Ιαπωνία – Πολωνία: Μία ανάσα από την πρόκριση

Ιαπωνία – Πολωνία: Μία ανάσα από την πρόκριση

Στο Βόλγκοκραντ και στο πλαίσιο του 8ου ομίλου, Ιαπωνία και Πολωνία συνθέτουν ένα ζευγάρι στο οποίο οι «μπλε σαμουράι» χρειάζονται απλά την ισοπαλία για να προκριθούν στη νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ. Οι Πολωνοί έχουν ήδη γνωρίσει τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης, απογοητεύοντας με την εν γένει παρουσία της.

Έχει κάνει τα δύσκολα, εύκολα
Η Ιαπωνία επιβλήθηκε της Κολομβίας (2-1) στην πρεμιέρα, σε αποτέλεσμα-έκπληξη, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το ματς με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ακολούθως, αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Σενεγάλη (2-2) μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, γεμάτο φάσεις και θέαμα. Οι Ινούι και Χόντα σκόραραν για λογαριασμό της ομάδας του Ακίρα Νισίνο σε αυτό, ικανοποιώντας τους φιλάθλους της εθνικής ομάδας που βρέθηκαν στις εξέδρες.

«Παραμείναμε ψύχραιμοι αφότου δεχθήκαμε τα γκολ και είναι θετικό ότι κατορθώσαμε να ισοφαρίσουμε. Οι αλλαγές μας βοήθησαν αρκετά. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα και θα μπορούσαμε ακόμη και να κερδίσουμε» σχολίασε ο εκλέκτορας Νισίνο.

Μουντιάλ με ειδική προσφορά* | 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Επιστρέφει άπραγη στη βάση της
Η Πολωνία ήταν σκιά του καλού εαυτού της στα φετινά παιχνίδια του Μουντιάλ. Πρώτα έχασε από τη Σενεγάλη (1-2) και έπειτα από την Κολομβία (0-3). Η αμυντική λειτουργία της ήταν κάκιστη και υπαίτια των αρνητικών αποτελεσμάτων. Ο φορ Λεβαντόφσκι, πρώτος σκόρερ της εθνικής ομάδας, έμεινε και πάλι «άσφαιρος» και απέτυχε να κάνει δύσκολη τη ζωή της αντίπαλης άμυνας.

Αν οι Πολωνοί αποτύχουν να κερδίσουν τους Ιάπωνες θα ισοφαρίσουν την επίδοση του 1938, όταν ούτε τότε είχαν κατορθώσει να κερδίσουν έστω ένα ματς της συγκεκριμένης διοργάνωσης του Μουντιάλ.

«Είχαμε οργανώσει καλά το παιχνίδι μας αλλά η Κολομβία ήταν ανώτερη και κέρδισε δίκαια. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά και αποχωρήσαμε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο» δήλωσε ο τεχνικός Άνταμ Ναβάλκα.

Τα θετικά νέα αφορούν την αποθεραπεία του στόπερ Γκλικ που αναμένεται να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα.

Τελευταία αποτελέσματα:

Ιαπωνία – Σενεγάλη    2-2 (Ινούι, Χόντα)

Πολωνία – Κολομβία   0-3

Παράδοση:

Ιαπωνία – Πολωνία     5-0

Πολωνία – Ιαπωνία     0-2

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X