Λιντς - Ντέρμπι: Πιο κοντά στον τελικό ανόδου!

Λιντς – Ντέρμπι: Πιο κοντά στον τελικό ανόδου!

Εναρξη: 21:45, 15/05/2019
Γήπεδο: Elland Road, Λιντς

Η Λιντς πήρε διπλό για… Γουέμπλεϊ και καλείται να το σφραγίσει στην έδρα της απέναντι στη Ντέρμπι. Με κόντρα την παράδοση τα «Κριάρια».

Πλησίασε το Γουέμπλεϊ η Λιντς!
Ενα βήμα από το Γουέμπλεϊ, δυο βήματα από την Premier League. Η Λιντς πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα της Ντέρμπι με 1-0 και παράλληλα… εκδίκηση για τα όσα είχαν συμβεί στη διάρκεια της σεζόν. Ναι, τότε, τα Κριάρια είχαν μιλήσει για «κατασκοπεία» γεγονός που αποδέχθηκε ο Μαρσέλο Μπιέλσα, προσθέτοντας όμως πως το ίδιο είχε γίνει με όλες τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Το 37% των ομάδων που τερμάτισαν στην 3η θέση της κανονικής περιόδου της Championship πήραν το εισιτήριο της ανόδου στην Πρέμιερ. Η Λιντς με το γκολ του Ρούφι πήρε το πάνω χέρι και στόχος της να σπάσει την αρνητικά παράδοση που τη θέλει να μην παίρνει την άνοδο πέντε φορές μέσα από τα πλέι οφ. Ο σκόρερ έχει πετύχει τέσσερα γκολ απέναντι στη Ντέρμπι σε τρεις αναμετρήσεις, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος τη φετινή σεζόν στην Championship. Παράλληλα, τα 9 από τα 15 φετινά του τέρματα με τη Λιντς ήταν γκολ νίκης!

Χωρίς… παράδοση η Ντέρμπι

Το αήττητο σερί των έξι αγώνων της έδωσε το εισιτήριο για τα πλέι οφ, ωστόσο η Ντέρμπι σε ένα από τα κρισιμότερα ραντεβού της σεζόν παρουσιάστηκε ασυνεπής. Ηττα με 1-0 από τη Λιντς και η πρόκριση είναι πλέον πολύ δύσκολη υπόθεση. Οπως και φέτος, έτσι και πέρσι, η Ντέρμπι εξασφάλισε την τελευταία αγωνιστική τη συμμετοχή στα πλέι οφ όπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Φούλαμ (1-0, 0-2). Συνολικά, μετράει 8 παρουσίες στα μπαράζ της Φούτμπολ Λιγκ, τις περισσότερες δηλαδή από κάθε άλλο αγγλικό σύλλογο. Ωστόσο, εξασφάλισε την άνοδο μόνο σε μία περίπτωση (2006-07). Άλλωστε, καμία από τις 17 προηγούμενες ομάδες που έχασαν το πρώτο ματς στην έδρα τους δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Η Ντέρμπι είχε ηττηθεί το 2016 από τη Χαλ με 0-3 και φυσικά έμεινε εκτός! O Γουάγκχορν θα είναι κανονικά στα πλάνα του Φρανλ Λάμπαρντ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Τσάμπιονσιπ με 100+ ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X