Μπάγερν Μονάχου: Ποιος θα είναι ο αντι-Λεβαντόφσκι; (Poll)

Μπάγερν Μονάχου: Ποιος θα είναι ο αντι-Λεβαντόφσκι; (Poll)

O Λεβαντόφσκι φόρεσε ήδη τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, σε μια από τις καλύτερες φετινές μεταγραφές! Ο Πολωνός σταρ άφησε στο Μόναχο γκολ, ρεκόρ, αλλά και τη Μπάγερν να… ψάχνεται για τον αντικαταστάτη του!

Ενα… αντίο χωρίς δάκρυα και μπουκέτα λουλούδια!

Τον Μάιο του 2019, η Allianz Arena πλημμύρισε από συγκίνηση, χαρά και λύπη κυριαρχούσαν. Οι θρύλοι του συλλόγου Άριεν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί ήταν τα κεντρικά πρόσωπα στον τελευταίο τους εντός έδρας αγώνα για τη Μπάγερν Μονάχου. Εκαναν τα πάντα για να έρθει το εμφατικό 5-1 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης που εξασφάλισε το έβδομο σερί πρωτάθλημα της ομάδας. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Ούλι Χένες ήταν ένας από τους πολλούς φιλάθλους που έκλαιγαν στις εξέδρες εν μέσω της γενικής έκρηξης αγάπης, ευγνωμοσύνης και λύπης για την αποχώρηση του υπέροχου αυτού διδύμου. Ακόμη και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ένας άνθρωπος που σπάνια μπορεί να κατηγορηθεί για υπερβολικό συναισθηματισμό, εμφανίστηκε βαθιά συγκινημένος. «Σχεδόν δάκρυσα. Το να ζω τέτοιες καταστάσεις σε αυτόν τον σύλλογο, είναι σίγουρα ένα όνειρό μου». Λοιπόν, τα όνειρα αλλάζουν…

Οι αποδόσεις της Bundesliga είναι στην bwin! | 21+

Μετά από οκτώ φανταστικά επιτυχημένα χρόνια, ο Λεβαντόφσκι αποχαιρέτησε τη βαυαρική πρωτεύουσα με το δικό του ήσυχο, ιδιωτικό αντίο, φεύγοντας στο τέλος του καλοκαιριού και όχι σε ένα ανοιξιάτικο απόγευμα μπροστά σε 75.000 φιλάθλους, με ένα μπουκέτο λουλούδια στο χέρι.

Ο 33χρονος σταρ υπόγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, αφού ο καταλανικός σύλλογος συμφώνησε να πληρώσει περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ μαζί με μπόνους.  Η αποχώρηση του Λεβαντόφσκι είναι δυσάρεστη, μιας και η Μπάγερν έχασε έναν εκ των κορυφαίων φορ που είχε ποτέ στην ιστορία της. Αυτό το μαρτυρούν και τα 344 γκολ σε 375 αναμετρήσεις.

Για πολλούς, ο Λεβαντόφσκι ήταν παίκτης που δεν είχε χρόνο να δεθεί με τη Μπάγερν, το μόνο που τον ένοιαζε ήταν η σκληρή δουλειά και η άνοδος του στην top κλίμακα παικτών. Ποτέ δεν έκρυψε το γεγονός ότι τα γκολ ήταν και το μοναδικό του κίνητρο. Είχε μιλήσει ανοιχτά για την απογοήτευσή του πως έχασε το Champions League υπό τις οδηγίες του Αντσελότι και του Γκουαρδιόλα, ενώ είχε κατηγορήσει στο παρελθόν τους συμπαίκτες του ότι δεν τον βοήθησαν να κερδίσει το τρόπαιο του πρώτου σκόρερ την τελευταία μέρα της σεζόν 2016-17, τερματίζοντας ένα γκολ πίσω από τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Λεβαντόφσκι δεν… ντρεπόταν ούτε να δείξει τους ενδοιασμούς του στον αγωνιστικό χώρο. Η αποτυχία των εξτρέμ να τον βρουν συχνά τον εκνεύριζε και το έδειχνε με νοήματα.

Η αλλαγή ψυχολογίας και το… τέλος του Λεβαντόφσκι στη Μπάγερν

Το 2018 προσέλαβε τον Πίνι Ζαχάβι ως ατζέντη του, με σκοπό να διευκολύνει τη μετάβασή του στη La Liga. Αλλά οι… αχαρακτήριστα κακές εμφανίσεις εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Champions League τη σεζόν 2017-18 «τσάκισαν» κάθε πιθανότητα μεταγραφής.

