Champions League 2022-23: Ποια θα σηκώσει την κούπα με τα... μεγάλα αυτιά; (Poll)

Champions League 2022-23: Ποια θα σηκώσει την κούπα με τα… μεγάλα αυτιά; (Poll)

Το Champions League αρχίζει και όλα δείχνουν πως η φετινή διοργάνωση θα είναι από τις πιο συναρπαστικές των τελευταίων ετών. Το πρόγραμμα συμπιέστηκε και οι ομάδες καλούνται να μπουν έτοιμες στον μαραθώνιο δυο μηνών. Η Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από μια φοβερή πορεία στα νοκ άουτ ματς κατέκτησε την κούπα, αποτυπώνοντας στο χορτάρι πως η φανέλα της ζυγίζει όσο καμία άλλη στην Ευρώπη! Θα κρατήσει τα σκήπτρα η Βασίλισσα ή θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση; Ποια είναι τα πέντε μεγάλα φαβορί;

Build A Bet* στo Champions League| 21+  *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Σούπερ o Χάαλαντ!

H Σίτι θέλει κούπα όσο ποτέ άλλοτε! Παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, ο Πεπ Γκουαρδιόλα εντόπισε χτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ που αποτέλεσαν τροχοπέδη στα περσινά του σχέδια. Φέτος λοιπός αποφάσισε να διορθώσει όσα κακώς κείμενα μπορούσε.

Στη θέση του επιθετικού ενεργοποίησε τη…. βόμβα Χάαλαντ από τη Ντόρτμουντ και αυτομάτως φάνηκε σαν να προσθέτει και το τελευταίο κομμάτι του παζλ στην τέλεια καλοκουρδισμένη «μηχανή» του. Με τον Φερναντίνιο να αποχωρεί ως ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, η Σίτι τον αντικατέστησε με τον Κάλβιν Φίλιπς από τη Λιντς ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον χώρο του άξονα. Στο 3.25 προσφέρεται να κατακτήσει η Σίτι το Champions League. 

Στις προσθήκες φυσικά εντάσσεται και ο Χουλιάν Αλβάρεζ από τη Ρίβερ Πλέιτ, ο οποίος για αρχή έρχεται σαν λύση από τον πάγκο, όμως πολύ σύντομα μπορεί να αναδειχθεί σε ακόμα έναν άσο στην… τρομακτική τράπουλα του Πεπ. Από την άλλη βέβαια υπήρχαν και ορισμένες απώλειες. Ο Στέρλινγκ… χαιρέτησε έπειτα από επτά χρόνια παρουσίας στο κλαμπ, ενώ λίγο αργότερα τον ακολούθησε και το πολύτιμο πολυεργαλείο, Ζιντσένκο, ο οποίος αποφάσισε να ξανασμίξει με τον Αρτέτα στην Άρσεναλ.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα μπορεί να μην έχει βρει ακόμα ρυθμό, ωστόσο, ο Χάαλαντ είναι στα καλύτερά του, σκοράρει με εκρηκτικούς ρυθμούς και δικαιώνει τον Καταλανό. Είναι πρώτος σκόρερ στο Νησί και όνειρό του να κάνει τη διαφορά στο Champions League. Αλλωστε, είναι ο μοναδικός παίκτης που στις πρώτες 20 συμμετοχές πέτυχε 23 γκολ! Να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ τιμάται στο 4.00.

Λίβερπουλ:  Χωρίς την περσινή φρεσκάδα

Η σχέση της με το Champions League παραμένει μοναδική τα τελευταία χρόνια και οι Reds δεν θέλουν να τη χαλάσουν. Την περσινή περίοδο οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ πάλεψαν μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα, όμως γνώρισαν μια ποδοσφαιρική αναβίωση της σεζόν 2018-2019. Τότε ήταν ένας βαθμός που χώριζε τις δυο ομάδες στο φινάλε του πρωταθλήματος και έστεφε πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι. Δυο χρόνια αργότερα ήρθε η στιγμή του πιο πικρού deja vu. «Χτύπημα» και στο Champions League, μιας και οι Reds δεν μπόρεσαν να λυγίσουν τη Βασίλισσα. Στο 7.00 προσφέρεται να κατακτήσει η Λίβερπουλ το Champions League. 

Εχασε τον Σαντιό Μανέ από τη Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο η Λίβερπουλ… άδειασε τα ταμεία για να φέρει το «κανόνι» της Μπενφίκα, Ντάρβιν Νούνιες, έκανε δικούς της τους νεαρούς Ράμσεϊ και Καρβάλιο για να δώσει βάθος στο ρόστερ και πάνω από όλα «έδεσε» τον «Φαραώ» της, Μοχάμεντ Σαλάχ, μέχρι το καλοκαίρι του 2025.  Ένα ρόστερ που στα πρώτα της δοκιμαστικά στο πρωτάθλημα δείχνει… κουρασμένο και αναζητά φρεσκάδα. Ο Σαλάχ είναι αγχωμένος, ο Νούνιες δεν έχει εγκλιματιστεί και τα δυο μπακ του κάνουν τα περισσότερα λάθη. Ο Αρτουρ ήταν μια ακόμα ένεση ποιότητας στον χώρο της μεσαίας γραμμής, η οποία και φέτος θα σηκώσει το βάρος. Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Αιγύπτιο, ο οποίος δίνει μάχη κάθε σεζόν για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.  Να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ τιμάται στο 15.00.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει

Μια και μοναδική, η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης θέλει κάθε χρόνο την κούπα! Φέτος τι συμβαίνει; Τα όνειρα για την προσθήκη του Κιλιάν Μπαπέ εξατμίστηκαν από νωρίς στη Μαδρίτη, με τους Μαδριλένους αναγκαστικά να αναδιαμορφώνουν τα πλάνα τους ενόψει της φετινής περιόδου. Και μπορεί το καλοκαίρι να ξεκίνησε δυναμικά με τις προσθήκες των Ρούντιγκερ από Τσέλσι και Τσουαμενί από Μονακό, όμως η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Η Ρεάλ Μαδρίτης αρκέστηκε σε… αφαιρέσεις στο ρόστερ (παρελθόν Μπέιλ, Ίσκο, Μαρσέλο) και παρά τα αρχικά σχέδια για απόκτηση ενός τρίτου επιθετικού που θα πλαισιώσει τους Μπενζεμά και Βινίσιους στη γραμμή κρούσης, τελικά το συγκεκριμένο σενάριο δεν ολοκληρώθηκε. Στο 10.00 προσφέρεται να κατακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης το Champions League. 

Βέβαια, η αποχώρηση του Κασεμίρο μπορεί να γέμισε τα ταμεία, ωστόσο έβγαλε από το κέντρο μια σημαντική λύση. Πριν από μόλις μερικούς μήνες το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι ολοκλήρωσε μια σαρωτική σεζόν με τρεις κούπες (LaLiga, Champions league, ισπανικό Super Cup) κι ευελπιστεί να κάνει και φέτος το ίδιο. Ομάδα που κερδίζει λοιπόν δεν αλλάζει αλλά δεδομένα εξελίσσεται. Η χρονιά έχει αρχίσει εξαιρετικά, η Ρεάλ ανεβάζει στροφές και ανυπομονεί να κάνει τη διαφορά ξανά στο Champions League. Ο Μπενζεμά μπήκε ορεξάτος και φέτος, έχοντας ως στόχο να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ, όπως πέρσι με 15 γκολ. Να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ τιμάται στο 10.00.

Σούπερ αποδόσεις στο Champions League! | 21+

Μπαρτσελόνα: Ώρα για την αντεπίθεση

Μέχρι την αρχή του καλοκαιριού, όλα έδειχναν πως η Μπαρτσελόνα θα υιοθετούσε ρόλο… κομπάρσου στο θερινό μεταγραφικό παζάρι. Ωστόσο, ο Τζουάν Λαπόρτα παρέα με τους συνεργάτες του αποφάσισε να ρίξει…. ζαριές εκατομμυρίων προκειμένου να τονώσει με ποιότητα το ρόστερ των Μπλαουγκράνα και να φέρει μια νότα αισιοδοξίας γύρω από το «Καμπ Νόου».

Κλείνοντας συμφωνίες που γέμισαν τα ταμεία του συλλόγου με περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ, ο πρόεδρος των Καταλανών παρείχε τις απαραίτητες οικονομικές ενέσεις για να προχωρήσει σε ένα πρωτοφανές μεταγραφικό ντεμαράζ. Αφού ολοκλήρωσαν με συνοπτικές διαδικασίες τις μεταγραφές των Κρίστενσεν και Κεσί που αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι από Τσέλσι και Μίλαν αντίστοιχα, οι Καταλανοί ακολούθως αποφάσισαν να πυροδοτήσουν και πιο… θορυβώδεις κινήσεις. Στο 17.00 προσφέρεται να κατακτήσει η Μπαρτσελόνα το Champions League. 

Η αρχή έγινε με την απόκτηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από τη Μπαγερν Μονάχου, σε μια κίνηση που συντάραξε συθέμελα το μεταγραφικό παζάρι και αποκάλυψε με τον καλύτερο τρόπο τις… άγριες διαθέσεις της Μπαρτσελόνα. Πέρσι, πέτυχε 13 γκολ στο Champions League. Φέτος; Να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ τιμάται στο 10.00.

Ακολούθησε ο Ραφίνια τον οποίο… έκλεψαν μέσα από τα χέρια της Τσέλσι, προτού ανανεώσουν τη «μάχη» τους με τους Μπλε και για την περίπτωση του Ζιλ Κουντέ. Οι Καταλανοί αρχίζουν να παίρνουν μπρος, παίζουν το ποδόσφαιρο που θέλει ο Τσάβι και ονειρεύονται. Βέβαια, ο όμιλος της κρύβει πολλές παγίδες, μιας και Μπάγερν, Ιντερ θα επιδιώξουν να την αφήσουν εκτός…

Παρί Σεν Ζερμέν: Μήπως είναι η χρονιά της;

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να κρατήσει τον Κίλιαν Μπαπέ στις τάξεις της τον οποίο πλαισίωσε ακόμα μια σεζόν με τους Μέσι και Νεϊμάρ! Η ομάδα του Παρισιού παραμένει το απόλυτο φαβορί για ακόμα έναν τίτλο στη Ligue 1, είναι όμως και στις elite του Champions League! Μετά την περσινή σφαλιάρα στη διοργάνωση από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο σκέψης και στη δομή των πρωταθλητών Γαλλίας, οι οποίοι αποφάσισαν να αποτινάξουν από πάνω τους το… γκλίτερ και τα φανταχτερά πετράδια προς όφελος ενός πιο ορθολογικού ποδοσφαιρικού μοντέλου. Στο 6.00 προσφέρεται να κατακτήσει η Παρί Σεν Ζερμέν το Champions League. 

