Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν: Πολλά υποσχόμενη σύγκρουση στο «Άνφιλντ»

Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν: Πολλά υποσχόμενη σύγκρουση στο «Άνφιλντ»

Στις 22:00 στο επιβλητικό «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν σε σπουδαία αναμέτρηση στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Champions League.

Ξεκάθαρος στόχος η κορυφή
Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού εντυπωσίασε στην περσινή έκδοση του θεσμού, φθάνοντας μέχρι και τον τελικό όπου και έχασε το τρόπαιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι ειδικοί περιμένουν καλύτερη τη φετινή πορεία των «κόκκινων» στις διοργανώσεις που θα συμμετάσχουν καθώς ενισχύθηκαν ποιοτικά, ειδικά με την προσθήκη των Άλισον (γκολκίπερ) και Κεϊτά (χαφ).

Στην αγγλική Premier League, το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ έχει πετύχει το απόλυτο των νικών, με πέντε. Τελευταίο θύμα του ήταν η Τότεναμ στο Γουέμπλεϊ, με σκορ 2-1. Οι Βέιναλντουμ και Φιρμίνο χρίστηκαν σκόρερ για τη Λίβερπουλ, με τον Λαμέλα να μειώνει για λογαριασμό των γηπεδούχων.

«Συνεχώς βελτιωνόμαστε και η εμφάνιση στο Γουέμπλεϊ ήταν με διαφορά η κορυφαία φετινή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο και στα προσεχή, εξόχως σημαντικά, παιχνίδια μας» ήταν το σχόλιο του Κλοπ.

Ο Γερμανός τεχνικός περιμένει να δει αν ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είναι 100% έτοιμος καθώς δέχθηκε ένα χτύπημα στο μάτι στο σαββατιάτικο ματς, με τον Στάριτζ να δηλώνει «παρών» σε περίπτωση απουσίας του Βραζιλιάνου φορ.

Ψάχνει και φέτος την υπέρβαση
Οι Παριζιάνοι την περασμένη διετία γνώρισαν αποκλεισμούς από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρσελόνα στη φάση των 16 του Champions League, εμφανίζοντας πολλά αμυντικά κενά στα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Εντός συνόρων τα πηγαίνουν περίφημα αλλά η ζάπλουτη ηγεσία τους επιθυμεί την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής.

Η αλλαγή προπονητή συνέβη φέτος, με τον Τόμας Τούχελ να αφήνει τη Ντόρμουντ και να υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο του Παρισιού. Ο 45χρονος έχει ξεκινήσει δυναμικά, μετά από πέντε αγωνιστικές στη γαλλική Ligue 1, η Παρί αριθμεί ισάριθμες νίκες. Την περασμένη Παρασκευή, συνέτριψε τη Σεντ Ετιέν (4-0), με σκόρερ τους Ντράξλερ, Καβάνι, Ντι Μαρία και Ντιαμπί.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δυο αντίπαλοι προπονητές είναι Γερμανοί, με τον Τούχελ να είχε αντικαταστήσει, μάλιστα, τον Κλοπ στον πάγκο της Ντόρμουντ το καλοκαίρι του 2015. Επίσης, εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι τόσο ο Τούχελ όσο και ο Κλοπ «έφτιαξαν» τα ονόματά τους δουλεύοντας με επιτυχία στη Μάιντς.

Επιπρόσθετα στατιστικά:

Πρόσφατη παράδοση:

Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν     2-0 (1997, Κύπελλο Κυπελλούχων)

Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ     3-0 (1997, Κύπελλο Κυπελλούχων)

 Όλες οι αποδόσεις του Champions League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X