Δανία – Αυστραλία: Με το βλέμμα στην πρόκριση

Δανία – Αυστραλία: Με το βλέμμα στην πρόκριση

Στη Σαμάρα, Δανία και Αυστραλία θα παραταχθούν με στόχο το νικηφόρο αποτέλεσμα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Μουντιάλ. Στην πρεμιέρα, οι Δανοί επικράτησαν δύσκολα του Περού ενώ η Αυστραλία ήταν ανταγωνιστική ωστόσο υποτάχθηκε στις ορέξεις των Γάλλων.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα
Δίχως να θέλξει με την απόδοσή της, η Δανία έσπασε το αήττητο 15 αγώνων των Περουβιανών (1-0), με τον Ερικσεν να τροφοδοτεί τον Πόουλσεν και τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα στο 59ο λεπτό. Στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, οι Περουβιανοί είχαν καλύτερη εικόνα, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα όλων το άστοχο πέναλτι του χαφ Κουέβα.

«Είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας ο Κάσπερ. Ευλύγιστος, ικανός με τη μπάλα στα πόδια, πλέον έχει αποκτήσει και την απαραίτητη εμπειρία για να ξεχωρίζει στο υψηλότατο επίπεδο. Ηταν εκ των ακρογωνιαίων λίθων της νίκης της πρεμιέρας, δεν θέλω να μειώσω την απόδοση της υπόλοιπης ομάδας. Χρειάζεσαι και τύχη σε διοργανώσεις όπως το Μουντιάλ» δήλωσε ο Νορβηγός εκλέκτορας της Δανίας, Ογκε Χαράιντε, εκθειάζοντας τον Κάσπερ Σμάιχελ, γιο του Πέτερ που επίσης μεσουράνησε με τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

 Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου  | 21+

Εμεινε με τις εντυπώσεις
Η Αυστραλία έκανε δύσκολη τη ζωή της Γαλλίας στο εναρκτήριο ματς, η ήττα με σκορ 2-1 δεν μειώνει τις προσπάθειες των παικτών του Φαν Μαρβάικ. Ο χαφ Γέντινακ πέτυχε το γκολ των «καγκουρό» από την άσπρη βούλα. Οι Γάλλοι είχαν την εδαφική υπεροχή αλλά σε μεγάλο διάστημα του αγώνα αρκέστηκαν σε ανούσια κατοχή της μπάλας.

«Η άποψή μου είναι ότι πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση, είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου, συνάμα και απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα. Κανένας δεν περίμενε να εμφανιστούμε τόσο ανταγωνιστικοί απέναντι σε ένα εκ των φαβορί για τον τίτλο του Μουντιάλ. Σε ορισμένες στιγμές έβλεπες ότι οι Γάλλοι έμεναν από ιδέες, είναι έπαινος για την ομάδα μας αυτό. Νομίζω ότι αξίζαμε την ισοπαλία. Δεν την κατακτήσαμε αλλά αυτή η εμφάνιση μας τόνωσε την ψυχολογία ώστε να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς και να αναζητήσουμε τις νίκες στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια» υποστήριξε ο Φαν Μαρβάικ

Τελευταία αποτελέσματα:

Περού – Δανία   0-1 (Πόουλσεν)

Γαλλία – Αυστραλία     2-1 (το γκολ της Αυστραλίας ο Γέντινακ)

Παράδοση:

Δανία – Αυστραλία      2-0

Αυστραλία – Δανία      1-0

Αυστραλία – Δανία      1-3

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X