Νεφτσί - Ολυμπιακός: Δύσκολη αποστολή στο Μπακού

Νεφτσί – Ολυμπιακός: Δύσκολη αποστολή στο Μπακού

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Νεφτσί στο Μπακού (28/7 – 20.00) με στόχο να σφραγίσει την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Να σφραγίσει την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Tο πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον 3ο Προκριματικό Γύρο έκανε o Ολυμπιακός των πολλών απουσιών, καθώς επικράτησε 1-0 της Νεφτσί Μπακού στο Φάληρο και ξεκίνησε με νίκη τις φετινές επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν με πολλές απουσίες βασικών, ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να προβεί σε αλλαγές κι ένα υπέροχο γκολ του Καμαρά ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη. Μάλιστα, ο σκόρερ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα, χωρίς όμως ο Ολυμπιακός να κινδυνεύσει από τους Αζέρους. Δύσκολη αποστολή στο Μπακού, μιας και τα δυο βασικά μπακ, Ανδρούτσος και Ρέαμπτσουκ εμφάνισαν προβλήματα και δεν θα είναι στην αποστολή.

Το πρόβλημα που αποκόμισε ο Μπουχαλάκης στο πρώτο ματς δεν ξεπεράστηκε και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Έτσι φαντάζει πιθανό ένα 3-5-2 με Τζολάκη ή Βατσλίκ στο τέρμα και τριάδα στόπερ με Σισέ – Σεμέδο – Μπα. Η πεντάδα με Λαλά και Μασούρα στα άκρα και στο κέντρο οι Μάρκοβιτς, Σουρλής και Κούντε και μπροστά ο Βαλμπουενά με έναν εκ των Ελ Αραμπί – Χασάν. «Είναι έτοιμη, δυνατή και μας ανάγκασε να προσπαθήσουμε πολύ για να κάνουμε τη νίκη. Νομίζω πως στο Μπακού θα καταφέρουμε να σκοράρουμε και θα καταφέρουμε να περάσουμε» τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ένας άλλος μεγάλο προβληματισμός του προπονητή του Ολυμπιακού αφορά στον αγωνιστικό χώρο. Είναι κάκιστος με συνέπεια να παραπονηθεί και ο ίδιος ο προπονητής της Νέφτσι μετά το ματς με τη Ντιναμό. Γι’ αυτό και ο Μαρτίνς δεν επιθυμεί να κάνει προπόνηση εκεί παραμονή του αγώνα αλλά αναμένεται να την κάνει στο Ρέντη και ύστερα η αποστολή να πετάξει για το Μπακού.

Απίθανο σερί στα προκριματικά του καλοκαιριού

Ο αποκλεισμός από την Μακάμπι Τελ Αβίβ το καλοκαίρι του 2011 και από τη Χάποελ Μπερ Σεεβά το 2016 ήταν δυο «χτυπήματα» που αφύπνισαν τους Πειραιώτες. Αλλωστε, η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού στις προκριματικές φάσεις ήταν στις 3 Αυγούστου του 2016 από τους Ισραηλινούς που τους άφησαν κι εκτός Champions League! Από τότε, οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν, τρέχουν αήττητο 19 αγώνων και 9 προκρίσεων. Mάλιστα, το εντυπωσιακό είναι πως σε αυτό το διάστημα μετρά 15 νίκες, σύμμαχος στη νέα προσπάθεια για πρόκριση στη φάση των ομίλων.

Χωρίς τον πρώτο της σκόρερ η Νέφτσι

Μπορεί η διαφορά δυναμικότητας να ήταν μεγάλη, ωστόσο οι απουσίες βασικών του Ολυμπιακού έδωσαν την ευκαιρία στη Νεφτσί να φανεί απειλητική και να μείνει στο «κόλπο» της πρόκρισης. Οι Αζέροι ήταν καλύτεροι σε σχέση με το ματς κόντρα στη Ντιναμό Τιφλίδας και στον επαναληπτικό θα επιδιώξουν να κάνουν την τεράστια έκπληξη. Θα παίξουν στη φυσική τους έδρα και θα έχουν στο πλευρό τους 5000 οπαδούς. Πλήγμα η απουσία του πρώτου σκόρερ και κορυφαίου παίκτη, Αλασγκάροβ μετά τον τραυματισμό του στον Πειραιά. Εκτός και ο βασικός μπακ Tσέλικ. Με 3-5-2 ο Αμπάσοβ κόντρα στους Πειραιώτες. Θυμίζουμε, πως τη σεζόν 2012-13 έγινε η πρώτη ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν που βρέθηκε σε ομίλους Europa League, αλλά δεν έκανε νίκη. Δεν έχασε σε δύο παιχνίδια με την Παρτιζάν και πήρε μία απίθανη ισοπαλία στο «San Siro» απέναντι στην Ίντερ (2-2). Αυτή η πορεία ήταν και η καλύτερη στην ιστορία της…

Σχολιάστε

X