Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός: Με ψυχολογία στο Ισραήλ οι «Πράσινοι»

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός: Με ψυχολογία στο Ισραήλ οι «Πράσινοι»

Εναρξη: 21:15, 22/12/2020
Γήπεδο: MENORA MIVTACHIM ARENA

Με ψυχολογία στο Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός

Επιτέλους… νίκη ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» διέλυσαν με 92-69 την Άλμπα Βερολίνου και πήραν ανάσα. Οι δύο σερί εντός έδρας ήττες από Ζάλγκιρις και Ρεάλ είχαν ρίξει την ψυχολογία των παικτών των «πρασίνων» οι οποιοι έψαχναν να συνδυάσουν μια καλή εμφάνιση και με ένα θετικό αποτέλεσμα. Και τα κατάφεραν! Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τελείωσε το ματς με 22 πόντους έχοντας 5/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν εξαιρετικός έχοντας 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 τάπες! Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ευστοχία στα τρίποντα καθώς για πρώτη φορά φέτος οι παίκτες του Βόβορα ευστόχησαν 15 φορές έξω από τα 6.75 μέτρα. Παράλληλα, οι «πράσινοι» απέφυγαν τα πολλά λάθη, κάνοντας μόλις 9, ενώ μοίρασαν 21 τελικές πάσες. Εχασε τα τελευταία ματς ο σέντερ Ογκαστ θα λείψει ξανα. Επιστρέφει πιθανότατα μετά τον τραυματισμό του ο πλέι μέικερ Μακ, που ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Νομίζω, συνολικά το κλειδί είναι η άμυνα και τα ριμπάουντ. Είναι μια ομάδα που ελέγχει αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, δεν χάνει εύκολα ριμπάουντ. Παίζει με πολύ μεγάλο size στο “3”, “4” και “5”, με παιδιά που είναι σχεδόν όλοι πάνω από τα 2μ.05. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την σκληράδα, το πόσο δυνατά θα πάμε στις φάσεις και το πώς θα βάλουμε το σώμα μας γιατί θα είναι ένα παιχνίδι επαφών. Περιμένουμε ένα παιχνίδι με πολλές επαφές και εκεί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε να παίξουμε το ίδιο και εμείς» τόνισε ο κόουτς Βόβορας.

Ψάχνει διάρκεια η Μακάμπι

Η Μακάμπι έβγαλε εξαιρετική αντίδραση μετά την ήττα από τη Βιλερμπάν και πήρε μεγάλο διπλό επί της Μπαρτσελόνα (68-67) στη Βαρκελώνη. Στόχος της Μακάμπι είναι να αποκτήσει συνέπεια στο παιχνίδι της, ώστε να δώσει συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις και να ανέβει βαθμολογικά (6-8). Έχασε την τελευταία προπόνηση και είναι αμφίβολος ο σέντερ Χάντερ.

«Το πλάνο μας πρέπει να είναι συγκεκριμένο. Να ξεκινήσουμε το ματς με συγκέντρωση και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας. Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να πάρουμε, αλλά θα πρέπει να παλέψουμε για κάθε κατοχή και για κάθε χαμένη μπάλα, σε όλο το παιχνίδι. Να παίξουμε έξυπνα στην άμυνά μας, στον τρόπο που θα επιτεθεί ο Παναθηναϊκός» τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Μακάμπι Τ.Α. – Παναθηναϊκός, η παράδοση

Οι δυο ομάδεες έχουν αναμετρηθεί 12 φορές στο Τελ Αβίβ, με επτά νίκες των Ισραηλινών και πέντε του «τριφυλλιού».

Μακάμπι Τ.Α. – Παναθηναϊκός: 88-79 (Ευρωλίγκα 2019-20)

Μακάμπι Τ.Α. – Παναθηναϊκός: 84-75 (Ευρωλίγκα 2018-19)

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τ.Α.: 89-84 (Ευρωλίγκα 2018-19)

Μακάμπι Τ.Α. – Παναθηναϊκός: 75-76 (Ευρωλίγκα 2017-18)

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τ.Α.: 89-76 (Ευρωλίγκα 2017-18)

Μακάμπι Τ.Α. – Παναθηναϊκός: 61-81 (Ευρωλίγκα 2016-17)

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τ.Α.: 83-75 (παρ.) – (Ευρωλίγκα 2016-17)

 

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Σχολιάστε

X