Ολυμπιακός - Νέφτσι Μπακού: Η αντίπαλος στον β' προκριματικό του Champions League!

Ολυμπιακός – Νέφτσι Μπακού: Η αντίπαλος στον β’ προκριματικό του Champions League!

Η Νέφτσι νίκησε και στο Μπακού με το ίδιο σκορ (2-1) την Ντιναμό Τιφλίδας και θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. H oμάδα από το Αζερμπαϊτζάν είχε κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο δεύτερο προκριματικό του Champions League από την Τιφλίδα. Είχε κερδίσει (1-2) στις 7 Ιουλίου την πρωτεύουσα της Γεωργίας την Ντιναμό και σφράγισε την πρόκριση στο Μπακού. Ετσι, η Νέφτσι θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο δεύτερο προκριματικό της διοργάνωσης. Το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου (22:00) στο Φάληρο και η ρεβάνς στις 28 στο Μπακού. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Πειραιωτών που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν.

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

H Nέφτσι επέστρεψε στην κορυφή του Αζερμπαϊτζάν για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια, κατακτώντας το 9ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Πολυνίκης, μιας και ακολουθεί η Καραμπάκ.

Από το ρόστερ της Νέφτσι ξεχωρίζει ο αρχηγός (μέσος) Εμίν Μαχμούντοβ, ο επιτελικός μέσος, Ναμίκ Αλασγκάροβ (πρώτος σκόρερ πέρσι με 19 γκολ) και ο Σαμπίρ Μπούγκρινε. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σαμίρ Αμπάσοβ, πρώην διεθνής αμυντικός, με τον οποίο η Νέφτσι κατόρθωσε στην πρώτη του χρονιά να κατακτήσουν την κούπα. Η ομάδα του Μπακού θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο Bakcell Arena, το οποίο και χωρά περίπου 11.000 οπαδούς. Αλλωστε, στο παιχνίδι με τη Ντιναμό η Κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση της χωρητικότητας στο 50%. Ομάδα που προβληματίζει αρκετά στην άμυνα γι αυτό και ο Αμπάσοβ δύσκολα αποχωρίζεται το 5-3-2. Ετσι, προτιμά με αυτό τον τρόπο να καλύπτει τις αδυναμίες στα μετόπισθεν, κοιτάζοντας λιγότερο το δημιουργικό κομμάτι.

Δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι εγχώριες της υποχρεώσεις, γεγονός που δεν την έχει βοηθήσει ακόμα να βρει ρυθμό. Τη χρονιά 2012-13 έγινε η πρώτη ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν που βρέθηκε σε ομίλους Europa League, αλλά δεν έκανε ούτε νίκη. Δεν ηττήθηκε από την Παρτιζάν στα δυο ματς, και πήρε μία απίθανη ισοπαλία στο «San Siro» απέναντι στην Ίντερ (2-2) και αυτή η παρουσία της είναι συνολικά ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει στην Ευρώπη. Πέρσι αποκλείστηκε μόλις στον β’ γύρο του Europa League με συνολικό σκορ 3-1 από τη Γαλατασαράι.

Τα ζευγάρια του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League

Μονοπάτι πρωταθλητών

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Ομόνοια (Κύπρος) (20/7)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) – Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) (20 ή 21/7)

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) – Φλόρα (Εσθονία) (20 ή 21/7)

Αλασκέρτ (Αρμενία) – Σέριφ (Μολδαβία) (20 ή 21/7)

Ολυμπιακός (Ελλάδα) – Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) (21/7)

Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) – Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) (21/7)

Λίνκολν (Γιβραλτάρ) – Κλουζ (Ρουμανία) (20/7)

Μάλμε (Σουηδία) – Ελσίνκι (Φινλανδία) (21/7)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) – Ζάλγκιρις (Λιθουανία) (20/7)

Μούρα (Σλοβενία) – Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) (21/7)

Μονοπάτι μη πρωταθλητών

Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) (20/7)

Σέλτικ (Σκωτία) – Μίντιλαντ (Δανία) (20/7)

Αϊντχόφεν (Ολλανδία) – Γαλατασαρία (Τουρκία) (21/7)

Σχολιάστε

X