Οσκαρ 2019: The Favourite, o Λάνθιμος και οι αριθμοί για την κορυφή!

Οσκαρ 2019: The Favourite, o Λάνθιμος και οι αριθμοί για την κορυφή!

Η αντίστροφη μέτρηση για την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ άρχισε και το Bwin News μπαίνει στο… ρόλο με απίθανα γραφήματα!

Αγγλίδες βασίλισσες, Αφρικανοί σουπερήρωες, ιδιόρρυθμοι καουμπόηδες, γκουβερνάντες μαγικές, άρωμα Μέξικο, αλλά μια θα είναι η… «Ευνοούμενη». Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής στα Οσκαρ; Στην κατηγορία του Πρώτου Γυναικείου Ρόλου, η Γκλεν Γκλόουζ, της ταινίας «Η Σύζυγος», η πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου, Ολίβια Κόλμαν, που κάνει την ερμηνεία της ζωής της, η Μελίσα ΜακΚάρθι, για το «Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;» είναι στην πρώτη σειρά! Ποια είναι όμως η νικήτρια; Η μέση ηλικία της νικήτριας του Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου είναι 43 … και συνήθως οι νικητές είναι κατά μέσο όρο δύο χρόνια νεότεροι απο τους υπόλοιπους υποψήφιους. Παράλληλα, την τελευταία δεκαετία, ο γηραιότερος υποψήφιος σπάνια κερδίζει Όσκαρ, και ποτέ Α’ Ανδρικού ή Α’ Γυναικείου ρόλου.

Από τα 118 φιλμ που κέρδισαν τρεις οι περισσότερες υποψηφιότητες, το 41% έφυγαν από την τελετή χωρίς να κερδίσουν κανενα βραβείο για το οποίο προτάθηκαν. Κάποια από αυτά, όπως το The Favourite, κέρδισαν περισσότερες υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία, άρα λογικά δεν πήραν και τα τρία Όσκαρ. Αλλά, από 95 ταινίες που κέρδισαν υποψηφιότητες σε τρεις κατηγορίες, μόνο 2 έφυγαν από την τελετή με το απόλυτο!

Τι γίνεται όμως με τα ζευγάρια; Πόσα… double έχουν υπάρξει;  Lady Gaga και Bradley Cooper θέλουν να γίνουν το  πρώτο ζευγάρι σε 21 χρόνια που θα κερδίσει Όσκαρ Α’ Ανδρικού και Α’ Γυναικείου για την ίδια ταινία. Στα 90 χρόνια ιστορίας των Όσκαρ, 84 ζευγάρια κέρδισαν μαζί από μία υποψηφιότητα, αλλά μόνο 7 έφτασαν στο… double.

Εξάλλου, είναι η τέταρτη φορά που ταινία με τίτλο A Star Is Born κερδίζει υποψηφιότητα και η τρίτη που κερδίζει Α’ Ανδρικού και Α΄Γυναικείου…… αλλά κανένας από τους τέσσερις ηθοποιούς που κέρδισαν υποψηφιότητα δεν πήρε σπίτι του το Χρυσό Αγαλματίδιο.

Στην κατηγορία τις Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ο Αλφόνσο Κουαρόν, ο Σπάικ Λι, ο Λάνθιμος και ο Πάβελ Παβλικόφσκι δίνουν τη δική τους μάχη! Ομως, μόνο 4 νικητές του Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας στην ιστορία δεν είχαν υποψηφιότητα και για Όσκαρ σκηνοθεσίας (και μόνο 2 από το 1933 και μετά), ενώ 62 από τις 90 δεν απέσπασαν υποψηφιότητα Α’ Ανδρικού Ρόλου, χωρίς να υπολογίζονται οι ταινίες που προβλήθηκαν την τρέχουσα δεκαετία!

Ατελείωτο στοίχημα στα Όσκαρ με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X