ΑΕΚ – Μπενφίκα: Με απουσίες, αλλά και πίστη στο γεμάτο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Μπενφίκα: Με απουσίες, αλλά και πίστη στο γεμάτο ΟΑΚΑ

Στο γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, η ΑΕΚ υποδέχεται για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ την Μπενφίκα, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν ηττημένες στον 5o όμιλο του Champions League. Η Ενωση στην Ολλανδία από τον Αγιαξ (3-0), η Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας από την Μπάγερν Μονάχου (0-2).

Από το φάουλ του Σέζαρ
Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ευρωπαϊκής πορείας της ΑΕΚ είναι το εκπληκτικό γκολ-φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ κόντρα στη Μίλαν, εκείνο το 1-0 της 21ης Νοεμβρίου του 2006, μία μέρα που ο τερματοφύλακας Στέφανο Σορεντίνο κατέβασε… ρολά στους Ιντζάγκι, Κακά και Πίρλο. Εκείνο το ματς ήταν και το τελευταίο εντός έδρας σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ για την Ενωση, με το σεντόνι της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης να «κυματίζει» ξανά στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ, έπειτα από ένδεκα χρόνια και… κάτι μήνες.

Στην επιστροφή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ βρίσκεται σε όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Αγιαξ και Μπενφίκα, με τους Πορτογάλους να αποτελούν το επόμενο εμπόδιο για το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο Ελληνας τεχνικός δεν θα υπολογίζει ξανά στον Κροάτη φορ, Μάρκο Λιβάγια, λόγω τιμωρίας -ο σημαντικότερος παίκτης στη γραμμή κρούσης των «κιτρινόμαυρων»- αλλά και τον αριστερό μπακ, Ελντερ Λόπες, ο οποίος εκτός ότι είναι τιμωρημένος, υπέστη ρήξη χιαστών στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ (στη νίκη 3-0 στο Ηράκλειο). Σε σχέση με την ήττα στην Ολλανδία από τον Αγιαξ (3-0) στην πρεμιέρα των ομίλων, επιστρέφει ο Τάσος Μπακασέτας όπου εξέτισε της ποινής του.

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Μετά από 33 μέρες…
Η Μπενφίκα τα τελευταία χρόνια παίρνει… γερή γεύση από Ελλάδα, τόσο με τις αναμετρήσεις της στην Ευρώπη κόντρα σε ελληνικούς συλλόγους (με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), αλλά και τα ψώνια που κάνει κατά καιρούς, με τις πιο πρόσφατες αγορές των Βλαχοδήμο, Φέισα, Σάμαρη και Μήτρογλου!

Το πόδι της στα ελληνικά εδάφη πάτησε για δεύτερη φορά σε διάστημα 33 ημερών το μεσημέρι της Δευτέρας (01/10), αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα. Το βράδυ της 29ης Αυγούστου, 502 χιλιόμετρα μακριά από το ΟΑΚΑ, στην «Τούμπα» της Θεσσαλονίκης, η Μπενφίκα έφτασε στη νίκη 1-4 επί του ΠΑΟΚ «σφραγίζοντας» τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ της, Ζαρντέλ, δεν ταξίδεψε αυτή τη φορά στην Ελλάδα λόγω τραυματισμού, όμως κανονικά τίθενται στη διάθεση του προπονητή, Ρούι Βιτόρια, οι έτεροι σκόρερ Σάλβιο και Πίτσι.

Στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας, οι «αετοί» προέρχονται από γκέλα… ολκής στην έδρα της Τσάβες (2-2), αποτέλεσμα που τους έριξε στην 3η θέση και στο -2 από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Μπράγκα.

Επιπρόσθετα στατιστικά:

Παράδοση:

ΑΕΚ – Μπενφίκα 1-0 (Europa League 2009-10)
Μπενφίκα – ΑΕΚ 2-1 (Europa League 2009-10)

Σχολιάστε

X