Η Bundesliga επιστρέφει!

Η Bundesliga επιστρέφει!

Η χειμερινή διακοπή ολοκληρώθηκε και οι ομάδες της Bundesliga επιστρέφουν στη δράση. Τι μπορούμε να περιμένουμε από τους 18 μονομάχους στον δεύτερο γύρο;

Λειψία

Από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι ο Τίμο Βέρνερ δεν πρόκειται να το κουνήσει από τη Σοξονία το μεγάλο ερώτημα για το αν οι Ταύροι μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο είναι η άμυνα. Αυτό προβλημάτισε τον Γιούλιαν Νάγκελζμαν κατά τη διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας. Ο Κονατέ και ο Όρμπαν παραμένουν τραυματίες, ενώ ο αμυντικός μέσος Ντέμε πουλήθηκε στη Νάπολι. Μέχρι στιγμής η Λειψία δείχνει εντυπωσιακή βελτίωση στον δείκτη XG (σ.σ. τα Expected Goals είναι ο δείκτης που δείχνει πόσο σκοράρει μία ομάδα σε σχέση με τις ποιοτικές ευκαιρίες που δημιουργεί) σε σχέση με πέρυσι (2,82 ανά παιχνίδι έναντι 1,85) και πρέπει να συνεχίσει με αυτό τον εντυπωσιακό ρυθμό, προκειμένου να καλύψει τις αμυντικές αδυναμίες.

Γκλάντμπαχ

Η μεγάλη ανησυχία είναι ότι και τα προηγούμενα χρόνια σε αυτό το σημείο της σεζόν τα πουλάρια ήταν ψηλά στη βαθμολογία. Ο τεχνικός Ρόζε, που διανύει την πρώτη του σεζόν στον πάγκο, θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα, ώστε αυτή η πικρή ιστορία να μην επαναληφθεί. Θα δει την ομάδα του ενισχυμένη με την επιστροφή του αρχηγού Στιντλ στους αγωνιστικούς χώρους και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει τίποτα αγωνιστικά. Αν καταφέρει να μην χάσει σε δυνάμεις λόγω του έντονου πρέσινγκ, τότε τουλάχιστον θέτει γερές βάσεις για να επιστρέψει στο Champions League.

Μπάγερν

Ο Φλικ μονιμοποιήθηκε στον πάγκο, αλλά ο Ιανουάριος δεν κύλησε με ησυχία. Ο προπονητής των Βαυαρών αποκάλυψε ανοιχτά ότι περιμένει την απόκτηση τουλάχιστον δύο παικτών, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον τεχνικό διευθυντή Σαλιχάμιτζιτς. Συνήθως για την Μπάγερν το κρίσιμο σημείο της σεζόν έρχεται την άνοιξη, όταν κρίνονται οι τίτλοι, όμως φέτος δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες από το ξεκίνημα της χρονιάς. Τα εσωτερικά προβλήματα ναι μεν έχουν μειωθεί μετά την απόλυση του Κόβατς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα γρανάζια του συλλόγου δουλεύουν σωστά. Αυτή η χρονιά, μάλιστα, θα είναι η πρώτη χωρίς τον Χένες στο επίκεντρο των αποφάσεων μετά την παραίτησή του ουσιαστικά τον περασμένο Νοέμβριο από τη θέση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου. Η διαφορά από την κορυφή δεν είναι μεγάλη και οι Βαυαροί ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους.

Ντόρτμουντ

Επιτέλους ένας επιθετικός. Τα πάντα στο Ντόρτμουντ κινούνται γύρω από την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ από την Ζάλτσμπουργκ. Η σεζόν μέχρι τώρα είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα, με τον Λουσιέν Φαβρ να παραμένει υπό πίεση και να αλλάζει σύστημα στο τέλος του προηγούμενου έτους, βελτιώνοντας την εικόνα και τα αποτελέσματα. Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η άμυνα, όπου ούτε ο Χούμελς κατάφερε να τη συμμαζέψει. Θα φτάσει στο τέλος το να ποντάρει στην επίθεση; Κανένας δεν μπορεί να το εγγυηθεί.

Σάλκε

Ο Βάγκνερ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία το περασμένο καλοκαίρι και η σεζόν κυλάει με εντυπωσιακό τρόπο μέχρι στιγμής. Δεν γίνεται, όμως, όλα να πηγαίνουν καλά για την Σάλκε. Έτσι, πριν λίγες ημέρες ο βασικός της τερματοφύλακας, αρχηγός και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Γερμανία ανακοίνωσε ότι από το καλοκαίρι θα ανήκει στην Μπάγερν, στην οποία υπέγραψε ως ελεύθερος. Δεν πρόκειται να τον δούμε ξανά με τα μπλε και τα επόμενα παιχνίδια θα δείξουν αν ο Σούμπερτ, που θα τον αντικαταστήσει στην εστία, μπορεί να επαναφέρει την ηρεμία.

