Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ: Για το τρεμπλ...

Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ: Για το τρεμπλ…

Εναρξη: 19:00, 18/05/2019
Γήπεδο: Wembley, Λονδίνο

Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ για το Κύπελλο Αγγλίας, οι Πολίτες θέλουν το τρεμπλ και οι Χόρνετς την πρώτη κούπα της ιστορίας τους.

Μάντσεστερ Σίτι για τρεμπλ!
Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε μια μαγική σεζόν εντός συνόρων και μπορεί να μην έφτασε τους περσινούς 100 βαθμούς, αλλά οι 98 της έδωσαν το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα. Με 14 σερί νίκες έκανε ένα απίθανο φινάλε και άφησε πίσω της την εντυπωσιακή Λίβερπουλ. Είχε προηγηθεί η κατάκτηση του League Cup κόντρα στην Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι. Μάλιστα, η Σίτι θα μπορούσε να γίνει η πρώτη ομάδα που θα πάρει και τα τρία τρόπαια, έχοντας ήδη κερδίσει τον τίτλο της Premier League και το EFL Cup αυτή τη σεζόν.
Παράλληλα, η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να γίνει μόλις η τέταρτη ομάδα που κερδίζει και τους δύο μεγάλους αγώνες κυπέλλου για την ίδια περίοδο, μετά την Άρσεναλ το 1992-93, τη Λίβερπουλ το 2000-01 και την Τσέλσι το 2006-07. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα (26 τίτλους) είναι η ένατη διαφορετική που έφτασε και στους δύο μεγάλους εγχώριους αγγλικούς τελικούς στην ίδια περίοδο, μετά τις: Άρσεναλ, Τσέλσι, Έβερτον, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίντλεσμπρο, Σέφιλντ Γουεν. και Τότεναμ. Παράλληλα, αυτή θα είναι η 11η εμφάνιση της Μάντσεστερ Σίτι σε τελικό του FA Cup και η πρώτη τηςς από το 2013, όταν έχασε 1-0 από την Γουίγκαν. Οι Πολίτες έχουν κερδίσει τη διοργάνωση πέντε φορές (1904, 1934, 1956, 1969 και 2011).

Μάντσεστερ Σίτι: Στον δρόμο για το Wembley

3ος γύρος: Μαν. Σίτι- Ρόδεραμ 7-0
4ος γύρος: Μαν. Σίτι – Μπέρνλι 5-0
5ος γύρος: Νιούπορτ – Μαν. Σίτι 1-4
6ος γύρος: Σουόνσι – Μαν. Σίτι 2-3
Ημιτελικά: Μαν. Σίτι – Μπράιτον 1-0

Εκανε την υπέρβαση η Γουότφορντ
H Γουότφορντ πέρασε το εμπόδιο της Γουλβς στα ημιτελικά και κάπου εκεί τελείωσε η σεζόν για τους Χόρνετς. Τρεις διαδοχικές ήττες για φινάλε στην Premier League και η ομάδα έπεσε στην 11η θέση! Με νίκη γράφει ιστορία, αφού εκτός των άλλων θα βρεθεί αυτόματα στους ομίλους του Europa League. Αλλωστε, η τελευταία εμφάνιση σε τελικό FA Cup ήταν το 1984, όταν και ηττήθηκε με 2-0 από την Εβερτον στο Wembley. Βέβαια, η Γουότφορντ έχει χάσει τα δέκα τελευταία παιχνίδια κόντρα στη Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας δεχθεί 32 τέρματα! Μάλιστα, στα 15 πιο πρόσφατα ραντεβού έχει 13 ήττες και η τελευταία της νίκη… χάνεται το 1989! Θα κάνει τη διαφορά ο Ντεουλοφέου; Αλλωστε, ο Ισπανός έχει τα περισσότερα γκολ στη σεζόν (12), ενώ τα εννέα από αυτά έχουν επιτευχθεί στα 13 τελευταία παιχνίδια.

Γουότφορντ: Στον δρόμο για το Wembley

3ος γύρος: Γουόκινγκ – Γουότφορντ 0-2
4ος γύρος: Νιουκάστλ – Γουότφορντ 0-2
5ος γύρος: ΚΠΡ – Γουότφορντ 0-1
6ος γύρος: Γουότφορντ – Κρίσταλ Πάλας 2-1
Ημιτελικά: Γουότφορντ – Γουλβς 3-2 (παρ.)

Οι κάτοχοι του FA Cup

13 Αρσεναλ

12 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

8 Τότεναμ, Τσέλσι

7 Λίβερπουλ, Άστον Βίλα

6 Νιούκαστλ, Μπλάκμπερν

5 Έβερτον, Γουέστ Μπρομ, Μάντσεστερ Σίτι, Γουόντερερς

4 Γουλβς, Μπόλτον, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

3 φορές Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Γουέστ Χαμ

2 Πρέστον, Ολντ Ετόνιανς, Πόρτσμουθ, Σάντερλαντ, Νότιγχαμ, Μπέρι

1 Χάντερσφιλντ, Σαουθάμπτον, Λιντς, Ντέρμπι, Ρόγιαλ Εντζινίερς, Όξφορντ Γιουνιβέρσιτι, Μπλάκπουλ, Κάρντιφ, Μπέρνλι, Τσάρλτον, Μπάρνσλεϊ, Νοτς Κάουντι, Κλάπαμ Ρόβερς, Γουίμπλεντον, Κόβεντρι, Ίπσουιτς, Μπράντφορντ, Μπλάκμπερν Ολίμπικ, Ολντ Καρθούζιανς

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις FA Cup εδώ!|21

Σχολιάστε

X