Σου θυμίζουμε τις μάχες των «Big-5» πρωταθλημάτων! (Poll)

Σου θυμίζουμε τις μάχες των «Big-5» πρωταθλημάτων! (Poll)

Ο Λιονέλ Μέσι σήκωσε την κούπα και η Αργεντινή είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια. Το Μουντιάλ ολοκληρώθηκε και η Ευρώπη επιστρέφει ξανά στη δράση. Πως αφήσαμε όμως οι πέντε μεγάλες λίγκες; Νάπολι, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν οδηγούν την κούρσα των πρωταθλημάτων τους, ωστόσο η επανεκκίνηση αναμένεται συναρπαστική. Μίλαν, Γιούβε, Σίτι, Τότεναμ, Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Λειψία, Λανς «απειλούν» κι ετοιμάζουν αντεπίθεση.

Serie A: Νάπολι, έτοιμη για επιστροφή στην κορυφή!

Από το 1990 κι έπειτα στον ιταλικό νότο ονειρεύονται… πρωτάθλημα και μια ολόκληρη πόλη είναι έτοιμη να αφεθεί στην παράνοια. Η Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι δείχνει πιο έτοιμη, πιο πειστική από ποτέ πως μπορεί να φτάσει ξανά σε ένα σκουντέτο. Το έκανε ο Ντιέγκο και ο Νότος έζησε στιγμές μοναδικές. Οι Ναπολιτάνοι από τον Αύγουστο δεν έχουν ήττα στη Serie A, ενώ συνολικά σε 15 παιχνίδια μετρούν 13 νίκες και δύο ισοπαλίες και φυσικά βρίσκονται πρώτοι στη βαθμολογία, οκτώ βαθμούς μπροστά από τη Μίλαν. Παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, κυριαρχικό. Με ένα τρομερό μεταγραφικό καλοκαίρι, ο Ντε Λαουρέντις βοήθησε τον σύλλογο του να μπει ξανά σε τροχιά τίτλου. Είδε τους Ινσίνιε, Μέρτενς, Κουλιμπαλί και Ρούι να αποχωρούν, αλλά δεν επηρεάστηκε. Ο Κβαρατσχέλια είναι ίσως η αποκάλυψη της σεζόν, ο Κιμ Μιν-Τζε εντυπωσιακός στα μετόπισθεν και η Νάπολι μια τρομερά καλή ομάδα.

Κάθε γκολ της Serie A σε ζωντανή μετάδοση*

Η Μίλαν το προσπαθεί, αλλά δεν παρουσιάζεται έτοιμη για το back to back. Η Γιουβέντους σε μια πολύ περίεργη για αυτή σεζόν έχει κάνει σερί νικών και είναι βελτιωμένη, αλλά προς το παρόν δεν πείθει πως μπορεί να το… κλέψει. Ίντερ και Λάτσιο δεν έχουν τις απαντήσεις ενώ Αταλάντα, Ουντινέζε και Ρόμα, που έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα, πλέον έχουν χάσει αρκετό έδαφος. Στην ουρά της βαθμολογίας οι Κρεμονέζε, Σαμπντόρια και Βερόνα θα χρειαστούν μια γερή αντεπίθεση για να… προλάβουν το τρένο.

Τι μπορεί να σταματήσει τη Νάπολι; Μήπως η διακοπή για το Μουντιάλ; Η ομάδα είναι έτοιμη να βγάλει ξανά μια ολόκληρη πόλη στους δρόμους και το +8 από τη Μίλαν δείχνει προβάδισμα ικανό για να κάνει τη διαφορά!

Premier League: Θα ζήσει το όνειρο η Άρσεναλ;

Οι ψίθυροι έγιναν φωνές κι αυτές χαμόγελα αισιοδοξίας. Η Άρσεναλ είναι διεκδικήτρια του τίτλου. Άλλωστε, θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή, σε απόσταση πέντε βαθμών από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πριν ένα χρόνο ο Αρτέτα ήταν το «μαύρο πρόβατο» στις τάξεις των οπαδών, σήμερα, ο Ισπανός τεχνικός αποθεώνεται, αφού έχει τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία των Λονδρέζων. Το νεανικό σύνολο των «Κανονιέρηδων» δίνει εξαιρετικές παραστάσεις και ενθουσιάζει με το ποδόσφαιρό του, μετρώντας ταυτόχρονα 12 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα σε 14 παιχνίδια. Το πιο πιθανό είναι ότι η Άρσεναλ θα βρεθεί στην πρώτη τετράδα, όμως το ερωτηματικό είναι αν θα καταφέρει να κάνει την έκπληξη και να κατακτήσει την Premier League. Πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του Ζεσούς και πλέον αναζητείται λύση στην επίθεση!

