Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Αντεπίθεση για τα Playoffs!

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Αντεπίθεση για τα Playoffs!

Εναρξη: 21:00, 28/01/2021
Γήπεδο: «ΣΕΦ»

Ψάχνει αντίδραση ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν την Μπαρτσελόνα και μετά τις δύο εκτός έδρας ήττες, η νίκη θα τον βοηθήσει να παραμείνει δυνατά στο κόλπο της οκτάδας. Στο Μιλάνο βρέθηκε κοντά σε ακόμα μια μεγάλη ανατροπή, ωστόσο ένα τρίποντο του Ντιλέινι ουσιαστικά τον καταδίκασε σε ήττα (90-79). Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ (14 και 39-28 υπέρ τους τα συνολικά) κράτησe ζωντανή την ομάδα, που βρήκε μεγάλα σουτ από την περιφέρεια στο δεύτερο μέρος και μείωσε από το -18. Ωστόσο, η ψυχραιμία των Ιταλών τους έδωσε και τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι στο 11-11 και θέλει ένα μεγάλο ματς, σαν αυτό που είχε κάνει στη Βαρκελώνη, όταν και είχε επικρατήσει της Μπαρτσελόνα.

«Η προσπάθεια των προπονητών είναι πάντα να χαμηλώσουν το ταβάνι της αντίπαλης ομάδας και να ανεβάσουμε το δικό μας μέσα από κάποια τρικς. Άλλες φορές τα καταφέρνουμε, άλλες όχι. Γενικά, όμως, τα παιχνίδια όπως εξελίσσονται εκτός του ότι όπως είπα λένε την αλήθεια, δηλαδή οι δυνατές ομάδες κερδίζουν ειδικά σε βάθος χρόνου, παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο σε τι κατάσταση θα βρεις και τον αντίπαλο.

Δεν είναι μόνο πως είσαι εσύ, έχει να κάνει και με το πως είναι ο αντίπαλός. Εμείς με την Μπαρτσελόνα κερδίσαμε στον πρώτο γύρο κάνοντας ένα πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι, άρα προφανώς έχουμε το επίπεδο να τους κερδίσουμε. Αυτό αποδείχθηκε στον πρώτο γύρο. Θα πρέπει να παίξουμε καλά, όπως είχαμε παίξει τότε» τόνισε ο Μπαρτζώκας. Παραμένει εκτός εδώ και εβδομάδες ο φόργουορντ Παπανικολάου. Πρόβλημα στο γόνατο προέκυψε για τον Σάσα Βεζένκοφ, αμφίβολη η συμμετοχή του στην αποψινή αναμέτρηση.

Με 5 στα 5 η Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ

Στα καλύτερά της η Μπαρτσελόνα (16-6), προέρχεται από πέντε διαδοχικές νίκες και στόχος της είναι η κορυφή στην κανονική περίοδο. Κόντρα στη Ζενίτ έκανε τρία απίθανα δεκάλεπτο, χαλάρωσε επικίνδυνα στο τέταρτο, έχασε διαφορά 19 πόντων, όμως επικράτησε 85-81. Ντέιβις και Μίροτιτς ήταν εξαιρετικοί, ο Καλάθης βοήθησε αρκετά με 12 ασίστ. Δεν φαίνεται η απουσία του Κλαβέρ, ενώ από το ματς θα απουσιάσει και ο Αμπρίνες.

«Πρέπει να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Μας νίκησαν στο γήπεδό μας σκοράροντας 96 πόντους. Έπαιξαν πιο δυνατά σε εκείνο το ματς.

Αν θες να είσαι ανταγωνιστικός θα πρέπει να αντιδράς απέναντι σε μία τέτοια ομάδα. Το πλεονέκτημά μας είναι το βάθος του πάγκου μας. Εχω πολλές επιλογές. Οι παίκτες οφείλουν να καταλάβουν πως όλοι τους είναι χρήσιμοι και πρέπει αν προσφέρουν σε συγκεκριμένα σημεία. Έχουμε βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι σε σχέση με την αρχή της σεζόν» τόνισε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός, η παράδοση

Μοιρασμένη η παράδοση στο ΣΕΦ, με έξι νίκες του Ολυμπιακού και επτά της Μπάρτσα.

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: 88-96 (Ευρωλίγκα 2020-21)
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: 90-80 (Ευρωλίγκα 2019-20)
Oλυμπιακός – Μπαρτσελόνα: 55-76 (Ευρωλίγκα 2018-19)
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: 60-69 (Ευρωλίγκα 2018-19)
Oλυμπιακός – Μπαρτσελόνα: 63-90 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: 73-51 (Ευρωλίγκα 2017-18)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

 

Σχολιάστε

X