Σουηδία – Ν. Κορέα: Ισορροπημένη αναμέτρηση

Σουηδία – Ν. Κορέα: Ισορροπημένη αναμέτρηση

Μία αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με το παρελθόν Σουηδία κατόρθωσε να πάρει την πρόκριση για πρώτη φορά την τελευταία 12ετία στο Μουντιάλ. Από τη μεριά της, η Νότιος Κορέα κάνει όνειρα για επανάληψη της επιτυχημένης πορείας του 2010 όταν και έφτασε στη φάση των 16.

Η ζωή χωρίς τον Ζλάταν
Η Σουηδία τερμάτισε δεύτερη πίσω από τη Γαλλία και μπροστά από την Ολλανδία στον όμιλο των προκριματικών πριν να αποκλείσει την Ιταλία στα μπαράζ. Σε αυτά, βασίστηκε εν πολλοίς στην άμυνά της. Η ομάδα του Γιάνε Αντερσον σκόραρε 27 γκολ σε δώδεκα παιχνίδια του ομίλου παρά την απόσυρση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο 36χρονος άσος που πλέον αγωνίζεται στο αμερικανικό MLS με τους ΛΑ Γκάλαξι, αποχώρησε μετά από 116 συμμετοχές και 62 γκολ. Οι Σκανδιναβοί μετρούν δύο ισοπαλίες κόντρα στους Νοτιοκορεάτες στα δύο τελευταία ραντεβού τους το 2005.

Εντός 23άδας βρίσκονται οι έμπειροι Γκράνκβιστ (στόπερ), Λούστιγκ (μπακ), Ολσον (μπακ), Λάρσον (εξτρέμ), Εκνταλ (χαφ), οι πολλά υποσχόμενοι χαφ Φόρσμπεργκ και Κλάεσον καθώς και δυο παλιοί γνώριμοι του ελληνικού, ο Τζίμι Ντουρμάζ και ο Μάρκους Μπεργκ. Στο πιο πρόσφατο φιλικό, οι Σουηδοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τους Δανούς (0-0) στη Στοκχόλμη.

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου  | 21+ 

Ψάχνει τη διάκριση
Η Νότιος Κορέα ολοκλήρωσε με άσχημο τρόπο τα προκριματικά, με μόλις δυο βαθμούς στα τρία τελευταία παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο, τερμάτισε δεύτερη, επτά βαθμούς πίσω από το Ιράν. Η αρνητική εικόνα της διευρύνθηκε στις φιλικές ήττες από Πολωνία (2-3), Βόρειο Ιρλανδία (1-2) και Βοσνία (1-3), ενώ ούτε κόντρα στη Βολιβία πανηγύρισε τη νίκη (0-0).

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας Σιν Ταε-Γιονγκ ανέλαβε τα ηνία μετά την αποπομπή του Γερμανού Ούλι Στίλικε. Ο άλλοτε προπονητής της ιστορικής Σεονγκνάμ έχει δουλέψει στις μικρές εθνικές ομάδες πριν πάρει το βάπτισμα του πυρός από την Ομοσπονδία για να οδηγήσει τους «πολεμιστές» στο φετινό Μουντιάλ. Από τους παρόντες παίκτες, ξεχωρίζουν οι Κιμ Γιουνγκ-Γκουόν (στόπερ), Κι Σουνγκ-Γιουένγκ (χαφ), Κου Για-Τσολ (χαφ) και φυσικά ο  άσος της Τότεναμ Σον Χέουνγκ-Μιν (φορ).

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X