Λεβερκούζεν

Ο Πέτερ Μπος ετοιμάζεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του παρά το γεγονός ότι πιθανότατα δεν θα κάνει την υπέρβαση και η Μπάγερ θα λείψει την επόμενη σεζόν από το Champions League. Ο Ολλανδός τεχνικός συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά με την τακτική του, αλλά η ποιότητα κάποιων παικτών στο Λεβερκούζεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το κενό που θα προκύψει οικονομικά, άλλωστε, μπορεί πολύ εύκολα να καλυφθεί από τις πωλήσεις παικτών. Τα βλέμματα όλων θα είναι ξανά στραμμένα στον Κάι Χάβερτς, που αναμένεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι, φέρνοντας πρόταση άνω των 100 εκατ. ευρώ…

Χόφενχαϊμ

Αφού δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα χωρίς τον Νάγκελζμαν στον πάγκο, βρήκε τα πατήματά της και έκανε άλματα στη βαθμολογία της Bundesliga. Τώρα, κινήθηκε σωστά στη μεταγραφική αγορά, έκλεισε πολύ έξυπνα deals και θα προσπαθήσει μέχρι το τέλος του μήνα να ενισχυθεί και άλλο στην επίθεση. Θα συνεχίσει να προσφέρει θέαμα, θα συνεχίσει να είναι ασταθής, όμως αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν πολλές ομάδες του πρωταθλήματος, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα. Αν έρθει η υπέρβαση και η ευρωπαϊκή έξοδος, έχει καλώς. Αν όχι, kein problem.

Φράιμπουργκ

Για ακόμη μία σεζόν ο Κρίστιαν Στράιχ κάνει θαύματα στον Μέλανα Δρυμό. Το πρόβλημα για τον έμπειρο τεχνικό είναι να δώσει κίνητρο στους παίκτες του. Ο πρώτος στόχος, η παραμονή, έχει ήδη επιτευχθεί με μεγάλη δυσκολία και τώρα πρέπει να τους πείσει ότι μπορούν να κυνηγήσουν την ευρωπαϊκή έξοδο. Θα καταφέρει για ακόμη μία φορά να οδηγήσει την «μικρή» του Φράιμπουργκ εκτός Γερμανίας; Θα το δούμε.

Βόλφσμπουργκ

Η σεζόν ξεκίνησε με εντυπωσιακό αήττητο σερί, όμως σύντομα βρέθηκε στη βαθμολογία εκεί που δείχνουν οι πραγματικές της δυνατότητες. Όχι ότι αυτό είναι αρνητικό. Ο Γκλάζνερ κάνει πολύ καλή δουλειά στον πάγκο, η διοίκηση αρχίζει και πάλι να στηρίζει με μεγαλύτερη θέρμη οικονομικά το πρότζεκτ και οι Λύκοι θα διεκδικήσουν και φέτος ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Άουγκσμπουργκ

Η πρόσληψη του Μάρτιν Σμιντ την αναγέννησε. Μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε καταδικασμένη να επιστρέψει στη δεύτερη κατηγορία. Ο Ελβετός τεχνικός, όμως, ξεκίνησε να της αλλάζει πρόσωπο και η μία νίκη διαδεχόταν την άλλη στο τέλος του πρώτου γύρου. Τώρα, έπρεπε να δουλέψει πάνω στο παιχνίδι κατοχής (η ομάδα του έχει το μικρότερο στην Bundesliga) και στην αποφυγή των λαθών (η ομάδα του κάνει τα περισσότερα στην κατηγορία). Αν η δουλειά που έγινε στην Μάλτα πιάσει τόπο, τότε οι Βαυαροί θα μπορέσουν να κάνουν πολλές ζημιές στον δεύτερο γύρο.

Ουνιόν Βερολίνου

Στην ανασκόπηση του πρώτου γύρου και στις προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μέχρι το τέλος της σεζόν το γνωστό περιοδικό Kicker άφησε την Ουνιόν εκτός των ομάδων που θα παλέψουν για παραμονή. Τέτοια είναι η εντύπωση που έχει κάνει ο μικρός σύλλογος από το Βερολίνο. Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο, όμως όταν οι πρωτευουσιάνοι βρήκαν τα πατήματά τους, το μαχητικό τους πνεύμα τους ανέβασε στη βαθμολογία σε τέτοιο σημείο που και οι ίδιοι να πιστεύουν ότι και του χρόνου θα παίζουν στην Bundesliga. Αρκεί να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα…

