Ολυμπιακός - Πόρτο: «Τελικός» για την πρόκριση στο Europa League

Ολυμπιακός – Πόρτο: «Τελικός» για την πρόκριση στο Europa League

Εναρξη: 22.00, 09/12/2020
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης, Πειραιάς

Για την 3η θέση ο Ολυμπιακός!

Μία «κρύα» ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Βελοντρόμ, όπου και έχασε με 2-1 από τη Μαρσέιγ, παρότι στο ημίχρονο προηγούνταν με 1-0. Σε έναν αγώνα όπου συνολικά σε όλο το ματς δεν δέχθηκε περισσότερες από δυο φάσεις από τους γηπεδούχους, αλλά εκείνοι κατάφεραν να σκοράρουν ισάριθμες από το σημείο του πέναλτι. Η δεύτερη περίπτωση μάλιστα αμφισβητήθηκε έντονα από τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στην επανάληψη, υπέπεσε σε λάθη και πλέον είναι έτοιμος να τα δώσει όλα για την 3η θέση και το Europa League. Ισοβαθμεί με τη Μαρσέιγ, αλλά έχει το πάνω χέρι. Μάλιστα, στο τελευταίο τεστ πριν τον «τελικό» με την Πόρτο επικράτησε 4-1 του Βόλου, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. «Θα κριθούν τα πάντα από την ποιότητα του παιχνιδιού μας. Στο πρώτο παιχνίδι έπρεπε να αποφύγουμε το λάθος για το 1ο γκολ. Θα πρέπει να κάνουμε πολύ λιγότερα ατομικά λάθη. Να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση. Να ελέγξουμε πιο καλά την ποιότητα του παιχνιδιού μας» τόνισε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Για την ακρίβεια, είχε να κερδίσει στο πρωτάθλημα παιχνίδι το οποίο έχανε πάνω από ένα χρόνο, από τις 6 Οκτωβρίου 2019, όταν νίκησε 2-1 στο Χαριλάου, χάνοντας 0-1 από τον Άρη. Η, αν βάλουμε μέσα τα παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις, είχε κάνει τελευταία φορά ανατροπή στις 12 Φλεβάρη, όταν είχε αποκλείσει τη Λαμία στο Κύπελλο, κερδίζοντας 3-2 ενώ έχανε 0-1. «Είναι σημαντικό αυτό το αποτέλεσμα για το ματς με την Πόρτο που είναι πολύ σημαντικό για τις φιλοδοξίες μας για την Ευρώπη και για να συνεχίσουμε στο Europa League» τόνισε ο Μαρτίνς, ο οποίος θα επιστρέψει στο 4-3-3. Μ’Βιλά, Ραφίνια και Σισέ επιστρέφουν στο βασικό σχήμα.

Εξαιρετική η παρουσία της Πόρτο στον όμιλο, αφού μετά την ήττα της πρεμιέρας στο Μάντσεστερ από τι Σίτι, έμεινε αήττητη. Τρεις διαδοχικές νίκες, μια με τον Ολυμπιακό και δυο με τη Μαρσέιγ, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με τους «Πολίτες» στο Οπόρτο. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτά τα παιχνίδια δεν έχει δεχθεί γκολ. Στο τελευταίο της ματς πάντως για το πρωτάθλημα πέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Τοντέλα επικρατώντας 4-3. Ο Κονσεϊσάο πάντως θα παρουσιάσει ενδεκάδα βασικών, μιας και θέλει ακόμα μια νίκη στον όμιλο, παρά το ότι η ομάδα έχει εξασφαλίσει τη 2η θέση.

«Είναι σημαντικό η ομάδα να έχει μια συνέπεια και μια σταθερότητα. Δεν πρόκειται να δώσω χρόνο στους παίκτες που παίζουν ελάχιστα. Πρέπει να στηριχτούμε στους παίκτες που είναι σε καλύτερη κατάσταση για την ενδεκάδα. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που έχουν καταπόνηση ή κάρτες, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μας» τόνισε ο Κονσεϊσάο.

Ολυμπιακός – Πόρτο, οι αριθμοί του ματς

Στις προηγούμενες επτά συναντήσεις μεταξύ Ολυμπιακού και Πόρτο στο UEFA Champions League, και οι δύο πλευρές πήραν από τρεις νίκες.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τους τρεις αγώνες εντός έδρας στο Champions League κόντρα στην Πόρτο, σε τρεις διαδοχικές σεζόν μεταξύ 1997 και 1999. Είναι το καλύτερο 100% εντός έδρας ρεκόρ ενάντια σε οποιαδήποτε πλευρά της διοργάνωσης.

Η Πόρτο έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε τέσσερις διαδοχικούς αγώνες για το Champions League από τότε που δέχθηκε τρία γκολ στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι τον Οκτώβριο.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός τερματίσει τρίτος σε αυτό το γκρουπ, θα βρεθεί στο Europa League μέσω του Champions League για τέταρτη φορά από τις πέντε τελευταίες συμμετοχές του.

Η Πόρτο έχει χάσει μόνο έναν από τους 14 τελευταίους αγώνες του ομίλου UEFA Champions League (10 νίκες, 3 ισοπαλίες), εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι τον Οκτώβριο.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X