Europa League: Η Κραϊόβα στον δρόμο της ΑΕΚ!

Europa League: Η Κραϊόβα στον δρόμο της ΑΕΚ!

Η Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα πέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Χόνβεντ και θα παίξει με την ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό του Europa League.

Σε έναν επεισοδιακό επαναληπτικό(0-0 το πρώτο ματς) εξαιτίας του τραυματισμού του διαιτητή από τους Ρουμάνους οπαδούς, η Κραϊόβα πέρασε στα πέναλτι το εμπόδιο της Χόνβεντ. Τεράστιος πρωταγωνιστής ο γκολκίπερ, Πιλιατσέλι, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι. Ωστόσο, οι Ρουμάνοι κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία και πιθανό αποκλεισμό έδρας. Η ΑΕΚ είναι η αντίπαλος της Κραϊόβα και το πρώτο τους ραντεβού είναι στις 8 Αυγούστου.

Κραϊόβα, η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League

Μόλις πέρυσι, το 2018 κατέκτησε το Κύπελλο Ρουμανίας, το πρώτο της μετά την τελευταία της μετονομασία (FC U Craiova μέχρι το 2013), ενώ την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση κερδίζοντας σχετικά άνετα το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στην Ευρώπη άρχισε από τον πρώτο προκριματικό γύρο όπου ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαμπάιγ, ομάδας από το Αζερμπαϊτζάν, με δύο νίκες (3-2, 3-2). Η καλύτερή της παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν τη σεζόν 1982-83 όταν και έφτασε στα ημιτελικά του τότε Κυπέλλου UEFA. Τις δύο προηγούμενες σεζόν αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο, στον οποίο και βρέθηκε απευθείας, από Μίλαν και Λειψία αντίστοιχα ενώ η αμέσως προηγούμενη της ευρωπαϊκή παρουσία ήταν το μακρινό 1991.

Στο πρωτάθλημα έχει μπει δυναμικά, αφού στις τρεις πρώτες στροφές μετρά ισάριθμες νίκες και ήδη οδηγεί την κούρσα. Συνολικά έχει τέσσερα πρωταθλήματα Ρουμανίας (1974, 1980, 1981, 1991), κι έξι Κύπελλα (1977, 1978, 1981, 1983, 1991, 1993, 2018). Ηγέτες της, ο εξτρέμ Κρίστιαν Μπαρμπούτ και ο επιθετικός Μιχάι Ρόμαν. Έχει ένα γήπεδο-στολίδι. Αγωνίζεται στο «Σταντιονούλ Ιον Ομπλεμένκο» που έχει χωρητικότητα 31.000 θέσεις. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζει αν θα υποδεχθεί την ΑΕΚ με κόσμο ή όχι…

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X