Λάτσιο - Μπάγερν: Στην αρένα του «Ολίμπικο» για την έκπληξη!

Λάτσιο – Μπάγερν: Στην αρένα του «Ολίμπικο» για την έκπληξη!

Εναρξη: 22.00, 23/02/2021
Γήπεδο: Ολίμπικο, Ρώμη

Η Λάτσιο αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της τη Μπάγερν και θέλει να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στο ραντεβού με τους Βαυαρούς για τη φάση των «16» του Champions League. 

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Λάτσιο για την έκπληξη!

Η ήττα με «κάτω τα χέρια» στο ντέρμπι με την Ίντερ αποδείχθηκε μια κακή παρένθεση. Η Λάτσιο αντέδρασε, επανήλθε στον δρόμο των νικών, που βρισκόταν σταθερά από τις 6 Ιανουαρίου στο πρωτάθλημα και κάλυψε το χαμένο έδαφος στη «μάχη» της τετράδας. Με γκολ του Λουίς Αλμπέρτο στο 24′, οι Λατσιάλι επικράτησαν της Σαμπντόρια στο υπ’ αριθμόν 100 ματς της καριέρας του Σιμόνε Ιντσάγκι στη Serie A κι έκανε σημαντικό βήμα τετράδας! Oι Λατσιάλι βρέθηκαν στη φάση των «16» έχοντας μόλις δυο νίκες (με Ντόρτμουντ και Ζενίτ), ωστόσο αποδείχθηκαν αρκετές για να αφήσουν εκτός τη Ζενίτ και τη Μπριζ. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Λάτσιο έχει σκοράρει και παραχωρήσει τουλάχιστον ένα γκολ σε κάθε ένα από τα 12 τελευταία παιχνίδια του UEFA Champions League.

Τα έχει σηκώσει όλα η Μπάγερν!

Σε ένα πολύ εκλεκτό κλαμπ, το οποίο επί της ουσίας περιλαμβάνει μόλις δύο ομάδες, μπήκε πλέον η Μπάγερν Μονάχου. Μετά τη νίκη της επί της Τίγκρες στον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων, η ομάδα του Χάνζι Φλικ έκανε το απόλυτο στους τίτλους που διεκδίκησε και ανήκουν, επί της ουσίας, στην σεζόν 2019-2020. Το καλοκαίρι, μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, η ασταμάτητη παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κατέκτησε, μέσα σε λίγες εβδομάδες, το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Γερμανίας, προσθέτοντας βεβαίως το Champions League και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Με τη νίκη επί της (σκληροτράχηλης) μεξικανικής παρέας του Αντρέ – Πιέρ Ζινιάκ, οι Βαυαροί έκαναν το «6 στα 6», επιτυγχάνοντας ένα ιστορικό «πάρτα όλα», για το οποίο καυχιέται μόλις άλλη μια ομάδα στην ιστορία, ενώ υπήρξαν και δύο που, για διαφορετικούς λόγους, το άγγιξαν αλλά δεν το πέτυχαν. Οι Βαυαροί είχαν την καλύτερη επίθεση στη φάση των ομίλων, έμειναν αήττητοι και προκρίθηκαν χαλαρά στη φάση των «16», ωστόσο εντός συνόρων εμφανίζουν σημάδια κόπωσης. Ισοπαλία με τη Μπίλεφελντ (3-3), ήττα από την Άιντραχτ και πλέον η διαφορά από τη Λειψία μειώθηκε στους δυο βαθμούς!

 

Λάτσιο – Μπάγερν, οι αριθμοί του ματς

Αυτή είναι η πρώτη μονομαχία της Λάτσιο με τη Μπάγερν. Οι Λατσιάλι έχουν χάσει μόνο έναν από τους έξι αγώνες του Champions League εναντίον γερμανικών ομάδων (2 νίκες, 3 ισοπαλίες) και παραμένουν αήττητοι εντός έδρας.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι αήττητη στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε ιταλικές ομάδες (3 νίκες, 2 ισοπαλίες). Οι δύο προηγούμενες επισκέψεις τους για τη διοργάνωση στο Stadio Olimpico είχαν 13 γκολ, συμπεριλαμβανομένης της νίκης 7-1 εναντίον της Ρομά τον Οκτώβριο του 2014.

Η Λάτσιο βρίσκεται στη φάση νοκ-άουτ του Champions League της UEFA για πρώτη φορά σε 21 χρόνια (1999/00)!

Η Μπάγερν Μονάχου έχει φτάσει στα νοκ-άουτ για 13η συνεχόμενη σεζόν, μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης (24) και η Μπαρτσελόνα (17) έχουν μεγαλύτερο σερί. Οι Βαυαροί προχώρησαν στους προημιτελικούς σε 10 από αυτές τις 12 προηγούμενες διοργανώσεις.

Από την περασμένη σεζόν, η Μπάγερν Μονάχου έχει κερδίσει 16 από τους 17 αγώνες του Champions League (μια ισοπαλία), με συνολική διαφορά γκολ +48 (61 γκολ, 13 εναντίον). Έχει τέσσερις περισσότερες νίκες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (Παρί 12).

Η Μπάγερν απέτυχε να σκοράρει μόνο μία φορά στους 27 τελευταίους αγώνες της στο Champions League (0-0 κατά Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, Φεβρουάριος 2019), ενώ η Λάτσιο δεν κράτησε ανέπαφη εστία στα 17 τελευταία παιχνίδια της στη διοράνωση.

Η Λάτσιο κέρδισε μόνο δύο από τους έξι αγώνες στο Champions League αυτή τη σεζόν, το χαμηλότερο ρεκόρ μεταξύ των ομάδων που προκρίθηκαν στον 16ο γύρο.

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο έχει σημειώσει οκτώ γκολ στα εννέα ματς που ξεκίνησε ως βασικός στο Champions League. Κάθε ένα από τα τρία τελευταία του γκολ προήλθε από το πέναλτι.

Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει σημειώσει 31 γκολ σε 33 αγώνες από την αρχή της σεζόν 2017/18, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παίκτη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (Κριστιάνο Ρονάλντο, 29 γκολ σε 34 παιχνίδια).

Το 20% όλων των γκολ στο Champions League που σκόραραν οι παίκτες της Λάτσιο προήλθε από τον προπονητή Σιμόνε Ιντσάγκι (15 στα 75). Ήταν επίσης ο κορυφαίος σκόρερ την τελευταία φορά που η Λάτσιο έφτασε στα νοκ-άουτ του τουρνουά (9 γκολ το 1999/00).

Σχολιάστε

X