Την περίοδο 2019-20 ο Λεβαντόφσκι έγινε ξαφνικά πολύ πιο ομαδικός, έμενε πίσω μετά τις προπονήσεις για να βοηθήσει και να συμβουλέψει τους νέους παίκτες της Μπάγερν, ήταν πολύ λιγότερο εγωιστής στον αγωνιστικό χώρο. «Για πολύ καιρό ήθελε να σκοράρει πολλά γκολ. Τώρα θέλει να σκοράρει γκολ για να κερδίζει παιχνίδια με την ομάδα», είχε πει ο Τόμας Μίλερ. Πηγές του συλλόγου θεώρησαν ότι η μεταμόρφωση του Πολωνού μπορούσε να εξηγηθεί από το γεγονός ότι είχε επιτέλους σταματήσει να ανησυχεί για μια μεταγραφή. Έγινε ακόμα καλύτερος, κέρδισε το Champions League, κατέκτησε δυο διαδοχικά βραβεία της FIFA για τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς, έσπασε το ρεκόρ του Γκερτ Μίλερ. Όμως την περασμένη σεζόν, όλα άλλαξαν.

Σούπερ αποδόσεις στην Bundesliga! | 21+

Η Μπάγερν ήθελε τον Χάαλαντ, ήταν απροετοίμαστη να προσφέρει στον Λεβαντόφσκι ένα μακρύ νέο συμβόλαιο. Ο παίκτης αντέδρασε λέγοντας ότι κάτι «είχε σπάσει» μέσα του. Οι σχέσεις μέσα στα αποδυτήρια είχαν επίσης επιδεινωθεί. Λεβαντόφσκι και Νάγκελσμαν είχαν διαφορετικές ιδέες για την τακτική, ενώ αρκετοί παίκτες ήταν αγανακτισμένοι που όλα στη Μπάγερν έμοιαζαν να περιστρέφονται γύρω από τον Πολωνό. Μετά το τέλος της συνεργασίας, θα λείψουν τα γκολ του, αλλά όχι και το δράμα. Για έναν παίκτη με τόσο απίθανα νούμερα, ο Λεβαντόφσκι θα ξεχαστεί πιο γρήγορα από άλλους…

Οι τίτλοι του Λεβαντόφσκι με τη Μπάγερν

Bundesliga: 2014–15, 2015–16, 2016–17, 2017–18, 2018–19, 2019–20, 2020–21, 2021–22

Κύπελλο Γερμανίας: 2015–16, 2018–19, 2019–20

Γερμανικό Supercup: 2016, 2017, 2018, 2020, 2021

UEFA Champions League: 2019–20

UEFA Super Cup: 2020

Παγκόσμιο Συλλόγων: 2020

Οι αριθμοί του Λεβαντόφσκι με τη Μπάγερν

Eνας terminator για τη Μπάγερν, που η επίδοση των 40+ γκολ, είχε εξελιχθεί σε ρουτίνα. Ο Πολωνός με την ολοκλήρωση της σεζόν 2021/22 πέτυχε ακόμα ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Για πέμπτη σερί σεζόν χρίστηκε πρώτος σκόρερ της Bundesliga, ένα επίτευγμα που δεν έχει καταφέρει κανείς στο παρελθόν. Μετρά επτά κατακτήσεις του χρυσού παπουτσιού, «πιάνοντας» τον Γκερντ Μίλερ στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο ίδιος δεν θα ξεχάσει ποτέ την εποχή της πανδημίας, αφού κατέκτησε το τρεμπλ, ενώ ήταν πρώτος σκόρερ και στις τρεις αυτές διοργανώσεις. Γκολ, ρεκόρ κι επιτυχίες είναι στο αίμα του…

Ετος Συμμετοχές Γκολ Ασίστ
2014-15 49 25 13
2015-16 51 42 6
2016-17 47 43 9
2017-18 48 41 5
2018-19 47 40 13
2019-20 47 55 10
2020-21 40 48 9
2021-22 46 50 7

Οι τέσσερις υποψήφιοι… διάδοχοι του Λεβαντόφσκι στη Μπάγερν

 

  • Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος σταρ εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη Γιουνάιτεντ, μιας και το Europa League δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες του. Ο CR 7 θέλει να αγωνιστεί σε ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και η Μπάγερν είναι μια από αυτές. «Αγαπώ τον Κριστιάνο Ρονάλντο και όλοι γνωρίζουν τι φανταστικός παίκτης είναι. Αλλά κάθε ομάδα έχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και δεν είμαι σίγουρος πως το να τον αποκτήσει η Μπάγερν θα ήταν η κατάλληλη επιλογή» τόνισε ο CEO της Μπάγερν Μονάχου, Όλιβερ Καν, ωστόσο γερμανικά ΜΜΕ τονίζουν πως ο Κριστιάνο πλησιάζει στο Μόναχο για να καλύψει το κενό του Λεβαντόφσκι. Την περσινή σεζόν πέτυχε 24 γκολ σε 39 ματς με τη Γιουνάιτεντ και ήταν… μόνος στη μάχη για τη διάκριση. Ο ίδιος διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να γυρίζει στη Σπόρτινγκ, με τις Μπάγερν, Ατλέτικο να… παίζουν μόνες για τον Πορτογάλο σταρ. Να συνεχίσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μπάγερν προσφέρεται στο 4.00.

  • Xάρι Κέιν

Την περσινή σεζόν βρέθηκε μια ανάσα από την αποχώρησή του, ωστόσο η Τότεναμ ζητούσε τον ουρανό με τ’ άστρα, με συνέπεια ο Αγγλος φορ να μείνει στο Λονδίνο και να πετύχει 27 γκολ σε 50 ματς. Ο Κέιν αποτελεί τον διακαή πόθο τη Μπάγερν, με τον Καν να τονίζει: «Ο Χάρι Κέιν έχει συμβόλαιο με την Τότεναμ. Σίγουρα είναι ένας κορυφαίος επιθετικός, αλλά αυτό είναι ένα όνειρο του μέλλοντος. Οπότε ας δούμε τι θα συμβεί». Αν και ο Κέιν φαίνεται πολύ πιο σταθερός στον σύλλογο φέτος, το μέλλον του παραμένει αβέβαιο με μόνο δύο χρόνια να απομένουν στο τρέχον συμβόλαιό του. Είναι ο παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ της Μπάγερν, η οποία κοιτάζει και τις 58 ασίστ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του στους Spurs, κάτι που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να καλύψει το κενό του Λεβαντόφσκι. Αλλωστε, ο Πολωνός αποχώρησε με 72 ασίστ από τη Μπάγερν. Όνειρο του μέλλοντος ή φετινή υπέρβαση; Οι Βαυαροί έχουν πάνω του στραμμένα τα βλέμματα τους.

Νέα ειδικά στοιχήματα κάθε μέρα | 21+

  • Βίκτορ Οσιμέν

Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους νεαρούς επιθετικούς στην Ευρώπη, μιας και έχει εξαιρετική σχέση με τα δίχτυα τόσο ως παίκτης της Λιλ όσο και ως ποδοσφαιριστής της Νάπολι. Ο Νιγηριανός χρειάστηκε μόλις μια σεζόν για να αφήσει το στίγμα του στη Γαλλία, πετυχαίνοντας 18 γκολ σε 38 εμφανίσεις. Ο Οσιμέν ήθελε το κάτι παραπάνω και το 2020 βρέθηκε στην Ιταλία. Σε δυο σεζόν μετρά 24 γκολ και αφήνει πολλές υποσχέσεις. Αρσεναλ, Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης ενδιαφέρθηκαν για τον παίκτη, η αξία του οποίου έχει εκτοξευθεί στα 80 εκατ. ευρώ! Μόλις 23 ετών και το μέλλον του ανήκει. Μια ιδιαίτερη περίπτωση για τη Μπάγερν, η οποία θα έλυνε το επιθετικό της θέμα για τα επόμενα χρόνια.

  • Τζόναθαν Ντέιβιντ

Τα 37 γκολ σε μια διετία με τη φανέλα της Γάνδης τον έφεραν στη Λιλ το 2020. Ο Καναδός στα 21 του χρόνια έκανε τα πάντα, ώστε η ομάδα του Γκαλτιέ να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πέτυχε 13 γκολ κι έβαλε τη δική του σφραγίδα. Την επόμενη σεζόν, ο Nτέιβιντ ήταν εξαιρετικός σημειώνοντας 15 τέρματα.

Ο 22χρονος σκόραρε εννέα γκολ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και βοήθησε τη χώρα του να φτάσει σε Μουντάλ για πρώτη φορά από το 1986. Αν και η Λιλ δεν θα ήθελε να πουλήσει έναν παίκτη που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025, η Μπάγερν μπορεί να θεωρήσει τον Καναδό ως μια ρεαλιστική επιλογή, ο οποίος θα μπορούσε να συνεχίσει να εξελίσσεται στον σύλλογο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X