Πρώτη κίνηση ήταν η αλλαγή του τεχνικού διευθυντή, με τον περιβόητο Λουίς Κάμπος να διαδέχεται τον Λεονάρντο και να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο αίμα. Την ίδια ώρα ο Πορτογάλος επέλεξε τον Κριστόφ Γκαλτιέ για διάδοχο του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος έδωσε συνέχεια στο σερί των αποτυχημένων προπονητών που πέρασαν από το Παρίσι και έφυγαν από την πίσω πόρτα. Ο Λιονέλ Μέσι μπήκε ορεξάτος και θέλει να φτάσει μέχρι τέλους. Εχει σκοράρει στη διοργάνωση 125 γκολ και στόχος του να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Κριστιάνο με τα 140 τέρματα. Αλλωστε, ο CR7 θα είναι στο… Europa League.

Με τον Γκαλτιέ ωστόσο στα ηνία και με την ανανεωμένη της στρατηγική, η Παρί φιλοδοξεί να κυριαρχήσει (ξανά) με άνεση στα εγχώρια, αλλά αυτή τη φορά να επεκτείνει την αυτοκρατορία της και έξω από τα γαλλικά σύνορα. Ο Μπαπέ θα επιδιώξει να βγάλει και στο χορτάρι την επιθυμία του για κούπα. Να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ τιμάται στο 8.00.

Mπάγερν: Η ζωή χωρίς τον Λεβαντόφσκι

Η Μπάγερν ξεκινά για ακόμα μια φορά από την «pole position» και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το 11/11. Ωστόσο, η «καψούρα» δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του Champions League. Oλα αυτά χωρίς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Στην οκταετία του στο Μόναχο μέτρησε 344 γκολ και 72 ασίστ σε 375 ματς! Αριθμοί επιπέδου… Κριστιάνο Ρονάλντο. Με μπροστάρη τον Πολωνό «killer» οι Βαυαροί πανηγύρισαν οκτώ από τα δέκα τελευταία τους πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, πέντε Super Cup, ένα Champions League, ένα UEFA Super Cup και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. Στο 7.00 προσφέρεται να κατακτήσει η Μπάγερν το Champions League. 

Η απώλεια του Λεβαντόφσκι θα αλλάξει σε έναν βαθμό και τον τρόπο παιχνιδιού της Μπάγερν, μιας και αιχμή του δόρατος τον… Σαντιό Μανέ. Ο συνδυασμός του «world class» Μανέ με δυο εκ των «δαιμόνιων» Σανέ, Κομάν και Γκνάμπρι μπορεί να κάνει… άνω κάτω οποιαδήποτε άμυνα. Η παρουσία του Ντε Λιχτ στα μετόπισθεν κάνει τους πρωταθλητές Γερμανίας ακόμα ποιοτικότερους.

Σούπερ αποδόσεις στο Champions League! | 21+

To πρόγραμμα του Champions League

Η κληρωτίδα είχε κέφια, αφού έβγαλε βρετανική σύγκρουση!  Η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει τη Ρέιντζερς, θα υπάρξει μια… επανένωση μεταξύ του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ και της πρώην ομάδας του Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Τσέλσι θα παίξει με την πρωταθλήτρια Ιταλίας Μίλαν, η Τότεναμ κληρώθηκε με τη νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου και την Ίντερ, με μια ακόμα επιστροφή, αφού ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα κάνει το ταξίδι στο Μόναχο.

Η φετινή φάση των ομίλων θα ολοκληρωθεί σε μόλις οκτώ εβδομάδες, αρχίζοντας από 6 Σεπτεμβρίου και τελειώνοντας στις 2 Νοεμβρίου, λόγω της χειμερινής διακοπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Θυμίζουμε, πως ο φετινός τελικός του Champions League θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη και στο Atatürk Olympic Stadium.

 

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών:

1η αγωνιστική: 6-7 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 13-14 Σεπτεμβρίου

3η αγωνιστική: 4-5 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 11-12 Οκτωβρίου

5η αγωνιστική: 25-26 Οκτωβρίου

6η αγωνιστική: 1-2 Νοεμβρίου

 

Φάση των «16»

14/15/21/22 Φεβρουαρίου και 7/8/14/15 Μαρτίου 2023

Προημιτελικά

11/12 και 18/19 Απριλίου 2023

Ημιτελικά

Μάιος

Τελικός

10 Ιουνίου

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X