Γαλλία – Βέλγιο: Συνδετικός κρίκος ο Ανρί

Γαλλία – Βέλγιο: Συνδετικός κρίκος ο Ανρί

Στην Αγία Πετρούπολη, οι Γάλλοι αντιμετωπίζουν τους Βέλγους στο πλαίσιο των ημιτελικών του Μουντιάλ, με έπαθλο μία θέση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν ήταν παρούσα στους τελικούς του 1998 και του 2006 ενώ η αντίστοιχη του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν το έχει καταφέρει ακόμη.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα
Η Γαλλία έπαιξε όσο χρειάστηκε στο ματς με τους Ουρουγουανούς, βρίσκοντας δίχτυα σε καίρια σημεία, με τους Βαράν και Γκριεζμάν. Παρότι οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν δεν έθελξαν, έδειξαν περισσότερο ορεξάτοι και καλύτερα οργανωμένοι στο χόρτο, έχοντας τον τρόπο να πάρουν αυτό που ήθελαν. Η κατοχή της μπάλας έφθασε το 57% σε ποσοστό στον εν λόγω αγώνα.

«Νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια και περάσαμε στα ημιτελικά. Εμφανιστήκαμε καλύτεροι σε σχέση με τους αντιπάλους μας, βγαίναμε πρώτοι στις μονομαχίες και ελέγξαμε τον ρυθμό. Τα γκολ ήρθαν ως επιστέγασμα των προσπαθειών μας. Συνεχίζουμε, κοιτάζοντας μπροστά, το Βέλγιο απέκλεισε τη Βραζιλία και δεν είναι τυχαία ομάδα» δήλωσε ο Ντεσάν που υπήρξε συμπαίκτης με τον τωρινό βοηθό προπονητή των Βέλγων, τον άλλοτε αέρινο επιθετικό, Τιερί Ανρί.

Μουντιάλ με ειδική προσφορά* | 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Έγραψε ιστορία
Το Βέλγιο επιβλήθηκε των Βραζιλιάνων, δείχνοντας τρομερή αυταπάρνηση και πάθος σε όλο το 90λεπτο. Δεν φοβήθηκε τη «Σελεσάο» και πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο 45λεπτο, σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση. Η πίεση που δέχθηκε στην επανάληψη ήταν κάτι το φυσιολογικό, τέλος καλό, όλα καλά για τους «Κόκκινους Διαβόλους» του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

«Κάναμε, ίσως, την κορυφαία εμφάνισή μας στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους Βραζιλιάνους. Σκοράραμε και όποτε είχαμε τη μπάλα, φαινόμασταν απειλητικοί προς την αντίπαλη εστία. Στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχωρήσαμε, στο τελευταίο τέταρτο οι Βραζιλιάνοι πίεσαν αρκετά αλλά αντέξαμε στο τεστ χαρακτήρα. Ευελπιστούμε να φθάσουμε στον τελικό της διοργάνωσης, η Γαλλία είναι τεράστια ομάδα αλλά τα όνειρα παραμένουν ζωντανά» ανέφερε ο Ντε Μπρόινε.

Τελευταία αποτελέσματα:

Ουρουγουάη – Γαλλία       0-2 (οι Βαράν και Γκριεζμάν χρίστηκαν σκόρερ)

Βραζιλία – Βέλγιο     1-2 (οι Φερναντίνιο (αυτογκόλ) και Ντε Μπρόινε τα γκολ των Βέλγων)

Παράδοση:

Γαλλία – Βέλγιο 3-4

Βέλγιο – Γαλλία 0-0

Γαλλία – Βέλγιο 0-0

Βέλγιο – Γαλλία 0-2

Γαλλία – Βέλγιο 1-2

Τοπ αποδόσεις στο Μουντιάλ από τη bwin! 21+

Σχολιάστε

X