Μπαρτσελόνα - Φερεντσβάρος: Θέλει νίκη πριν το Clasico!

Μπαρτσελόνα – Φερεντσβάρος: Θέλει νίκη πριν το Clasico!

Εναρξη: 22.00, 20/10/2020
Γήπεδο: Καμπ Νόου, Βαρκελώνη

Να επιστρέψει στις νίκες η Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα καλείται να αφήσει πίσω της τον εφιάλτη του Αυγούστου, όταν και στα προημιτελικά του Champions League γνώρισε τη βαρύτερή της ήττα στη διοργάνωση. Οι Καταλανοί πάντως δεν έχουν μπει ιδανικά στη LaLiga, αφού μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Σεβίλλη, ηττήθηκαν εκτός έδρας 1-0 από τη Χετάφε. Μέτρια εμφάνιση, είχαν φάσεις, αλλά όχι ουσία με τον Μέσι να είναι μόνος του και να μην έχει βοήθειες από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ο Λιονέλ Μέσι, παραμένει με μόλις ένα γκολ από εκτέλεση πέναλτι σε τέσσερα παιχνίδια της φετινής LaLiga, τη στιγμή που ο Λουίς Σουάρες ξαναβρίσκει το χαμόγελό του ακόμα κι αν είναι μακριά από τη Βαρκελώνη.

Ο Κούμαν έκανε την έκπληξη με τον Ντεμπελέ, αλλά δεν εντυπωσιάστηκε από τον Γάλλο. Θυμίζουμε, πως το ερχόμενο Σάββατο, η Μπαρτσελόνα έχει… Clasico και θέλει να παρουσιαστεί με ανεβασμένη ψυχολογία. Κουτίνιο και Φατί πήραν ανάσες και θα είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με τη Φερεντσβάρος. Αλλωστε, η Μπαρτσελόνα είναι αήττητη στα τελευταία 31 της εντός έδρας ματς στον θεσμό για τη φάση των ομίλων με 27 νίκες και 4 ισοπαλίες μετά από μία ήττα με 2-1 από τη Ρούμπιν Καζάν τον Οκτώβριο του 2009 με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η εντυπωσιακή πορεία της Φερεντσβάρος
Στη Νορβηγία η Φερεντσβάρος έκανε το μεγάλο βήμα με το 3-3 και στη Βουδαπέστη με τη λευκή ισοπαλία κόντρα στη Μόλντε έγραψε ιστορία! Επειτα από 25 χρόνια, ο ιστορικός σύλλογος κατάφερε να επιστρέψει στο Champions League! Αξίζει να σημειωθεί, πως η Φερεντσβάρος είναι η μοναδική ομάδα στο Champions League φέτος που έφτασε στους ομίλους από τον πρώτο προκριματικό. Η τελευταία ομάδα που το έκανε αυτό και μετά αντιμετώπισε τη Μπαρτσελόνα ήταν η Ντιναμό Κιέβου το 1997-1998 με τον Σεργκέι Ρεμπρόφ να κάθεται στον πάγκο της και στα δύο ματς που κέρδισε για να τα καταφέρει. Οι Ούγγροι πέταξαν εκτός διοργάνωσης τη Τζουγκάρντεν, τη Σέλτικ (εκτός έδρας), και τη Ντιναμό Ζάγκρεμ, έχοντας απολογισμό σε αυτά τα προκριματικά τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες.

Μπαρτσελόνα – Φερεντσβάρος, οι αριθμοί του ματς

Θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς με Μπαρτσελόνα και Φερεντσβάρος. Η ισπανική ομάδα έχει νικήσει και τα 4 ματς της με αντιπάλους από την Ουγγαρία: νίκησε και στα 2 νοκ άουτ με τη Γκιόρι ΕΤΟ το 1969/70 στο Κύπελλο Εκθέσεων και με τη Βάσας στο Κύπελλο UEFA το 1975/1976.

Η Φερεντσβάρος έχει παίξει με αντιπάλους από την Ισπανία πέρσι στο Europa με 2 ισοπαλίες στη φάση ομίλων με την Εσπανιόλ. Η τελευταία της νίκη με ισπανική ομάδα ήταν τον Σεπτέμβριο του 1982 με τη Μπιλμπάο στο Κύπελλο UEFA.

Η Φερεντσβάρος δεν έχει παίξει στο Champions League από το 1995-1996 και μετά, όταν έμεινε εκτός από τη φάση των ομίλων, δεχόμενη 19 γκολ σε 6 αγώνες (1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες).

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει χάσει το πρώτο της παιχνίδι στη διοργάνωση από το 1997-1998 και μετά όταν ηττήθηκε τότε με 3-2 από τη Νιουκάστλ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Έκτοτε είναι αήττητη σε 21 αγώνες με 16 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Μόνο μία από έναν αριθμό 29 ομάδων έχει νικήσει τη Μπαρτσελόνα σε πρώτο ματς Champions League. Ήταν η Ρούμπιν Καζάν τον Οκτώβριο του 2009.

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Κούμαν, θα είναι ο 5ος τεχνικός που θα έχει καθοδηγήσει έξι ομάδες στο Champions League με τον Αντσελότι να έχει 8, τον Ρανιέρι 6, τον Μουρίνιο 6 και τον Μπενίτεθ 6. Από τους 24 τεχνικούς σε τουλάχιστον 50 αγώνες ο Κούμαν έχει τη χειρότερη επίδοση νικών με μόλις 26.3%, έχοντας πάρει μόνο 15 από τα 57 του ματς.

Ο Μέσι έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ από κάθε άλλον παίκτη (68) στη φάση των ομίλων. Στα τελευταία του 43 ματς στους ομίλους ο Μέσι έχει συμμετοχή σε τουλάχιστον 1 γκολ ανά 38, σκοράροντας 56 γκολ και δίνοντας 16 ασίστ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X