Γαλλία – Περού: Ενδιαφέρουσα σύγκρουση

Γαλλία – Περού: Ενδιαφέρουσα σύγκρουση

Η Γαλλία ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ με νίκη επί της Αυστραλίας. Για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους Περουβιανούς στο Εκατερίνμπουργκ. Οι τελευταίοι απέδειξαν κόντρα στους Δανούς για ποιο λόγο ήταν αήττητοι επί 15 παιχνίδια αλλά η πρεμιέρα τους ήταν αρνητική.

Σημασία έχει το αποτέλεσμα
Οι Γάλλοι χρειάστηκαν ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι και μία προσπάθεια από τον Πογκμπά με ευτυχή κατάληξη για να κάμψουν την αντίσταση των Αυστραλών (2-1). Παρότι διαθέτουν ένα ρόστερ με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, στην πρεμιέρα δεν φανέρωσαν ιδιαίτερα θετικά στοιχεία ως σύνολο. Οι προσωπικές ενέργειες ήταν αυτές που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των «μπλε».

«Δεν ήταν εύκολο το έργο μας αλλά το να κερδίζεις στην πρεμιέρα είναι πάντα πολύ σημαντικό. Η Αυστραλία μας έβαλε εμπόδια, ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο. Δεν πιάσαμε τα στάνταρ απόδοσης που επιθυμούσαμε, είμαι σίγουρος ότι στα προσεχή παιχνίδια θα τα πάμε σαφώς καλύτερα» δήλωσε ο εκλέκτορας Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το Κύπελλο; Δες τις νέες αποδόσεις εδώ| 21+

Πλήρωσε την αστοχία του
Το Περού έχασε από τη Δανία (0-1) καθώς ήταν άστοχο στην τελική προσπάθεια, αποτυγχάνοντας να βρει δίχτυα. Ο χαφ Κουέβα είχε τη «χρυσή» ευκαιρία για γκολ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ μετά από εκτέλεση πέναλτι. Πέραν του Κουέβα, οι Καρίγιο – Φαρφάν – Φλόρες βρέθηκαν σε θέσεις βολής απέναντι στον Κάσπερ Σμάιχελ των Δανών, δίχως αποτέλεσμα για τη «μπλανκιρόχα».

«Οι παίκτες μου έκαναν το καλύτερο δυνατό, δεν μπορώ να έχω παράπονο. Πραγματοποιήσαμε σπουδαία εμφάνιση, δεν αξίζαμε να χάσουμε. Η ουσία στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ όμως. Δυστυχώς, δυσαρεστήσαμε τους υπέροχους φιλάθλους μας που κατέκλυσαν τις εξέδρες. Οφείλουμε να γυρίσουμε σελίδα και να επικεντρωθούμε στο ματς με τους Γάλλους» υποστήριξε ο εκλέκτορας Ρικάρντο Γκαρέκα. Ο Αργεντινός αναμόρφωσε αγωνιστικά την εθνική ομάδα του Περού.

Τελευταία αποτελέσματα:

Γαλλία – Αυστραλία     2-1 (Γκριεζμάν, Μπέχιτς (αυτογκόλ))

Περού – Δανία            0-1

Παράδοση:

Γαλλία – Περού           0-1 (1982, φιλικό στο Παρίσι)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X