Ιράν – Ισπανία: Δαβίδ εναντίον Γολιάθ

Ιράν – Ισπανία: Δαβίδ εναντίον Γολιάθ

Οι πρωτοπόροι του 2ου ομίλου του Μουντιάλ Ιρανοί μετά τη νίκη επί του Μαρόκου, αντιμετωπίζουν τους Ισπανούς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, σε αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο «Καζάν Αρένα» του Καζάν. Η ομάδα του Φερνάντο Ιέρο αναδείχθηκε ισόπαλη με την Πορτογαλία (3-3) στη δική της πρεμιέρα.

Ιστορική στιγμή
Το Ιράν πέρασε δύσκολες στιγμές στο εναρκτήριο ματς με τους Μαροκινούς προτού κατακτήσει μία πολύτιμη νίκη, χάρη σε αυτογκόλ αντίπαλου παίκτη. Το γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις μετά από εκτέλεση φάουλ και λανθασμένη εκτίμηση του φορ Μπουχαντούζ. Αυτό ήταν το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα για την «Τιμ Μέλι» από το Μουντιάλ του 1998 που διεξήχθη επί γαλλικού εδάφους.

«Πάντα η πρεμιέρα του Μουντιάλ εμπεριέχει κινδύνους και είναι δύσκολη. Ξεκινήσαμε αρκετά προσεκτικά, κινηθήκαμε με βάση το πλάνο μας, θέλαμε να μην επιτρέψουμε στους μεσοεπιθετικούς των Μαροκινών να μας απειλήσουν. Στο τέλος, πανηγυρίσαμε τη νίκη και το συναίσθημα ήταν πολύ ωραίο» δήλωσε ο εκλέκτορας Κάρλος Κεϊρός που αναμένεται να παρατάξει εκ νέου την ομάδα του με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και στο δεύτερο ματς του ομίλου.

Τελευταία νέα, αποδόσεις και προσφορές* για το Μουντιάλ| 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Γύρισε σελίδα
Η Ισπανία έδειξε σημάδια αντίδρασης στο ματς με την Πορτογαλία όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Παρά την αιφνίδια αποπομπή του Γιούλεν Λοπετέγκι, οι «Φούριας Ρόχας» είχαν καλή παρουσία και σημείωσαν και τρία γκολ. Δις χρίστηκε σκόρερ ο Ντιέγκο Κόστα, άλλο ένα προσέθεσε ο Νάτσο. Ο Ντε Χέα ευθύνεται για ένα γκολ που δέχθηκε αλλά στηρίχθηκε δημόσια τόσο από την τεχνική ηγεσία όσο και από τους συμπαίκτες του.

«Είχαμε σχεδιάσει τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε τους Πορτογάλους. Οι εξελίξεις στο θέμα του προπονητή δεν μας ευνόησαν αλλά όταν έχεις την τύχη να δουλεύεις με αυτούς τους εξαιρετικούς επαγγελματίες, ξέρεις ότι όλα θα πάνε καλά. Ελπίζω και εύχομαι ότι όσο περνάνε τα παιχνίδια θα βελτιωνόμαστε περισσότερο, η ομάδα έχει μεγάλη ποιότητα» ανέφερε ο Φερνάντο Ιέρο που κλήθηκε να καλύψει το κενό του Λοπετέγκι.

Τελευταία αποτελέσματα:

Μαρόκο – Ιράν   0-1 (Μπουχαντούζ αυτογκόλ)

Πορτογαλία – Ισπανία 3-3 (Κόστα (2), Νάτσο)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X