Πορτογαλία – Μαρόκο: Γράφει ιστορία ο Ρονάλντο

Πορτογαλία – Μαρόκο: Γράφει ιστορία ο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκίνησε φουριόζος τη φετινή διοργάνωση του Μουντιάλ και αναμένεται να είναι ξανά η ηγετική μορφή της Πορτογαλίας στο ματς της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου με το Μαρόκο που θα διεξαχθεί στο «Λουζνίκι» της Μόσχας. Υπενθυμίζεται ότι στην πρεμιέρα, οι Πορτογάλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τους Ισπανούς (3-3) ενώ οι Μαροκινοί ηττήθηκαν, με αυτογκόλ μάλιστα, από τους Ιρανούς (0-1).

Ένας, αλλά λέων
Η Πορτογαλία μπορεί να ήταν κατώτερη των Ισπανών στο μεγαλύτερο κομμάτι του μεταξύ τους αγώνα, ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο φανέρωσε την κλάση του και δικαιολόγησε το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή που έχει κατακτήσει πέντε φορές συνολικά στην καριέρα του.

Στα 33 του, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαριστής που σημειώνει χατ-τρικ στο Μουντιάλ ενώ αυτό ήταν το 51ο της πλούσιας καριέρας του συνολικά. Μπορεί τα δυο πρώτα γκολ κόντρα στους Ισπανούς να σημειώθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και λανθασμένη εκτίμηση του αντίπαλου γκολκίπερ Ντε Χέα, το τρίτο όμως ήταν χάρμα ιδέσθαι, με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ.

«Νομίζω ότι η ομάδα μας έπαιξε αρκετά καλά και η πορεία της θα είναι θετική στη φετινή διοργάνωση. Κοιτάμε το επόμενο ματς με τους Μαροκινούς και τώρα ο στόχος μας είναι η νίκη» υπογράμμισε ο Ρονάλντο.

Μουντιάλ με ειδική προσφορά* | 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Με την πλάτη στον τοίχο
Το Μαρόκο στάθηκε άτυχο στο παιχνίδι με το Ιράν, δεχόμενο το μοναδικό γκολ από δικό του παίκτη, με τον φορ Μπουχαντούζ να στέλνει άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας, στις καθυστερήσεις του αγώνα. Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει πρώτα, έχοντας μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ζιγιέτς που απέτυχε να κερδίσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Αυτή η ήττα αναγκάζει την ομάδα του Ερβέρ Ρενάρ να αναζητήσει πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Ίβηρες, ωστόσο ο Γάλλος προπονητής δεν χάνει την αισιοδοξία του: «Είμαστε σε δύσκολη θέση, ωστόσο απομένουν δυο αγώνες ώστε να εμφανιστούμε βελτιωμένοι στα κομμάτια που δεν πήγαμε καλά στην πρεμιέρα. Υπάρχει η ποιότητα για να απειλήσουμε τόσο την Πορτογαλία όσο και την Ισπανία».

Τελευταία αποτελέσματα:

Πορτογαλία – Ισπανία 3-3 (χατ-τρικ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο)

Μαρόκο – Ιράν   0-1

Παράδοση:

Πορτογαλία – Μαρόκο 1-3 (Μουντιάλ 1986, Μεξικό)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X