Μπαρτσελόνα: Το μπλαουγκράνα... all in για να χτυπήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης! (Poll)

Μπαρτσελόνα: Το μπλαουγκράνα… all in για να χτυπήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης! (Poll)

Η Μπαρτσελόνα… βγήκε από το οικονομικό αδιέξοδο της τελευταίας διετίας, κάτι που δείχνουν και οι εντυπωσιακές της μεταγραφικές κινήσεις. Οι Καταλανοί είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην κορυφή της Ισπανίας και να γράψουν ξανά στιγμές δόξες. 

H Μπαρτσελόνα… τρελαίνει το μεταγραφικό παζάρι!

«Είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει χρήματα, αλλά αγοράζει όποιον παίκτη θελήσει. Δεν ξέρω πώς, αλλά είναι κάπως περίεργο, λίγο τρελό», ήταν τα λόγια του Γιούλιαν Νάγκελσμαν και στα οποία αποτυπώνεται η έκπληξη της ποδοσφαιρικής Ευρώπης για όσα βλέπει σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι από τους Καταλανούς. Να κατακτήσει τη LaLiga η Μπαρτσελόνα προσφέρεται στο 2.35

Πώς η Μπαρτσελόνα ενώ εμφανιζόταν να μην έχει οικονομικά αποθέματα μπόρεσε να αποκτήσει τους Λεβαντόφσκι, Ραφίνια, Φρανκ Κεσί, Αντρέας Κρίστενσεν, ενώ είναι κοντά στους Κουντέ, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο; Οι Καταλανοί είχαν χρέη πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ μετά τη θητεία του Χοσέπ Μπερτομέου στην προεδρία, κι όμως αυτό το καλοκαίρι σπάνε τα ταμεία τους.

Σούπερ αποδόσεις στη LaLiga! | 21+

Ο Λαπόρτα επέστρεψε για μία δεύτερη θητεία τον Μάρτιο του 2021 προκειμένου να σταθεροποιήσει την κατάσταση. Δεν είχε άλλη επιλογή από το να δώσει το «ΟΚ» για να φύγουν μεγάλα αστέρια της ομάδας, ώστε να μειωθεί το μπάτζετ λόγω των συμβολαίων τους. Σε αυτά τα ονόματα ήταν και ο επτά φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Λιονέλ Μέσι. Η σεζόν 2021-22 αποδείχτηκε δύσκολη για τη Μπαρτσελόνα. Παρόλα αυτά, τώρα δείχνει μία άνεση στο να δίνει χρήματα για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο θέλοντας να επανέλθει στην κορυφή των εγχώριων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων την επόμενη σεζόν.

Πώς μπορεί ακόμα η Μπάρτσα όμως να κάνει τέτοιες μεταγραφές αλλά και ανανεώσεις συμβολαίων; Ο Λαπόρτα πήρε την έγκριση να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου. Την έλαβε μέσα από τη συνέλευση των μελών της Μπαρτσελόνα τον περασμένο Ιούνιο, με στόχο να υπάρξουν επενδυτικά κεφάλαια ικανά να παρέχουν χρηματοδότηση, ώστε η ομάδα τουλάχιστον για ένα διάστημα να λειτουργεί κανονικά. Να κατακτήσει το τρεμπλ η Μπαρτσελόνα τιμάται στο 81.00

Η Μπάρτσα πούλησε με επιτυχία ένα πρώτο πακέτο χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων της προτού κλείσει deal της τάξεως των 207,5 εκατομμυρίων ευρώ με τον επενδυτικό όμιλο Sixth Street (στις 30 Ιουνίου 2022).

Ο σύλλογος πούλησε το 10% των τηλεοπτικών του δικαιωμάτων στη LaLiga στην αμερικανική εταιρεία, η οποία εξασφάλισε ότι θα είχε κέρδη στο τέλος του οικονομικού έτους 2021-22. Με αυτόν τον τρόπο έκανε ένα σημαντικό βήμα επίλυσης των προβλημάτων της ομάδας. Να κατακτήσει το τρεμπλ η Ρεάλ Μαδρίτης τιμάται στο 41.00

Σε ένα δεύτερο επίπεδο η Μπαρτσελόνα είναι σε νέα διαδικασία συγκέντρωσης κεφαλαίων. Ο στόχος είναι να μην υπερβαίνει πλέον το όριο μισθών της LaLiga. Επίσης ένα άλλο 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της αναμένεται να πουληθεί με αντάλλαγμα περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ. Οι Καταλανοί επίσης είναι σε διαδικασία παραχώρησης του 49,9% των μετοχών της εταιρείας Barca Licensing and Merchandising. Με αυτήν την κίνηση η Μπάρτσα θα αποκτήσει έσοδα πάνω από 600 εκατομμύρια που θα της δώσουν ώθηση για τις προσθήκες της για την επόμενη χρονιά.

Ο Κεσί με τον Κρίστενσεν είναι δύο νέα πρόσωπα του ρόστερ, έχοντας αποχωρήσει ως ελεύθεροι από Μίλαν και Τσέλσι, ενώ το τετραετές συμβόλαιο του Γκάβι δεν θα επισημοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι πωλήσεις. Οι Σέρχι Ρομπέρτο και Ουσμάν Ντεμπελέ υπέγραψαν νέα συμβόλαια με λιγότερες απολαβές.

