Εβδομάδα... Ευρώπης για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη!

Εβδομάδα… Ευρώπης για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη!

Ευρωπαϊκή εβδομάδα και το μυαλό σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη, όπου στόχος τους είναι το μεγάλο βήμα για την πρόκριση σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κόνφερενς αντίστοιχα. Η Ελλάδα αναζητά βαθμούς για να σκαρφαλώσει στη γενική κατάταξη, ώστε οι ομάδες να αποφύγουν στο μέλλον το… μαρτύριο του Ιουλίου.

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Για το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός με Νέφτσι

Ο Ολυμπιακός έμαθε την αντίπαλό του για τον β΄ προκριματικό γύρο του Champions League κι αυτή είναι η Νέφτσι Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν. Οι Αζέροι δεν τρομάζουν τους Πειραιώτες, η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, όμως σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου στον Πειραιά και μια εβδομάδα αργότερα (28/7), ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί στο Bakcell Arena, το οποίο και χωρά περίπου 11.000 οπαδούς.

H oμάδα από το Αζερμπαϊτζάν είχε κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο δεύτερο προκριματικό του Champions League από την Τιφλίδα. Είχε κερδίσει (1-2) στις 7 Ιουλίου την πρωτεύουσα της Γεωργίας την Ντιναμό και σφράγισε την πρόκριση στο Μπακού. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Πειραιωτών που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδα από το Αζερμπαϊτζάn. H Nέφτσι επέστρεψε στην κορυφή του Αζερμπαϊτζάν για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια, κατακτώντας το 9ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Πολυνίκης, μιας και ακολουθεί η Καραμπάκ. Τη χρονιά 2012-13 έγινε η πρώτη ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν που βρέθηκε σε ομίλους Europa League, αλλά δεν έκανε ούτε νίκη. Δεν ηττήθηκε από την Παρτιζάν στα δυο ματς, και πήρε μία απίθανη ισοπαλία στο «San Siro» απέναντι στην Ίντερ (2-2) και αυτή η παρουσία της είναι συνολικά ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει στην Ευρώπη. Πέρσι αποκλείστηκε μόλις στον β’ γύρο του Europa League με συνολικό σκορ 3-1 από τη Γαλατασαράι.

Η ΑΕΚ κόντρα στη Βελέζ Μόσταρ

Η ΑΕΚ είχε την τέλεια πρόβα ενόψει του 2ου προκριματικού του Conference League διέλυσε με 3-0 τον Απόλλωνα κι έδειξε πανέτοιμη για την αναμέτρηση με τη Βέλεζ Μόσταρ. Η έλευση του Αραούχο έκανε το κλίμα καλύτερο και η Ενωση έχει ως στόχο να μην πέσει στην παγίδα των Βόσνιων.  Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Βελέζ στο Σαράγεβο την Πέμπτη στις 22 Ιουλίου και η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί μια εβδομάδα μετά, στις 29 Ιουλίου.

Η ομάδα του Μόσταρ είχε κάνει το πρώτο βήμα την περασμένη Πέμπτη στο Σαράγεβο, όταν είχε νικήσει 2-1 την Κολερέιν στο «Γκρμπάβιτσα». Η Βελέζ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο Λούργκαν της Βόρειας Ιρλανδίας, αλλά έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη με το ίδιο σκορ (1-2). Για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια η Βελέζ Μόσταρ συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μιας και η τελευταία της συμμετοχή ήταν τη σεζόν 88/89, όταν και κατάφερε να φτάσει μέχρι τους “16»” του, τότε, Κυπέλλου UEFA, αποκλείοντας τον ΑΠΟEΛ και την Μπελενένσες. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της σκωτσέζικης Χαρτς, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τον αποκλεισμό. Η Βελέζ τερμάτισε στην τρίτη θέση τη σεζόν που ολοκληρώθηκεμ αν και το 2015 γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, καθώς γνώρισε τον υποβιβασμό, ούσα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Παγίδα η Αστάνα για τον Άρη

Δύσκολη αποδείχθηκε για τον Άρη η κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου του Europa Conference League. Η Αστένα μετρά μόλις δώδεκα χρόνια παρουσίας, όμως θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του Καζακστάν. Εχει ήδη έξι πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα καθώς και πέντε Σούπερ Καπ. Τον Αύγουστο του 2015 έγραψε ιστορία όταν έγινε η πρώτη ομάδα από την συγκεκριμένη χώρα που κατάφερε να αγωνιστεί σε ομίλους του Champions League με αντιπάλους τις Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Γαλατάσαραϊ. Και μπορεί να τερμάτισε τελευταία, αλλά κατάφερε να πάρει τέσσερις βαθμούς με ισάριθμες ισοπαλίες. Σημαντική επιτυχία και την σεζόν 2017-18 όταν στο Europa League όχι μόνο μπήκε στους ομίλους, αλλά πήρε και την πρόκριση ως 2η  πίσω από την Βιγιαρεάλ, πριν αποκλειστεί στους 32 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η αντίπαλος του Άρη στο Conference League (22 και 29 Ιουλίου τα παιχνίδια) βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 19 παιχνίδια που έχουν γίνει.

 

Σχολιάστε

X