Champions League: Οι μεγαλύτερες ανατροπές της φάσης των «16» (Poll)

Champions League: Οι μεγαλύτερες ανατροπές της φάσης των «16» (Poll)

Ώρα για επαναληπτικούς, ώρα για το τελευταίο χαρτί των ομάδων που είναι με την πλάτη στον τοίχο! Υπάρχουν φαβορί; Το σεντόνι του Champions League κουνιέται ξανά και το bwin News… θυμάται πέντε ανατροπές της φάσης των «16» που αποδεικνύουν ότι μια πρόκριση δεν πρέπει να θεωρείται ποτέ εξασφαλισμένη.

Τσέλσι – Νάπολι (1-3, 4-1) | 2011/12

Λαβέτσι και Καβάνι έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα της Τσέλσι στο «Σαν Πάολο» και η Νάπολι έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης. Μάλιστα, φιλοδοξούσε για πρώτη φορά στην ιστορία της να βρεθεί στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ωστόσο, οι «Μπλε» του Ντι Ματέο κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος. Ντρογκμπά και Τέρι έδωσαν σκορ πρόκρισης, όμως στο 55’ ο Ινλέρ έφερε τη Νάπολι ξανά σε θέση οδηγού. Οι Λονδρέζοι πίεσαν ασφυκτικά και ο Λάμπαρντ από την άσπρη βούλα έστειλε το ματς στην παράταση. Ο Ιβάνοβιτς στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους έστειλε την Tσέλσι στους «8» και ουσιαστικά της άνοιξε το δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης.

Ενισχυμένες αποδόσεις στους αγώνες του Champions League

Μπαρτσελόνα – Μίλαν (2-0, 4-0) | 2012/13

Στο πρώτο ματς, η Μίλαν έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στους Καταλανούς! Με τα γκολ του Μπόατενγκ και του Μουντάρι είχε το πάνω χέρι για την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο επαναληπτικός όμως ήταν… εφιαλτικός, ήταν μια από εκείνες τις νύχτες που το «Καμπ Νόου» είχε… ανηφόρα για τους φιλοξενούμενους. Οι Καταλανοί του αείμνηστου Τίτο Βιλανόβα είχαν τον Λιονέλ Μέσι σε καταπληκτική κατάσταση, μιας και ο Αργεντινός χρειάστηκε 40 λεπτά για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Βίγια πήρε τη σκυτάλη στο 55’, δίνοντας σκορ πρόκρισης στη Μπάρτσα και ο Ζόρντι Άλμπα στα καθυστερήσεις έκανε τη διαφορά!

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν (0-4, 6-1) | 2016/17

Με διαφορά το κορυφαίο παιχνίδι που είδαμε ποτέ στη φάση των «16» του Champions League και ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της διοργάνωσης. Πρωταγωνίστρια η ομάδα του Μέσι, θύμα η Παρί Σεν Ζερμέν. Κι όμως στο ματς της Γαλλίας οι Παριζιάνοι διέλυσαν με 4-0 τη Μπάρτσα, κάνοντας ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Τα αφιερώματα πολλά, αλλά όλα τελείωσαν για τους Γάλλους στον επαναληπτικό. Είναι απίστευτο πως η Μπάρτσα ξεπέρασε το σοκ και διέλυσε με 6-1 την Παρί στο «Καμπ Νόου». Οι Καταλανοί έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που καταφέρνει να ανατρέψει παθητικό τεσσάρων τερμάτων και να προκριθεί.

Build A Bet* στο Champions League

Η αναμέτρηση έμεινε στην ιστορία ως «La Remontada»που σημαίνει ανατροπή. Ο Μέσι έδινε το ρυθμό, ο Νεϊμάρ ήταν μαγικός και ο Σέρχι Ρομπέρτο πρωταγωνιστής, σκοράροντας στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων το γκολ της νίκης. «Του είπα: ΄Πήγαινε στην περιοχή, θα σκοράρεις’», έλεγε αργότερα ο Νεϊμάρ. «Δεν ήξερα αν ονειρεύομαι. Δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά τέτοιο θόρυβο», συμπλήρωνε ο Σέρχι.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0, 1-3) | 2018/19

O πρώτος αγώνας στο Ολντ Τράφορντ εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Οι Παριζιάνοι έκαναν ό,τι ήθελαν, επικράτησαν 2-0 και ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Στον επαναληπτικό η Γιουνάιτεντ παρουσιάστηκε με απουσίες, αρκετές απουσίες, μια ομάδα… ειδικών συνθηκών. Και τα κατάφερε! Για πολλούς η μεγαλύτερη επιτυχία του Σόλσκιερ στον πάγκο της Μάντσεστερ. Ο Λουκάκου άνοιξε νωρίς στο σκορ, αλλά η Παρί κατάφερε γρήγορα να ισοφαρίσει και κάπου εκεί μάλλον θεώρησε ότι η πρόκριση τελείωσε.

Η Γιουνάιτεντ ωστόσο προηγήθηκε ξανά με τον Λουκάκου στο 30’. Η Παρί δεν μπόρεσε να βρει γκολ και στις καθυστερήσεις ήρθε το σοκ! Ο 21χρονος Μάρκους Ράσφορντ ήταν απόλυτα ψύχραιμος από την άσπρη βούλα απέναντι στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν και το 3-1 πέρασε στην ιστορία! «Πάντα πιστεύαμε. Καθορίσαμε το σχέδιό μας και δεν ήταν να κρατήσουμε την μπάλα. Το σχέδιο ήταν να πάρουμε το πρώτο γκολ και να είμαστε στο παιχνίδι στα τελευταία πέντε ή δέκα λεπτά – και ήμασταν» σχολίασε ο Νορβηγός.

Σούπερ αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα παικτών στο Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Άγιαξ (2-1, 1-4) | 2018/19

To 2-1 στο Άμστερνταμ έδινε ξεκάθαρα το πάνω χέρι στη Ρεάλ Μαδρίτης και τίποτα δεν προμήνυε τον εφιάλτη για τη «Βασίλισσα» στο «Μπερναμπέου». Εκεί, ο Άγιαξ ανάγκασε την Ρεάλ να υποκλιθεί (1-4) στο νέο Total Football και την οδήγησε στην ταπείνωση του αποκλεισμού με τη μεγαλύτερη ήττα της στη Μαδρίτη. Ηταν η τρίτη τεσσάρα στη Μαδρίτη και οι Ολλανδοί πανηγυρίζουν μια απίθανη επιτυχία με κορυφαίο τον Τάντιτς. Ζίγιεχ, Νέρες, Τάντιτς και Σένε «υπέγραψαν» τον θρίαμβο, σε μια ποδοσφαιρική βραδιά που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό…

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X