Ολυμπιακός – Γκραν Κανάρια: Στοχεύει στο δύο στα δύο

Ολυμπιακός – Γκραν Κανάρια: Στοχεύει στο δύο στα δύο

Εναρξη: 21:00, 20/12/2018
Γήπεδο: ΣΕΦ (12.000)

Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το βράδυ της Πέμπτης (21:00) στο ΣΕΦ την ισπανική Γκραν Κανάρια, μία συνάντηση ιστορική, αφού θα είναι η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, προέρχεται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 69-60 και μετά την κρίση του Νοεμβρίου μετράει 4 νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Μοναδική ήττα από τη Ζαλγκίρις στη Λιθουανία.

Στον αντίποδα, η Γκραν Κανάρια, αν και στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας έδειχνε… μαγκωμένη στην παρθενική της συμμετοχή στο θεσμό, στην πορεία μάζεψε νίκες και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις. Βέβαια, στο πιο πρόσφατο ηττήθηκε 71-84 από την Μπασκόνια εντός έδρας.

Οι… διαβολοβδομάδες του!
Διανύουμε την τρίτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν στην Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει την Τρίτη το βράδυ στη Βαρκελώνη την 4η νίκη σε αυτό δύσκολο κομμάτι των αγωνιστικών, οι οποίες διεξάγονται σε διάστημα 48 ωρών.

Πέμπτο ματς «διαβολοβομάδας», τέταρτη νίκη, με τη μοναδική ήττα να σημειώνεται από τη Μιλάνο στο ΣΕΦ με 75-99. Προηγήθηκε νίκη επί της Μπασκόνια εκτός, ενώ ακολούθησαν οι Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης, πριν την Μπαρτσελόνα στο τελευταίο ματς Ευρωλίγκας. Πάντως σε γενικό πλαίσιο, ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη φάση των αγώνων τα τελευταία 2,5 χρόνια με 19-6 σε σύνολο αγώνων.

Η πρόσφατη νίκη επί της Μπαρτσελόνα άφησε χαμόγελα, με το θετικό κλίμα να είναι το καλύτερο που ζητάει ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης χτίζοντας ένα σερί νικών για να καθιερωθεί στην πρώτη 5άδα. Απόλυτα ικανοποιημένος ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος θέλει να δει από τους παίκτες του να ολοκληρώνουν την εβδομάδα με το 2 στα 2. «Οι παίκτες εκτέλεσαν άψογα το προπονητικό μας πλάνο. Κοιτάμε μπροστά πλέον, στο παιχνίδι της Πέμπτης και ελπίζουμε πως οι υπέροχοι φίλαθλοί μας θα έρθουν, θα μας υποστηρίξουν και θα μας ωθήσουν σε μια ακόμη νίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσε από τα… σύννεφα!
Την Τρίτη το βράδυ φιλοξένησε την Μπασκόνια στην 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με υψωμένα… πανιά, αφού μέτραγε 5 νίκες σε 6 επίσημα παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας και θεσμού, ωστόσο η απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Βαριά ήττα με 71-84 αποτέλεσμα που την έριξε στην πραγματικότητα της Ευρωλίγκας.

Η αποστολή της για την 14η στροφή ήταν εξ αρχής δύσκολη, το γεγονός ότι έρχεται από βαριά ήττα την κάνει ακόμα δυσκολότερη. Στα πλην και οι τρεις σημαντικές απουσίες της, οι οποίες ωστόσο την ακολουθούν στα πιο πρόσφατα παιχνίδια. Ο λόγος για τους Φίσερ, Νέλσον, Χάνα.

Μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα μετράει 5 νίκες σε 13 αγωνιστικές, οι οποίες έχουν έρθει στις πιο πρόσφατες αγωνιστικές. Τρέχει σερί δύο εκτός έδρας νικών, ωστόσο με ομάδες από το… πάνω ράφι τα βρήκε σκούρα. Ηττες από Φενερμπαχτσέ, Παναθηναϊκό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Αναντολού Εφές και έρχεται ο Ολυμπιακός. Ομάδες της πρώτης 6άδας αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X