Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι: Μεγάλο ραντεβού στο Βουκουρέστι!

Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι: Μεγάλο ραντεβού στο Βουκουρέστι!

Εναρξη: 22.00, 22/02/2021
Γήπεδο: Arena Naţională, Βουκουρέστι

Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι δίνουν στο Βουκουρέστι την πρώτη τους μάχη για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. 

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Για το πρώτο βήμα η Ατλέτικο Μαδρίτης

Στην Arena Naţională του Βουκουρεστίου η Ατλέτικο θα κάνει τα πάντα για να πάρει το προβάδισμα στη φάση των «16» εις βάρος της Τσέλσι. Οι Μαδριλένοι δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν την πρωτιά, μιας και η Μπάγερν ήταν… ανίκητη! Ετσι, αρκέστηκαν στη 2η θέση και στον δύσκολο δρόμο για την πορεία προς τον τελικό! Ωστόσο, εντός συνόρων τα πάει καλύτερα, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και οι τελευταίες εμφανίσεις μόνο… προβληματισμό προκαλούν. Μέσα σε τρεις μέρες είδε τη Λεβάντε να της κόβει πέντε βαθμούς, έχοντας εκτός έδρας ισοπαλία και εντός έδρας ήττα (2-0). Πλέον, η διαφορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης μειώθηκε,  ωστόσο δείχνει πιο ομάδα από την αντίπαλό της. Απομένει να δούμε αν θα αντέξει την πίεση. Απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους ματς με την Τσέλσι, δυο νίκες για κάθε ομάδα, τρεις ισοπαλίες και 11 γκολ η καθεμία.

Αήττητη μπαίνει στους «16» η Τσέλσι

Η Τσέλσι δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να φτάσει στην 1η θέση του ομίλου και να πάρει το… καλό εισιτήριο! Αήττητοι οι Μπλε (μόλις δυο ισοπαλίες), ωστόσο απέναντί τους βρήκαν την Ατλέτικο και το έργο πρόκρισης γίνεται πιο δύσκολο. Βέβαια, από τότε άλλαξαν πολλά… Οι Λονδρέζοι άλλαξαν τεχνικό, ο Τούχελ διαδέχθηκε τον Λάμπαρντ και ο Γερμανός βάζει τη σφραγίδα του. Οι Λονδρέζοι παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο εντός συνόρων, όμως υπάρχουν και γκέλες, γεγονός που τους έχει κρατήσει εκτός τετράδας, που είναι άλλωστε και ο βασικότερος στόχος της ομάδας τη φετινή σεζόν. Η Τσέλσι ήταν μία από τις τέσσερις ομάδες που κέρδισαν και τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια τους στη φάση των ομίλων, μαζί με την Αταλάντα, τη Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους. Ωστόσο, η τελευταία νίκη εκτός έδρας στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2012 εναντίον της Μπενφίκα (1-0).

Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι, οι αριθμοί του ματς

Απόλυτη ισορροπία στις αναμετρήσεις των δυο ομάδων, δυο νίκες η κάθε ομάδα, τρεις ισοπαλίες και 11 γκολ ενεργητικό για Ατλέτικο και Τσέλσι!

Στο μοναδικό τους ραντεβού για τα νοκ άουτ ματς, η Ατλέτικο είχε περάσει το εμπόδιο της Τσέλσι με συνολικό σκορ 3-1. Ηταν στα ημιτελικά της διοργάνωσης 2013-14.

Η Ατλέτικο έφτασε στα νοκ άουτ της διοργάνωσης για έβδομη φορά στις τελευταίες οκτώ σεζόν. Η Τσέλσι θα επιδιώξει να προκριθεί από τη φάση των «16» για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2013-14!

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν έχει χάσει ποτέ έναν εντός έδρας αγώνα ως προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης στα νοκ-άουτ του Champions League (9 νίκες, 4 ισοπαλίες). Η Ατλέτικο δέχτηκε μόνο ένα γκολ στους 12 τελευταίους αγώνες UCL στα γήπεδα Vicente Calderón / Wanda Metroplitano, από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Μάιο του 2017 (2-1).

Η Τσέλσι είναι η τελευταία ομάδα που νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Ηταν τον Σεπτέμβριο του 2017, στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της Ατλέτικο στο νέο γήπεδο Wanda Metroplitano.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης σημείωσε μόνο επτά γκολ σε έξι αγώνες στη φάση τον ομίλων, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες 15 των νοκ άουτ.

Ο Λουίς Σουάρες είναι μέχρι στιγμής χωρίς γκολ και ασίστ στα τέσσερα παιχνίδια του με την ομάδα της Μαδρίτης τη σεζόν 2020/21.

Ο Ολιβιέ Ζιρού βρήκε δίχτυα κάθε 28 λεπτά στους ομίλους του Champions League αυτή τη σεζόν (5 γκολ σε 142 λεπτά), την καλύτερη αναλογία οποιουδήποτε παίκτη να σκοράρει περισσότερα από ένα γκολ.

Από τους τερματοφύλακες που έχουν παίξει τουλάχιστον τρία παιχνίδια Champions League αυτή τη σεζόν, ο Μεντί της Τσέλσι έχει το καλύτερο ποσοστό επεμβάσεων (94%).

Σχολιάστε

X