Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Crash Test με τη… βασίλισσα

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Crash Test με τη… βασίλισσα

Μετά την ονειρεμένη πρεμιέρα τους σε EuroLeague και Basket League, οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται για την αναμέτρηση με τη Ρεάλ, που θα δώσει και το πρώτο ασφαλές δείγμα γραφής για τη δυναμική της ομάδας.

Ξεκίνημα… όνειρο!

Ούτε στα πιο αισιόδοξα… όνειρά του δεν είχε δει ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον Ολυμπιακό να ξεκινά τη χρονιά του με δύο «25άρες». Οι Πειραιώτες έκαναν φύλλο και φτερό την Μπασκόνια στην πρεμιέρα τους στην EuroLeague (75-50) και τρεις μέρες αργότερα, χρειάστηκε απλά να χαϊδέψουν το γκάζι, για να επιβληθούν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα (103-78).

Κόντρα στους Βάσκους, οι Πειραιώτες έδειξαν τις διαθέσεις τους από το τζάμπολ, παίζοντας εκπληκτική άμυνα, γεμάτη ενέργεια και αλληλοκαλύψεις σε κάθε πλευρά του παρκέ. Αντίστοιχα και στην επίθεση, η μπάλα γύριζε με ταχύτητα, η καλύτερη δυνατή επιλογή βρισκόταν σχεδόν αβίαστα, για να ξεκινήσει ένα… ερυθρόλευκο πάρτι που κράτησε μέχρι να ακουστεί η κόρνα της λήξης.

Αναζητώντας τους διακριθέντες για τους νικητές, το βλέμμα δεν θα μπορούσε να μην πέσει στον Σάσα Βεζένκοφ. Ο 26χρονος φόργουορντ συνέχισε στον φρενήρη ρυθμό της περασμένης σεζόν, τελειώνοντας το ματς με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ από κοντά σε απόδοση ακολούθησε και ο Μουσταφά Φαλ (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο).

Αγριεμένη… βασίλισσα

Πέρσι, χτυπήθηκε από τραυματισμούς, γεγονός που κλόνισε τους αυτοματισμούς και μείωσε την ποιότητα και το βάθος της. Το γεγονός βέβαια, δεν εμπόδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης να φέρει την Εφές στα… όριά της, πριν πέσει στο Game 5 των περσινών play off, διατηρώντας και το… παράσημο του αποκλεισμού από την ομάδα που, εν τέλει, στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Κολωνία.

Φέτος, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ενισχύθηκε σημαντικά, βλέπει τους τραυματίες σιγά σιγά να επιστρέφουν στη δράση και μπήκε στην κανονική περίοδο της EuroLeague, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση! Πρώτος… παραλήπτης αποδείχθηκε η Εφές, που υποτάχθηκε στην ανωτερότητά της (82-69), σε μια βραδιά που τράβηξε το πόδι από το γκάζι, όταν ένιωσε ασφαλής.

Οι Μαδριλένοι, είδαν τις προσθήκες του καλοκαιριού να παίρνουν την μπαγκέτα από τα χέρια των παλιοσειρών του ρόστερ, με τον Ερτέλ σε ρόλο μαέστρου (15 π., 4 ριμπ., 3 ασίστ), τον Γιαμπουσέλε να προσθέτει μούσκουλα και ποιότητα (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και τον Γουίλιαμς Γκος να βοηθά στο κουμάντο της ομάδας (9 πόντοι, 1 ριμπ., 2 ασίστ). Προσθέστε στη συνταγή και την επιβλητική παρουσία του Έντι Ταβάρες (13 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και γίνεται άμεσα αντιληπτό, γιατί στη Ρεάλ δηλώνουν πως επέστρεψαν για τα καλά!

Τα σημαδιακά ματς μιας τιτανομαχίας!

Ρεάλ και Ολυμπιακός. Ολυμπιακός και Ρεάλ. Δύο ομάδες που χορεύουν τανγκό στην κορυφογραμμή του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία 20 χρόνια. Το γεγονός ότι συναντήθηκαν στο πρώτο, χρονικά, παιχνίδι της νέας EuroLeague, περισσότερο έμοιαζε με οιωνό για το τι θα ακολουθούσε. Ήταν 16 Οκτωβρίου 2000, όταν στη Μαδρίτη, οι δύο ομάδες έδιναν το πρώτο τζάμπολ της νέας διοργάνωσης, με τη Ρεάλ να επικρατεί 75-73 (Ανγκούλο 14 / Ρισασέ 18, Οικονόμου 15).

Στην πορεία των χρόνων, συναντήθηκαν δυο φορές σε τελικό, μοιράζοντας τις νίκες και τα τρόπαια! Το 2013, ο Ολυμπιακός, στο καλύτερο ημίχρονο ελληνικής ομάδας σε Final 4, διέλυσε τη Ρεάλ 100-88, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 17 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο! Μια διετία αργότερα (2015), η Ρεάλ πήρε την εκδίκηση της και μάλιστα εντός έδρας, όταν επιβλήθηκε στον τελικό του WinZik Center με 78-59.

 

Σχολιάστε

X