What if: Τι θα γινόταν αν η Ντόρτμουντ δεν ήταν

What if: Τι θα γινόταν αν η Ντόρτμουντ δεν ήταν “selling club”;

Η Ντόρτμουντ έκανε την έκπληξη άφησε εκτός μεγαθήρια και είναι έτοιμη σαν άλλος Δαβίδ να κερδίσει τη μάχη του Champions League. Μια τεράστια επιτυχία που θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί νωρίτερα, αν η ομάδα κρατούσε στο ρόστερ της παίκτες που κάνουν τη διαφορά στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Αν δεν ήταν… selling club θα κυριαρχούσε εντός κι εκτός συνόρων;

Η Ντόρτμουντ επέστρεψε στο κορυφαίο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό ραντεβού και την 1η Ιουνίου θα διεκδικήσει στο «Γουέμπλεϊ» την κούπα του Champions League. Οι Βεστφαλοί είναι από τις πιο «συμπαθείς» ομάδες λόγω της στάσης που κρατούν διαχρονικά στην πλειονότητά τους οι οπαδοί στο Westfalenstadion. Παράλληλα, είναι φιναλίστ χωρίς υπερβάσεις και σίγουρα η πιο… γήινη ομάδα μετά την Μονακό του 2004. Το ποδόσφαιρο ακόμη και στην εποχή της απόλυτης βιομηχανιοποίησής του δίνει το δικαίωμα στον «μικρό» να νικήσει τον «μεγάλο». Η ομάδα της Βεστφαλίας κράτησε το πλάνο της σταθερό, δεν άλλαξε ρότα κόντρα στα σημεία των καιρών. Είναι το μεγαλύτερο… selling club και συνεχίζει ακάθεκτο.

Champions League: Ποιος θα κατακτήσει την κούπα;

Η Ντόρτμουντ ξέρει να «εκτοξεύει» παίκτες και αφού τα καταφέρει τους πουλάει ακριβά. Από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ως τον Τζέιντον Σάντσο και από τον Ουσμάν Ντεμπελέ ως τον Έρλινγκ Χάαλαντ οι Βεστφαλοί είναι υπόδειγμα ομάδας που γεμίζει τα ταμεία της.

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν αποκτήθηκε το 2011 από τη Νυρεμβέργη έναντι 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και πωλήθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι για 27 εκατομμύρια ευρώ. Οι Βετσφαλοί απέκτησαν τον 20χρονο Ματς Χούμελς από τη Μπάγερν για 4 εκατομμύρια ευρώ και τον έδωσαν στους Βαυαρούς έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στο Champions League!

Ο μεγάλος σταρ, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αποκτήθηκε από τη Λεχ Πόζναν σε ηλικία 21 ετών, ο Σίντζι Καγκάβα από την Οζάκα στα 21 του χρόνια, όπως και ο Γιακούμπ Μπλασικόφσκι από την Βίσλα Κρακοβίας, ενώ στα 16 του ήρθε στην ομάδα ο Κρίστιαν Πούλισιτς.

Εντυπωσιακά επιτυχημένο deal και με τον Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Ρεν και πωλήθηκε με περισσότερα από 90 εκατομμύρια ευρώ στη Μπαρτσελόνα. Η ομάδα της Βεστφαλίας αποκτά παίκτες και τους κάνει περιζήτητους, έχει μάθει να αγοράζει φθηνά και πουλάει ακριβά, τα ακατέργαστα διαμάντια δουλεύονται αρκετά, ώστε η λάμψη τους να περνά τα στενά όρια της Βεστφαλίας.

Ο Κρίστιαν Πούλισικ βρέθηκε στους Νέους της Ντόρτμουντ τον Φεβρουάριο του 2015 χωρίς να δαπανηθούν χρήματα. Ο Αμερικανός πήρε χρόνο συμμετοχής και στην πρώτη ομάδα και τον Ιανουάριο του 2019 τον πήρε η Τσέλσι έναντι 64 εκατομμυρίων ευρώ! Ακόμα και όταν δαπάνησε 20 εκατομμύρια για τον Χάαλαντ κατάφερε να βγάλει περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ.

Κάθες γκολ της Bundesliga παίζει σε Live Streaming!

Η οικονομική κατάρρευση του 2005 ήταν αυτή που υποχρέωσε τον σύλλογο να στραφεί σε ένα άλλο επιχειρηματικό πλάνο, ώστε αρχικά να επιβιώσει αγωνιστικά. «Αγοράζουμε φθηνά, πουλάμε ακριβά» είναι το μόνο των Βεστφαλών. Ο Κλοπ ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε στη γιγάντωση αυτού του πρότζεκτ, αφού δούλεψε με νέους παίκτες και το πλάνο σιγά – σιγά απέδωσε. Τι και αν η ομάδα σε ένα έτος απώλεσε Χούμελς, Γκίντογκαν και Μχιταριάν και τους επόμενους τους Ομπαμεγιάνγκ και Ντεμπελέ, το πλάνο ήταν να ενισχυθεί η ομάδα με νεαρούς παίκτες και όχι με κάποιους μεγαλύτερης ηλικίας. Η Ντόρτμουντ ρίσκαρε και τα κατάφερε.

Ενισχυμένες Αποδόσεις κάθε μέρα!

Μπούρκι, Χακίμι, Χούμελς, Ακάνζι, Γκερέιρο, Ντεμπελέ, Πούλισικ, Μπέλιγχαμ, Γκιντογκάν, Χάαλαντ και Λεβεντόφσκι αποτελούν μια ενδεκάδα όνειρο, ένα ρόστερ που «θυσιάστηκε» για να εξυπηρετήσει το πλάνο της καθιέρωσης στους δυνατούς.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X