Ολυμπιακός: Η Ερυθρόλευκη ευρωπαϊκή ιστορία σε αριθμούς!

Ολυμπιακός: Η Ερυθρόλευκη ευρωπαϊκή ιστορία σε αριθμούς!

Από το μαγικό βράδυ του Δεκεμβρίου με τη Μίλαν, στο πρώτο ραντεβού με τη Ντιναμό Κιέβου για τους «32» του Europa League. Ολη η ερυθρόλευκη ευρωπαϊκή ιστορία σε αριθμούς!

Ο Ολυμπιακός έραψε ένα από τα ωραιότερα ευρωπαϊκά του κοστούμια και έστειλε τους ερυθρόλευκους φιλάθλους στους επτά ουρανούς. Μία ασύλληπτη, επική βραδιά για τους Πειραιώτες η 13η Δεκεμβρίου και μία απίθανη πρόκριση απέναντι στη Μίλαν των τόσων ευρωπαϊκών και διεθνών τίτλων. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στους «32» του Europa League και στις 14 Φεβρουαρίου θέλει να φανεί συνεπής στο πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού του 2019, όπου υποδέχεται τη Ντιναμό Κιέβου. Τι κάνουν οι Πειραιώτες στις ευρωπαϊκές τους παραστάσεις; Το bwin News γυρίζει το χρόνο πίσω και αναλύει τους αριθμούς των 26 τελευταίων ετών!

Αναλύσαμε τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν 1992-93, μέχρι και το μαγικό 3-1 επί της Μίλαν τον Δεκέμβριο. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν αγωνιστεί 204 φορές στα Κύπελλα Ευρώπης, μετρώντας 83 νίκες (40,7%), έχουν ηττηθεί 86, ενώ μετρούν και 35 ισοπαλίες. Ο νόμος της έδρας επιβεβαιώνεται και το «Γ. Καραϊσκάκης» είναι το δικό του… οχυρό! Στον Πειραιά, οι Ερυθρόλευκοι μετρούν 55 νίκες, 24 ήττες και 23 ισοπαλίες, ενώ μακριά από το γήπεδό τους σε 102 παιχνίδια έχουν καταφέρει να κερδίσουν 28 φορές και να αναδειχθούν ισόπαλοι άλλες 12! Οι Πειραιώτες έχουν σκοράρει 282 φορές, ενώ έχουν δεχθεί 293 τέρματα.

Η Ντιναμό Κιέβου είναι το πρώτο εμπόδιο για την υπέρβαση! Τι λέει όμως η παράδοση με ομάδες από την Ουκρανία. Σε εννέα ματς από το 1992 κι έπειτα σε εννέα παιχνίδια μετρά δυο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες! Εχει να θυμάται τη μεγάλη πρόκριση επί της Τσερνομόρετς το 1992-93 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων όπου είχε κερδίσει στην Οδησσό με 3-0 και είχε ηττηθεί με 1-0 στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ερυθρόλευκοι τη σεζόν 2008-09 είχαν ηττηθεί από τη Μέταλιστ με 1-0 στην Ουκρανία για το Κύπελλο UEFA αλλά είχαν πάρει την πρόκριση στους «32» χάρη στις μεγάλες εμφανίσεις με Χέρτα και Μπενφίκα στον Πειραιά!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

[/vc_column_text][/vc_column]

[/vc_row]

Σχολιάστε

X