Νάπολι – Παρί Σεν Ζερμέν: Το βράδυ που θα αλλάξει ισορροπίες

Νάπολι – Παρί Σεν Ζερμέν: Το βράδυ που θα αλλάξει ισορροπίες

 

Εναρξη: 22:00, 06/11/2018
Γήπεδο: Stadio San Paolo (55.000), Νάπολι

Σε έναν όμιλο «φωτιά» και με τρεις ομάδες να διεκδικούν τα δύο εισιτήρια για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, χρίζουν το Νάπολι – Παρί Σεν Ζερμέν ως ένα από σημαντικότερα ματς της 4ης αγωνιστικής. Το ισόπαλο 2-2 προ ολίγων ημερών στο Παρίσι, δίνουν τον πρώτο λόγο στους Ιταλούς για το ματς και την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού με νίκη παίρνουν… κεφάλι!

Με έναν εντυπωσιακό Μέρτενς, η Νάπολι συνέτριψε 5-1 την Εμπολι την Παρασκευή το βράδυ (02/11) στο πρωτάθλημα, την ίδια ώρα που η Παρί Σεν Ζερμέν έφτανε σε δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της Λιλ (2-1). Για το ταξίδι στην Ιταλία, ο Τόμας Τούχελ θα έχει στη διάθεσή του για πρώτο ευρωπαϊκό ματς φέτος τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος εξέτισε της τιμωρίας του.

Την… έσωσε ο Ντι Μαρία!
Σε καταστροφικό βράδυ εξελισσόταν το ματς με τη Νάπολι για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές (το 29’ και στο 77’) ισοφαρίζοντας σε 1-1 με αυτογκόλ στο 61’. Και αν όλα οδηγούσαν σε δεύτερη ήττα στον όμιλο, έπειτα από εκείνη στην πρεμιέρα από τη Λίβερπουλ (3-2), η γκολάρα του Ανχελ Ντι Μαρία στο 93’ έφερε το ματς στα ίσια για το τελικό 2-2.

Ενας σημαντικός βαθμός για τη μάχη της πρόκρισης, αφού πλέον απέχει μόλις έναν πόντο από τη 2η Νάπολι και δύο από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Γιατί θα ήταν καταστροφική με ήττα; Καθώς σε περίπτωση τριών βαθμών και τη διαφορά στο -3 από τη Λίβερπουλ, στο -4 από τη Νάπολι και το ματς της Ιταλίας να ακολουθεί, το έργο των παικτών του Τούχελ θα ήταν δύσκολο.

Σε γενικές γραμμές, η Παρί Σεν Ζερμέν διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, παρά το γεγονός ότι παίρνει αποτελέσματα και νίκες. Ισοφάρισε στο φινάλε τη Νάπολι (2-2), «καρδιοχτύπησε» αρκετές φορές στη Μασσαλία από τη Μαρσέιγ (0-2) διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 93’ και «δεινοπάθησε» να κερδίσει την Παρασκευή τη Λιλ (2-1) στο «Παρκ Ντε Πρενς». Τρία σερί παιχνίδια που έβγαλε προβλήματα, δείχνοντας να χάνει τη συγκέντρωσή της για μεγάλο διάστημα μέσα στην εκάστοτε αναμέτρηση. Μέσα σε αυτό το στοιχείο, ήρθε να «σπάσει» και ένα ρεκόρ στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία), με τους Παριζιάνους να φτάνουν σε 12 νίκες στις 12 πρώτες αγωνιστικές, κάτι που δεν έχει κάνει άλλη ομάδα στα χρονικά.

Ψυχολογία στα ύψη
Κάθε χρόνο η ατάκα, «Φέτος είναι η χρονιά της», ακολουθεί τη Νάπολι μετά από μεγάλη νίκη, από εξαιρετική απόδοση και πιθανόν αν συνδυαστεί με γκέλα της Γιουβέντους. Ο πήχης έχει ανέβει και ένας τίτλος «αχνοφαίνεται», το ερώτημα είναι «πότε θα έρθει». Η πρόσφατη νίκη κόντρα στην Εμπολι με 5-1 επιβεβαίωσε το ταλέντο που υπάρχει στη Νάπολι, οι προσωπικότητες που διαθέτει το υλικό της, με τον Μέρτενς να κάνει τα πάντα (3 γκολ, μία ασίστ).

Το ακόμα πιο σημαντικό ότι προέρχεται από πολύ καλή ευρωπαϊκή παρουσία, μιας και η νίκη επί της Λίβερπουλ (1-0) και η ισοπαλία στο Παρίσι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (2-2) τη βάζουν γερά στο κόλπο της πρόκρισης, τη στιγμή που άπαντες την έφεραν ως το μεγάλο φαβορί για την 3η θέση του ομίλου. Το ματς με την Εμπολι έδωσε την ευκαιρία στον Κάρλο Αντσελότι να προβεί σε φρεσκάρισμα της ενδεκάδας, αλλά και το πώς εξελίχθηκε δίνοντας επιπλέον ανάσες σε όσους επέλεξε να ξεκινήσουν.

Πιθανές ενδεκάδες
Νάπολι (4-4-2): Οσπίνα – Μαξίμοβιτς, Ραούλ Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάρκο Ρούι – Καγιεχόν, Αλαν, Χάμσικ, Φαμπιάν Ρουίζ – Ινσίνιε, Μέρτενς

Παρί Σεν Ζερμέν (4-2-3-1): Μπουφόν – Μουνιέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μπερνάτ – Βεράτι, Ραμπιό – Μ’Μπαπέ, Νεϊμάρ, Ντι Μαρία – Καβάνι

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X