Χέρτα

Ο επενδυτής Λαρς Βίντχορστ έχει βάλει στόχο να δει την Χέρτα ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Και έχει την οικονομική δυνατότητα για να τα καταφέρει. Το ξεκίνημα του Κλίνσμαν στον πάγκο στο τέλος του πρώτου γύρου αποδείχθηκε άκρως ενθαρρυντικό, ενώ οι επενδύσεις στο ρόστερ θα την ανεβάσουν επίπεδο. Βέβαια, στο ξεκίνημα του 2020 ο Γερμανός τεχνικός θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα με τα πτυχία προπονητικής, καθώς κινδυνεύει να δει τα πρώτα παιχνίδια από την εξέδρα και όχι από τον πάγκο… Οι μεγάλοι στόχοι, πάντως, θα ξεκινήσουν από την επόμενη σεζόν.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Το περασμένο καλοκαίρι αναγκάστηκε να αλλάξει όλη την επιθετική της γραμμή. Κανένας δεν έλεγε τότε ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Αν οι Ντοστ, Σίλβα και Πασιένσια δεν βρουν περισσότερα γκολ, τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια, κανένας δεν φέρνει ποτέ την καταστροφή στη Φρανκφούρτη. Αυτό που όλοι ονειρεύονται είναι ωραίο, επιθετικό ποδόσφαιρο.

Μάιντς

Από τις ομάδες που αποφάσισαν να αλλάξουν προπονητή πριν τη χειμερινή διακοπή. Ο Μπάιερλορτσερ μπορεί να μην τα πήγαινε καλά με την Κολωνία, όμως στο Μάιντς τον πιστεύουν. Υπήρξε βελτίωση, υπάρχει πίστη, όμως ο σύλλογος ακολουθεί πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια και σε κανέναν δεν θα προκαλούσε εντύπωση αν φέτος ερχόταν ο υποβιβασμός. Το ρόστερ, πάντως, έχει την ποιότητα για να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Κολωνία

Επέστρεψε στην Bundesliga, όμως τίποτα δεν θύμιζε την προηγούμενη άνοδό της. Πολλά τα προβλήματα και τα αρνητικά αποτελέσματα, που οδήγησαν στην αλλαγή προπονητή. Ο Γκίζντολ έχει ξανά την ευκαιρία να αποδείξει τι μπορεί να κάνει στην πρώτη κατηγορία, οπότε μπορεί να περάσει και αυτό το κίνητρο στους παίκτες του. Θα ποντάρει πολλά και στον Μαρκ Ουτ, που αποκτήθηκε από τη Σάλκε για να βοηθήσει στο σκοράρισμα.

Φορτούνα Ντίσελντορφ

Θα ήταν πολύ χαμηλότερα στην κατηγορία αν ο εκπληκτικός Χένινγκς δεν περνούσε δεύτερη νεότητα και δεν πετύχαινε το ένα γκολ μετά το άλλο. Η σεζόν αποδεικνύεται πολύ δυσκολότερη από την περσινή, όμως με τον Φούνκελ στον πάγκο τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η προσπάθεια για την παραμονή δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τα δικά της χέρια. Θα παλέψει, όμως, μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Βέρντερ Βρέμης

Έχει κολλήσει αναπάντεχα στη μάχη της παραμονής και δεν μπορεί με τίποτα να ξεφύγει. Η διοίκηση συνεχίζει να στηρίζει τον τεχνικό Κόφελντ, που προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τις λύσεις. Οι οπαδοί στήριζαν την ομάδα πριν από κάθε παιχνίδι και χιλιάδες υποδέχονται την αποστολή στο στάδιο, τα πάθος δεν λείπει, όμως θα πρέπει οι παίκτες να αρχίσουν να το ανταποδίδουν. Στη Βρέμη ονειρεύονται τη μεγάλη αντεπίθεση στον δεύτερο γύρο, όμως θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Σε ανάλογες περιπτώσεις ο υποβιβασμός ήρθε την ώρα που κανένας δεν το περίμενε. Η υπεροψία δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος.

Παντερμπόρν

Ξεκίνησε τη σεζόν ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό και μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει τις προβλέψεις. Δεν πρόκειται να αλλάξει στυλ, θα συνεχίσει να τρέχει (καμία ομάδα δεν μέτρησε περισσότερα χιλιόμετρα στις 17 πρώτες αγωνιστικές), να παίζει ανοιχτά και όπου τη βγάλει. Από εκεί και πέρα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να ελπίζει. Δεν θα παραδώσει την ψυχή της στο Διάβολο για την παραμονή και θα παραμείνει πιστή στις αξίες της. Μόνο και μόνο για αυτό αξίζει τον σεβασμό όλων.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X