Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Αήττητο ή παράταση στη μάχη τίτλου!

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Αήττητο ή παράταση στη μάχη τίτλου!

Εναρξη: 19:30, 27/01/2021
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης, Πειραιάς

Μόλις δύο εβδομάδες μετά το παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι, αυτή τη φορά για τον αγώνα του δεύτερου γύρου. Ο ΠΑΟΚ σταμάτησε το περασμένο καλοκαίρι το αήττητο του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να μη χάσουν το φετινό, αλλά και να κάνουν ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από το Δικέφαλο του Βορρά.

Για το αήττητο ο Ολυμπιακός!

Μπορεί στα τελευταία παιχνίδια ο Ολυμπιακός να μην εντυπωσιάζει με την εικόνα του, να βρίσκει δυσκολότερα το γκολ, ωστόσο συνεχίζει με θετικά αποτελέσματα και έχει ήδη πάρει διαφορά 11 βαθμών από την ΑΕΚ και 12 από τον ΠΑΟΚ. Τρεις ισοπαλίες μετρά ο Ολυμπιακός στη σεζόν, με Γιάννενα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ισάριθμες με 1-1. Η τελευταία ήττα των Πειραιωτών ήταν στις 12 Ιουλίου 2020, 1-0 από τον ΠΑΟΚ στο 90ο λεπτό και μαζί έχασε την ευκαιρία για να τελειώσει το πρωτάθλημα αήττητος. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που τον έχει νικήσει στα τελευταία 77 παιχνίδια (1-3, 0-1) για το ελληνικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, η ήττα του περασμένου Ιουλίου από τον ΠΑΟΚ είναι και η μοναδική στην έδρα του στα τελευταία 38 παιχνίδια.

«Η σταθερότητα είναι βασικό στοιχείο, το κάναμε και στο τελευταίο μας παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο δεν καταφέραμε κάτι καλύτερο, σε όλα μας τα παιχνίδια προσπαθούμε να δείχνουμε μια σταθερότητα, όπως και σε αυτό ματς χρειάζεται να περιορίσουμε τα λάθη και να διατηρήσουμε σε όλη την διάρκεια του αγώνα τον συναισθηματικό έλεγχο» τόνισε ο Μαρτίνς. Ο Φορτούνης απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν έχει βρει δίχτυα, αλλά έχει μοιράσει πέντε ασίστ. Σε 15 ματς με τον ΠΑΟΚ έχει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Χωρίς περιθώρια ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2, χωρίς να εντυπωσιάσει με την εικόνα του. Στο -12 από την κορυφή, αλλά και στο -3 από τη 2η θέση, ο «Δικέφαλος» θέλει μόνο νίκη στο ντέρμπι. Στο ντέρμπι που έγινε πριν δυο εβδομάδες ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει αυτό που ήθελε. «Έχουμε ένα ντέρμπι μπροστά μας. Παίξαμε ξανά με τον Ολυμπιακό δύο εβδομάδες νωρίτερα. Ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. Ξέρουμε η μία ομάδα την άλλη. Η τακτική αντιμετώπιση θα κρίνει πολλά. Εμείς θέλουμε να πιάσουμε υψηλή απόδοση, θέλουμε να κερδίσουμε και ελπίζω να τα καταφέρουμε» τόνισε ο Σβαμπ.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, η παράδοση!

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου, που έγινε πριν από δύο Τετάρτες βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες. Ηταν το πέμπτο σερί ματς πρωταθλήματος, όπου δε νικά ο γηπεδούχος. Τελευταία νίκη γηπεδούχου ήταν στις 10 Φεβρουαρίου 2019 το 3-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει ένα από τα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα, αυτό που του στέρησε πέρσι μέσα στο  Φάληρο το αήττητο στη σεζόν. Η ισοπαλία πριν από δύο εβδομάδες είναι η μοναδική στα έξι τελευταία επίσημα και μοναδική στα τέσσερα τελευταία για το πρωτάθλημα.
Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει νικήσει ως γηπεδούχος τον ΠΑΟΚ σε αγώνα πρωταθλήματος. Το γκολ του Μιχάι πέρσι έσπασε το αήττητο, αλλά σηματοδότησε και την πρώτη φορά στην ιστορία, που ο ΠΑΟΚ φεύγει από την έδρα του Ολυμπιακού αήττητος σε τρία διαδοχικά παιχνίδια. Νίκησε το Σεπτέμβριο του 2018, τη σεζόν που πήρε τον τίτλο, πήρε ισοπαλία τον Δεκέμβρη του 2019 και νίκησε στο παιχνίδι των πλέι οφ.

77-30-52 υπέρ του Ολυμπιακού η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως διοργάνωσης, 54-12-13 αυτή των αναμετρήσεων που έχουν γίνει στην έδρα των «ερυθρόλευκων».

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X