ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: Ενα ζευγάρι, πολλές ιστορίες…

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: Ενα ζευγάρι, πολλές ιστορίες…

Εναρξη: 19:00, 01/11/2018
Γήπεδο: Megasport Arena (13.344)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Μόσχα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα. Ένα ζευγάρι με πλούσιο παρελθόν, ιδιαίτερες στιγμές σε πολλά Final-Four και ενός εντυπωσιακού τελικού στην Κωνσταντινούπολη το 2012, ματς που θα θυμούνται για πάντα οι «ερυθρόλευκοι» αφού κατέκτησαν το 2ο ευρωπαϊκό τους.

Οι Ρώσοι προέρχονται από το 4 στα 4 στις πρώτες αγωνιστικές, τελευταίο θύμα τους η Γκραν Κανάρια στην Ισπανία με 106-91. Ο Ολυμπιακός μετά τη βαριά ήττα στο «ΣΕΦ» από την Ολύμπια Μιλάνο με 75-99, επικράτησε στο Φάληρο της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 88-80.

Από το buzzer-beater του Γκριρ
Ηταν… πρωταπριλιά του 2008 για τους «8» της Ευρωλίγκας, όταν ο Ολυμπιακός του Παναγιώτη Γιαννάκη σημείωνε το τελευταίο διπλό στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ, εκείνο το buzzer-beater του Λιν Γκριρ για το 74-76. Για την ιστορία, οι Ρώσοι γύρισαν τη σειρά από 0-1, σε 2-1 και προκρίθηκαν στο Final-Four της Μαδρίτης. Εκτοτε, οι «ερυθρόλευκοι» σε κάθε παιχνίδι κόντρα στους Ρώσους στη Μόσχα «δεινοπαθούν», μετρώντας έξι σερί ήττες και δύο βαριές με 30+ πόντους.

Τα Final-Four είναι ιδιαίτερη περίπτωση στις μεταξύ τους μάχες. Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού, η ψυχολογία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας οδηγούν σε ένα μείγμα τεσσάρων διαδοχικών νικών των «ερυθρολεύκων», τρεις στα ημιτελικά, μία στο μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012.

Το βράδυ της Πέμπτης (01/11), ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Ρωσία διαφορετικός σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, με τον Ντέιβιντ Μπλατ πλέον στον πάγκο του, με διαφορετική φιλοσοφία στο παιχνίδι του, όπου ακόμα δείχνει μία ομάδα που ψάχνεται, παρά τις εξάρσεις της με σημαντικές νίκες (πχ. τα διπλά σε Μπασκόνια, Χίμκι). Στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Αρη τη Δευτέρα (29/10) ήταν καλός μόνο στο πρώτο 10λεπτο (12-25), έπειτα διατήρησε μία ασφαλή διαφορά για να πάρει το διπλό στη Θεσσαλονίκη. Στη Μόσχα, ο Ντέβιντ Μπλατ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γιάνις Στρέλνιεκς και του Δημήτρη Αγραβάνη.

Το καλό της ξεκίνημα…
Ανέκαθεν, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στην Ευρωλίγκα «χτίζοντας» ένα μεγάλο νικηφόρο σερί, το οποίο στατιστικά «σπάει» κάπου στην 7η με 8η αγωνιστική. Εξαίρεση αποτελεί η περσινή χρονιά που υπέστη την πρώτη της ήττα στη 2η μέρα της Ευρωλίγκας. Μετά το πέρας των πρώτων 4 αγωνιστικών, το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη μετράει ισάριθμες νίκες στην Ευρωλίγκα και το σερί να μεγαλώνει αν προσθέσουμε και αυτές του ρωσικού πρωταθλήματος (5 στα 5).

Στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι επικράτησε 106-91 της Γκραν Κανάρια στην Ισπανία, ενώ ξεπέρασε τους 100 πόντους σε ένα παιχνίδι και στα δύο πιο πρόσφατα για το πρωτάθλημα Ρωσίας με 108-84 της Πάρμα και 102-75 της Κάλεβ. Μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και Ευρώπη άνοιξε 5 φορές τις πύλες του «Megasport Arena», με ισάριθμες νίκες, όπου οι 3 εξ αυτών μετατράπηκαν σε παράσταση για έναν ρόλο (20+ πόντους διαφορά). Στα θετικά του Δημήτρη Ιτούδη, ότι δεν ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και το οπλοστάσιο είναι γεμάτο ενόψει Ολυμπιακού.

Τα πάρε-δώσε
Η σχέση ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ολυμπιακού δεν μένει μόνο στο αγωνιστικό σκέλος και στις μάχες τους στην Ευρωλίγκα, αλλά περνάνε και στο μεταγραφικό… κάδρο! Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που οι Ρώσοι κινήθηκαν και αγόρασαν παίκτη από τον Ολυμπιακό ή αγωνίστηκαν στο παρελθόν στους «ερυθρόλευκους» και έπειτα από κάποια χρόνια κατέληξαν στη ρωσική ομάδα.

Πιο πρόσφατες περιπτώσεις οι Οθέλο Χάντερ και Ντάνιελ Χάκετ, με τον πρώτο να μεσολαβεί η Ρεάλ Μαδρίτης για το ταξίδι Πειραιάς-Μόσχα και για τον δεύτερο η Μπάμπεργκ. Το εισιτήριο απευθείας πτήσης εξαργύρωσαν οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Κάιλ Χάινς, Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ τη φανέλα και των δύο φόρεσαν επίσης οι Ζόραν Ερτσεγκ και Ελεκσέι Σαβρασένκο.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Τελευταία 5 ραντεβού

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: 89-81 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 88-86 (Ευρωλίγκα 2017-18)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: 78-82 (Final-Four 2016-17)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: 90-86 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 75-81 (Ευρωλίγκα 2016-17)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X