Σέλτικ – Βαλένθια: Κρίνεται στη δύναμη

Σέλτικ – Βαλένθια: Κρίνεται στη δύναμη

Εναρξη: 22:00, 14/02/2019
Γήπεδο: Celtic Park (60.411), Γλασκώβη

Σέλτικ και Βαλένθια συνθέτουν ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται στο «Σέλτικ Παρκ» το βράδυ της Πέμπτης (22:00).

Από πέντε συνεχόμενες νίκες προέρχεται η Σέλτικ στο πρωτάθλημα, τελευταία ήττα από τη Ρέιντζερς στις 29 Δεκεμβρίου με 1-0, τρίποντα που την έχουν φέρει στο +6 από τη μισητή αντίπαλό της. Στον αντίποδα, η 3η του 8ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, Βαλένθια, παραμένει για πέντε διαδοχικά ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 2 νίκες και 3 ισοπαλίες.

«Πετάει» το νέο έτος η Σέλτικ
Το 2018 έφυγε με ήττα 1-0 στο μισητό ντέρμπι με τη Ρέιντζερς, με το νέο έτος να μπαίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να φτάνει σε 7 διαδοχικές νίκες ανεξαρτήτως έδρας και θεσμού. Παράλληλα, κράτησε ανέπαφη την εστία της σε αυτά, ενώ σκόραρε 21 φορές!

Πιο πρόσφατο δείγμα των παικτών του Μπρένταν Ρότζερς η νίκη 5-0 επί της Σεντ Τζόνσον στο Κύπελλο Σκωτίας την Κυριακή (10/02), ενώ οι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα την έχουν φέρει στο +6 από τη δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα, Ρέιντζερς. Βλέποντας και τις προσθήκες του Ιανουαρίου, οι επιλογές του Βορειοϊρλανδού τεχνικού αυξάνονται ενόψει της απαιτητικής συνέχειας, αλλά και του στόχου μιας διάκρισης στην Ευρώπη.

Η… βασίλισσα της ισοπαλίας η Βαλένθια!
Η Βαλένθια αποτελεί την ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στην Πριμέρα Ντιβισιόν, 13 σε 23 αγωνιστικές, νούμερο απίστευτο για το οποίο την κρατάει στην πρώτη 10άδα του βαθμολογικού πίνακα (έχοντας επίσης 6 νίκες και 4 ισοπαλίες). Η νοοτροπία για να «εξασφαλίσει» το βαθμό υπήρχε και στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, ισοπαλίες που εμφάνισε σε «Ολντ Τράφορντ» (0-0 με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Βέρνη (1-1 με τη Γιουνγκ Μπόις).

Οι «νυχτερίδες» βρίσκονται στην καλύτερη περίοδο της χρονιάς, αφού εκτός ότι παίρνουν αποτελέσματα, παίζουν και καλό ποδόσφαιρο. Προέρχονται από πέντε διαδοχικά ματς δίχως ήττα, ενώ τρέχουν 3 σερί ισοπαλίες. Αποκορύφωμα το 2-2 με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» για το πρωτάθλημα. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μαρθελίνιο δεν πήρε στην αποστολή για τη Σκωτία τον δυναμικό στόπερ Ρονκάγλια λόγω τιμωρίας.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Δύο φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες Σέλτικ και Βαλένθια στο παρελθόν. Για τη 3η φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 2001-02, οι δύο ομάδες μετράνε από μία νίκη με 1-0, η κάθε ομάδα στην έδρα της.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Europa League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X