Πορτογαλία - Γαλλία: Ντέρμπι στον 6ο όμιλο!

Πορτογαλία – Γαλλία: Ντέρμπι στον 6ο όμιλο!

Εναρξη:  22:00, 23/06/2021
Γήπεδο: Puskás Aréna – Βουδαπέστη (55.000 θεατές)

Στη Βουδαπέστη κοντράρονται η Πορτογαλία με τη Γαλλία, το ζευγάρι δηλαδή του τελικού της προηγούμενης διοργάνωσης (2016).

Εναρξη: 19.00, 23/06/2021
Γήπεδο: Cartuja – Σεβίλλη (12.600 θεατές)

Χωρίς περιθώρια η Πορτογαλία

Μια από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών έκανε η Πορτογαλία, η οποία και ηττήθηκε με 4-2. Μπορεί να προηγήθηκε στο σκορ, ωστόσο αμυντικά ήταν κάκιστη και δέχθηκε τέσσερα τέρματα. Η Σελεσάο του Σάντος είναι με την πλάτη στον τοίχο ψυχολογικά, προκρίνεται όμως ως καλύτερη τρίτη και με ήττα, με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν θα έρθει με τρία γκολ διαφορά και η Ουγγαρία δεν θα πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη. Ο Σάντος πάντως τόνισε ότι αν ξαναβρεί τη Γερμανία στον τελικό, θα τη νικήσει και θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Οι Ίβηρες δεν έπεισαν ούτε στο πρώτο ματς, καθώς «ξεκλείδωσαν» την Ουγγαρία στο τελευταίο τέταρτο. Είναι «do or die» και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ούτε που θέλει να σκέφτεται πως δε θα συνεχίσει στη διοργάνωση. Αλλωστε, έχει ρεκόρ ακόμα να καταρρίψει. Ακόμα και οι καλύτερες ομάδες χάνουν. Υπάρχουν αρκετές διαφορές στον τρόπο που αγωνίζονται η Γερμανία και η Γαλλία. Οι ποδοσφαιριστές μου γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν υπολογισμούς και να μπλέκουν σε σενάρια» τόνισε ο Σάντος.

Πορτογαλία (4-2-3-1): Ρουί Πατρίσιο, Ν. Σεμέδο, Πέπε, Ρ. Ντίας, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ρ. Σάντσες, Μπ. Σίλβα (Ράφα Σίλβα), Μπρ. Φερνάντες, Ζότα, Ρονάλντο

[jsMatches id =”166425″ group_id=”84″ partic_id=”216414″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Για την πρώτη θέση η Γαλλία

Σε θέση ισχύος βρίσκονται οι Μπλε, οι οποίοι έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. Απομένει φυσικά το τελικό πλασάρισμα για να μάθουν τον αντίπαλο για τη φάση των 16. Δεν έπεισαν κόντρα στην Ουγγαρία, είχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά τελικά πήραν τον βαθμό. Σίγουρα θέλουν την πρώτη θέση, καθώς στην περίπτωση της δεύτερης θα πέσουν πάνω στην Αγγλία. Ο Ντιντιέ Ντεσάν δεν έχει στη διάθεσή του τον Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος τελικά έκανε επέμβαση και θα μείνει τέσσερις μήνες εκτός.

Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Ζιλ Κουντέ, θέση στο αρχικό σχήμα βρίσκουν οι Ντιμπουά και Τολισό. «Γνωρίζω ότι ο Μπενζεμά έχει ένα μεγάλο βάρος. Παρά την εμπειρία του και την ιστορία του. Έχει ευθύνη. Την ίδια ευθύνη που είχε ο Ζιρού στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το σημαντικό είναι ότι έχει την εμπιστοσύνη μου», ανέφερε ο 52χρονος τεχνικός της Γαλλίας.

Γαλλία (4-5-1): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Κουντέ, Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Πογκμπά, Καντέ, Τολισό, Μ’Μπαπέ, Μπενζεμά

[jsMatches id =”166425″ group_id=”84″ partic_id=”216390″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Πορτογαλία – Γαλλία, οι αριθμοί του ντέρμπι

Η Πορτογαλία έχει κερδίσει μόλις ένα από τα 13 τελευταία ματς με τη Γαλλία, μετρώντας 11 ήττες.

Είναι το 5ο ραντεβού σε μεγάλο τουρνουά, αλλά το πρώτο σε φάση ομίλων. Βέβαια, η Πορτογαλία ήταν αυτή που πήρε το μεγάλο ματς, αυτό στον τελικό του EURO 2016.

Στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους μας, σημειώθηκαν μόλις τρία γκολ (2 από τη Γαλλία)

Η Γαλλία είναι αήττητη στα 11 τελευταία ματς ομίλων σε EURO ή Μουντιάλ, κέρδισε τέσσερα από αυτά. Ωστόσο, στα τελευταία ματς τριών σερί τουρνουά αναδείχθηκε ισόπαλη.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει σκοράρει ποτέ κόντρα στη Γαλλία, ναι, δεν έχει βρει δίχτυα σε 439 αγωνιστικά λεπτά απέναντι στους Τρικολόρ.

 

Σχολιάστε

X