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα κυνηγά, όμως δε δείχνει διατεθειμένη να αφήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα να της ξεφύγει. Ειδικά όταν έχει στη «μηχανή» της τον Έρλινγκ Χάαλαντ που ήδη έχει σκοράρει 18 τέρματα. Αλλωστε, οι «πολίτες» ξέρουν τον τρόπο για να γυρίσουν την κατάσταση. Παίζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, μετρούν 10νίκες, ενώ έχασαν βαθμούς σε νεκρά διαστήματα που είχαν.

Premier League με ενισχυμένες αποδόσεις 

Φανταστική είναι η Νιούκαστλ μέχρι στιγμής. Η ομάδα του Έντι Χάου βρίσκεται στην 3η θέση, μόλις επτά βαθμούς πίσω από την Άρσεναλ και έχει τραβήξει τα βλέμματα, καταφέρνοντας να παραμείνει τόσο ψηλά. Η Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε συμπληρώνει την τετράδα, αλλά δεν δείχνει ικανή να μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ο Χάρι Κέιν βέβαια, με 12 γκολ, βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ, μετά τη δύσκολη αρχή, αρχίζει να παρουσιάζει εξαιρετικά δείγματα, με τον Ολλανδό τεχνικό να φαίνεται ικανός να δώσει ξανά τη χαμένη αίγλη. Η Λίβερπουλ αντί για τίτλο, ψάχνει ακόμη τη σταθερότητα και πιθανότατα δεν θα κυνηγήσει κάτι παραπάνω από την τετράδα, κάτι που ισχύει και για την Τσέλσι που πλέον πορεύεται με τον Γκρέιαμ Πότερ στον πάγκο της.

«Μάχη» στα χαμηλά στρώματα της κατηγορίας, εκεί που μόλις πέντε βαθμοί χωρίζουν τη 15η Λιντς από την ουραγό Γουλβς. Η φετινή Premier League μοιάζει εντελώς απρόβλεπτη και κάθε απώλεια μετά την επιστροφή θα είναι… μοιραία. Το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουάριου αναμένεται να είναι πλούσιο, μιας και οι ομάδες είναι έτοιμες να ενισχυθούν αρκετά.

LaLiga: Mονομαχία για… δύο

Η υπόθεση του τίτλου στην Ισπανία θα κριθεί στη σκληρή μονομαχία της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μπαρτσελόνα. Οι δύο «μεγάλοι» της Ιβηρικής έπειτα από τρία περίπου χρόνια θα δώσουν σκληρή μάχη για τον θρόνο του ισπανικού ποδοσφαίρου. Μπορεί εκτός συνόρων η Μπαρτσελόνα να ήταν κάκιστη, ωστόσο στην Ισπανία έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα στο Clasico, εκμεταλλεύθηκε τις αδυναμίες της Ρεάλ και είναι δυο βαθμούς από πάνω της. Ο Τσάβι, που δέχθηκε πίεση για τον αποκλεισμό από το Champions League, θα κάνει τα πάντα για να πάρει ξανά τα σκήπτρα στη La Liga. Η ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι ήταν τέτοια άλλωστε που από την αρχή της σεζόν ο πρωταθλητισμός ήταν ο βασικός στόχος. Μπροστάρης ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος είναι ο κορυφαίος σκόρερ της λίγκας με 13 τέρματα. Θα καταφέρουν οι Καταλανοί να βρεθούν στην κορυφή έπειτα από τρία χρόνια;

