιμέρους 52-32 στο δεύτερο μισό του ματς, οι «πράσινοι» δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στους Πειραιώτες. Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός είχε ψηλά ποσοστά στα δίποντα (61% με 27/44), μάζεψε 16 επιθετικά, ενώ για ένα τέτοιο ντέρμπι έμεινε στα μόλις 8 λάθη. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν τρομερός με 17 πόντους έχοντας 4/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα σε 21 λεπτά, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο τον ακολούθησε σε απόδοση με άλλους 12 πόντους, εκ των οποίων οι 10 ήταν στο 3ο δεκάλεπτο. Στον αντίποδα, Σπανούλης και Γκος δε βρέθηκαν στο βράδυ της, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να χάσει αρκετές επιθετικές λύσεις.

6 Δεκεμβρίου 2019 | Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 99-93

Με τον Ταϊρίς Ράις να κάνει το ματς της ζωής του με 41 πόντους (5/7 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 7/7 βολές), ο Παναθηναϊκός λύγισε τον Ολυμπιακό στο στο ΟΑΚΑ με 99-93 στην παράταση. Ενα από τα ωραιότερα ντέρμπι «αιώνιων», με τους Πειραιώτες να πιέζουν, να πλησιάζουν στη νίκη, αλλά τον Ράις να μην τους αφήνει να πανηγυρίσουν. Ηταν η βραδιά του, το παιχνίδι του, αφού ο υπόλοιπος Παναθηναϊκός είχε μόλις 11 ασίστ και 2/17 τρίποντα. Αφανής ήρωας ο Παπαγιάννης, ο οποίος στο τέλος της κανονικής διάρκειας πέτυχε το καλάθι που έστειλε το ματς στην παράταση.

17 Μαρτίου 2022 | Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 101-73

Μια από τις κορυφαίες παραστάσεις που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στη EuroLeague και σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν, επικράτησαν 101-73 κάνοντας παράλληλα το μεγάλο βήμα για το πλεονέκτημα έδρας. Ο Σλούκας και ο Βεζένκοφ ήταν εντυπωσιακοί, ενώ Παπανικολάου, ΜακΚίσικ και Φαλ έκαναν τα πάντα για να εκτοξεύσουν τη διαφορά και να δώσουν μια μεγάλη νίκη. Κυριαρχικό μπάσκετ από τον Ολυμπιακό, ο οποίος με 25 ασίστ, 66% στα δίποντα και 44% στα τρίποντα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης. Μέικον και Παπαγιάννης προσπάθησαν να κρατήσουν τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα.

Σχολιάστε

X