Η Μπαρτσελόνα προχώρησε σε συμφωνία  για να κλείσει τον Bραζιλιάνο εξτρέμ της Λιντς, Ραφίνια, με ένα ποσό 65 εκατ. ευρώ. Για τα δεδομένα της είναι ένα μεγάλο ποσό. Ο παίκτες που άφησε στα κρύα του λουτρού την Τσέλσι, συμφώνησε στο να διευκολύνει στις πληρωμές των αποδοχών του τη Μπαρτσελόνα αναμένοντας τις επόμενες εμπορικές συμφωνίες, που θα επαναφέρουν τον περσινό ισολογισμό. Η Μπαρτσελόνα ποντάρει και στο να πουλήσει παίκτες όπως οι Ουμτιτί, Μινγκέθα, Ρίκι Πουτς και Μπρέθγουαιτ. Ο Λενγκλέ δόθηκε δανεικός στη Τότεναμ, ενώ είναι πιθανές και οι αποχωρήσεις των Ντε Γιόνγκ και Ντεπάι, αν και ο δεύτερος έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο στην προετοιμασία.

Οι αποδόσεις της LaLiga είναι στην bwin! | 21+

Η ομάδα του Τσάβι σε μεταγραφικό επίπεδο ενεργοποίησε και τη «βόμβα» του Λεβαντόφσκι με ένα ποσό στα 60 εκατ. ευρώ. Η Μπάρτσα έχει στη μεταγραφική της ατζέντα και τους Αθπιλικουέτα, Αλόνσο και Ζιλ Κουντέ, με τους οποίους βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία. Με ενδεχόμενη ολοκλήρωση και των τριών αυτών προσθηκών η Μπάρτα θα έδινε πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Oι Καταλανοί όμως θα πρέπει σε όλα αυτά να αξιολογήσουν πως το συνολικό εισόδημά τους θα μειωθεί ως αποτέλεσμα της πώλησης μέρους των κύριων οικονομικών περιουσιακών στοιχείων. Θα αναζητηθούν πιο προσοδοφόρες συμφωνίες χορηγιών, όπως αυτή που έγινε με την πλατφόρμα Spotify και επίσης η Μπαρτσελόνα θα επιδιώξει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της από την αναδιαμόρφωση του Καμπ Νόου, που θα ολοκληρωθεί το 2026.

Ετσι θα παρουσιαστεί η… νέα Μπαρτσελόνα!

Αθπιλικουέτα, Αλόνσο και Κουντέ θα δώσουν νέα δυναμική στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Οι Καταλανοί δείχνουν ενισχυμένοι σε όλες τις γραμμές και η αισιοδοξία για την υπέρβαση είναι διάχυτη. Το 6-0 κόντρα στην Ίντερ Μαϊάμι έδειξε ίσως τις διαθέσεις των Μπλαουγκράνα, με τον Τσάβι να σχεδιάζει την ομάδα που θα επιστρέψει στην κορυφή της LaLiga και του Champions League. Πως διαμορφώνεται αυτή;

Οι μεταγραφές των Κεσί – Κρίστενσεν κάνουν το ρόστερ βαθύτερο, με τον Ιβοριανό μέσο να δίνει στον Τσάβι εναλλακτικό τρόπο που μπορούν να αγωνίζονται τα χαφ που διαθέτει (Μπουσκέτς, Πέδρι, Γκάβι, Φρένκι Ντε Γιονγκ). Παράλληλα, ο Δανός κεντρικός αμυντικός θα καλύψει τα κενά των Λενγκλέ (δανεικός στη Τότεναμ) και Ουμτιτί (τραυματίας).

Η απόκτηση του Ραφίνια δίνει πληθώρα λύσεων στον Τσάβι για τα άκρα της επίθεσης, μιας κι εκεί υπάρχει ο ορεξάτος Ουσμάν Ντεμπελέ, ο Ανσού Φατί και ο Φεράν Τόρες. Ο Λεβαντόφσκι, είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, μια τεράστια μεταγραφή. Η Μπάρτσα, από τότε που την ανέλαβε ο Τσάβι και μέχρι το σοκ του αποκλεισμού από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στα προημιτελικά του Europa League, ήταν ομάδα που έβρισκε εύκολα δίχτυα. Ο 34χρονος Πολωνός μπορεί να αποδώσει στο υψηλότερο επίπεδο για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμα, όπως κάνει άλλωστε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Λιονέλ Μέσι. Γι αυτό και ο σύλλογος του έδωσε συμβόλαιο μέχρι το 2026. Ο Λεβαντόφσκι θεωρεί πρόκληση να είναι η σημαία της αναγέννησης των Καταλανών, οι οποίοι βρίσκονται σε αδιέδοξο την τελευταία διετία. «Η Μπάρτσα ήθελε έναν μεγάλο γκολτζή και τώρα τον έχει. Μπορώ να πω πως με αυτή την ομάδα πάει δυνατά να κερδίσει τη LaLiga» τόνισε ο Στόιτσκοφ.

Νέα ειδικά στοιχήματα κάθε μέρα | 21+

Η Μπάρτσα βρίσκει τα πατήματά της, προσπαθεί να γίνει φουλ ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Ο Κουντέ και ο Αθπιλικουέτα, όπως και ο Μάρκος Αλόνσο πλησιάζουν, τα κενά στην άμυνα καλύπτονται και οι φίλοι της ομάδας έχουν και πάλι λόγους να χαμογελούν. Aν η επιθυμία του Τσάβι για την απόκτηση του Μπερνάρντο Σίλβα γίνει πράξη, τότε η εκτόξευση των Καταλανών είναι δεδομένη!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X