Αγορές για κάθε φάση στη LaLiga

Στη Ρεάλ, η έλλειψη συγκέντρωσης στα παιχνίδια λίγο πριν τη διακοπή στέρησε τη δυνατότητα στον Αντσελότι να δει το Μουντιάλ από την κορυφή. Αλλωστε, στα τελευταία τρία ματς η ομάδα του μέτρησε μια νίκη, μια ήττα και μια ισοπαλία. Βινίσιους και Ροντρίγκο κάνουν τη διαφορά, Κρόος και Βαλβέρδε δεν επιβαρύνθηκαν ιδιαίτερα στο Μουντιάλ, κάτι που όμως συνέβη με τους Μόντριτς, Τσουαμενί και Καμαβινγκά. Αυτό που ίσως έχει λείψει από τους πρωταθλητές είναι η κλάση του Καρίμ Μπενζεμά που έχει χάσει επτά παιχνίδια λόγω μικρών μυϊκών προβλημάτων και έχει μείνει στα πέντε γκολ.

Η Ατλέτικο δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ανάμεσα στο δίπολο Ρεάλ-Μπαρτσελόνα και να πρωταγωνιστήσει, ενώ καμία ομάδα δεν δείχνει ικανή να αμφισβητήσει την κυριαρχία των δύο. Απογοητευτική μέχρι στιγμής η Σεβίλλη που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, με τις Ράγιο Βαγιεκάνο και Οσασούνα να «φλερτάρουν» με τις ευρωπαϊκές θέσεις. Το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο και φέτος η LaLiga θα στρέψει πάνω της όλα τα βλέμματα.

Bundesliga: Ναι, υπάρχει ενδιαφέρον για τον τίτλο!

Το φετινό πρωτάθλημα είναι για πολλούς το ελκυστικότερο των τελευταίων ετών. Μπορεί κάθε χρόνο οι Βαυαροί να καταλήγουν να είναι εκείνοι που πανηγυρίζουν, όμως σε αυτή τη σεζόν χρειάστηκε ένα δυνατό σερί πέντε νικών για να βρεθούν μόνοι πρώτοι στην κορυφή.

Ποιον δεν ενθουσιάζουν οι περιπτώσεις της Φράιμπουργκ ή της Ουνιόν Βερολίνου; Ομάδες που με πολλή δουλειά και πίστη στο δικό τους ποδοσφαιρικό πλάνο καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Πίσω της, δίνονται σκληρές μάχες ανάμεσα σε Φράιμπουργκ, Λειψία, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ντόρτμουντ που όλες προσπαθούν να διακριθούν και να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη τετράδα. Η Φράιμπουργκ του Στράιχ εντυπωσιάζει. Οι «ταύροι» με μπροστάρη τον φοβερό Ενκουκού καταφέρνουν να διατηρούνται ψηλά. Στους Βεστφαλούς, ο Μπέλιγκχαμ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, η λάμψη του άστρου του όμως δεν έχει αποδειχθεί ικανή να «κουβαλήσει» από μόνη της την ομάδα προς τη διεκδίκηση του τίτλου.

Οι αγώνες της Bundesliga διαθέσιμοι σε Live Streaming*

Και στην ουρά της βαθμολογίας πάντως, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο αφού η ουραγός Σάλκε και η 14η Άουγκσμπουργκ έχουν μια διαφορά έξι βαθμών. Ίσως θα είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος αρκετά ισχυρός για να καταφέρει να… εκθρονίσει την Μπάγερν, ειδικά τώρα που έπιασε κορυφή και πάλι, όμως όλα είναι ανοιχτά…

Ligue 1: Παρί, το μεγάλο φαβορί

Η κορυφή χωρά μόνο έναν και η Παρί δεν επιθυμεί να μπει σε περιπέτειες. Οι Παριζιάνοι ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με απίθανους αριθμούς, 13 νίκες και δυο ισοπαλίες, καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα, όμως δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν όσο θα ήθελαν από τους διώκτες τους.

Ο λόγος; Η Λανς! Η ομάδα τα πήγε περίφημα σε αυτό το διάστημα, έχει μόλις μια ήττα και βρίσκεται στο -5 από την κορυφή. Από κει πέρα το… χάος. Η Μαρσέιγ «πληρώνει» τα σκαμπανεβάσματα στην αρχή της σεζόν, ενώ Μονακό, Λιλ θα δώσουν μάχη τετράδας. Οσο για τη Λυών, έχει μείνει από νωρίς μακριά από το στόχο της…

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

 

Σχολιάστε

X