Πώς επηρεάζει τις μεταγραφές το Μουντιάλ;

Πώς επηρεάζει τις μεταγραφές το Μουντιάλ;

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη στο ποδόσφαιρο και η πλέον κατάλληλη για να γίνουν ευρέως γνωστά τα νέα ταλέντα αλλά πόσο αυτό επηρεάζει τελικά μία μετακίνηση παίκτη από έναν σύλλογο σε έναν άλλον; Τσεκάραμε τις μεταγραφές των ομάδων των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το Μουντιάλ του 2006 και έπειτα, υπολογίζοντας και τους παίκτες που μετακινήθηκαν αφότου έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο αντίστοιχο τουρνουά, για να δούμε με ποιον τρόπο επέδρασαν οι τρεις τελευταίες διοργανώσεις στο μεταγραφικό παζάρι.

Συνηθέστερος προορισμός η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ
Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου που παρακολουθήσαν τις διοργανώσεις του 2006, του 2010 και του 2014 είδαν αρκετά από τα αστέρα που έκαναν τη διαφορά να καταλήγουν σε αγγλικές ομάδες. Από όσους παίκτες κατόρθωσαν να αγωνιστούν τουλάχιστον 180 αγωνιστικά λεπτά και στη συνέχεια, το ίδιο καλοκαίρι, αποκτήθηκαν από σύλλογο των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, πάνω από 40% κατέληξαν σε ομάδες της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό το ποσοστό είναι το διπλάσιο σε σχέση με το δεύτερο πρωτάθλημα στη σχετική λίστα, την ισπανική Λα Λίγκα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πάνω από τα 3/4 των παικτών που μετακινήθηκαν μετά τη λήξη των Παγκοσμίων Κυπέλλων ήταν κάτω των 25 ετών, δείγμα του ότι έκαναν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους όταν ξεκινούσαν να δείχνουν ψήγματα του ταλέντου τους σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου  | 21+

Το Βέλγιο σε πρώτο πλάνο
Στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις Μουντιάλ ποδοσφαιριστές συγκεκριμένων εθνικών ομάδων ευνοήθηκαν, μεταπηδώντας στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με το Βέλγιο να έχει την πρωτοκαθεδρία. Αν ρίξουμε μία ματιά στο 10 μεταγραφών κάθε χρονιάς μετά το 2006 στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της ηπείρου, θα διαπιστώσουμε ότι, όταν διεξάγεται Παγκόσμιο Κύπελλο, το ποσοστό μετακίνησης Βέλγων παικτών αυξάνεται κατά 50%, με τους Βραζιλιάνους, Ιταλούς και Σέρβους ποδοσφαιριστές να ακολουθούν. Την ίδια ώρα, οι Πορτογάλοι και οι Κολομβιανοί είναι οι λιγότερο δημοφιλείς.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το Κύπελλο; Δες τις νέες αποδόσεις εδώ| 21+

Μία μεταγραφή είναι ένα στοίχημα
Το να εντυπωσιάσει κάποιος παίκτης σε Μουντιάλ αλλά να μην έχει ανάλογη πορεία στον σύλλογο που θα αγωνιστεί μετά από την κορυφαία διοργάνωση έχει συμβεί αρκετές φορές. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Μάριο Μπαλοτέλι και Ενερ Βαλένσια που άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις με Ιταλία και Ισημερινό αλλά απέτυχαν να αφήσουν το στίγμα τους στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ.

Σχολιάστε

X