Κύπελλο Ελλάδας 2020-21: Ώρα για προημιτελικά!

Κύπελλο Ελλάδας 2020-21: Ώρα για προημιτελικά!

Ηταν δεδομένο ότι η κληρωτίδα θα βγάλει τουλάχιστον ένα μεγάλο ζευγάρι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μιας και είχαν προκριθεί οι Big-5. Και το ζευγάρι που ξεχωρίζει μετά την κλήρωση της Παρασκευής είναι αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αρη! Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν το τριήμερο 9/10/11 Φεβρουαρίου. Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν το τριήμερο 2/3/4 Μαρτίου.


ΑΕΚ – Βόλος (10/2 –17.00)

Σε κακό μομέντουμ η ΑΕΚ, μετά και την εντός έδρας ήττα 2-0 από τον Αρη. Οι «Κιτρινόμαυροι» δεν πείθουν με την αγωνιστική τους εικόνα και στον β’ γύρο παρατηρείται… ελεύθερη πτώση. Ο Μανόλο Χιμένεθ σουλούπωσε αρχικά την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, ωστόσο η έλλειψη συγκέντρωσης επανήλθε, ενώ οι κιτρινόμαυροι προβληματίζουν με την εικόνα τους στην επίθεση! «Πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι. Να τελειώσουμε τη φετινή χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προετοιμάσουμε την ομάδα για τη νέα σεζόν. Δεν πρέπει να πετάξουμε την πετσέτα όμως. Μπορεί να πέσαμε αλλά θα σηκωθούμε» τονίζει ο Ισπανός κόουτς, που είδε την ομάδα του να μένει 17 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Στο Κύπελλο άφησε πίσω του τον Απόλλωνα με νίκη εντός 2-0, αλλά και ήττα 2-1 εκτός.

Ο Βόλος δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά με τον Αστέρα Τρίπολης, ηττήθηκε 2-0 εντός έδρας κι έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την εξάδα. Μόλις μια νίκη στην τελευταία πεντάδα αγώνων πρωταιλήματος και το βάρος πέφτει στο Κύπελλο! Εκεί πέρασε με ευκολία στην επόμενη φάση, αφού επικράτησε του ΟΦΗ 2-0 εντός, ενώ στην Κρήτη απέσπασε ισοπαλία 1-1.

ΠΑΟΚ – Λαμία (10/2 –19.00)

Ο ΠΑΟΚ υπέπεσε σε γκέλα, παραχώρησε ισοπαλία 2-2 εντός από τον Απόλλωνα κι έμεινε στο -17 από την κορυφή! Με μόλις δυο νίκες στην τελευταία εξάδα αγώνων δε βρίσκεται στο ιδανικό μομέντουμ και πλέον το βλέμμα στρέφεται στο Κύπελλο Ελλάδας, αφούν στόχος είναι να κατακτήσει το τρόπαιο. Η κλήρωση του χαμογέλασε, αφού θα βρει απέναντί του τη Λαμία. Στην προηγούμενη φάση πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Λάρισας με δυο νίκες (5-0, 2-1). «Από την στιγμή που βρισκόμαστε σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο, πάντα η απαίτηση και η πίεση υπάρχει, για να έρχεται μόνο η νίκη. Τώρα το θέμα είναι να δούμε πως θα αντιδράσουν και οι ποδοσφαιριστές από την δική τους πλευρά» τονίζει ο Γκαρσία. Τρομερή η παράδοση με τη Λαμία, μετρά επτά νίκες σε ισάριθμα επίσημα ματς χωρίς να δεχθεί γκολ.

Αλλη ομάδα με τον Γρηγορίου στον πάγκο της η Λαμία. Από ουραγός της βαθμολογίας, η ομάδα απέκτησε όραμα, έφυγε από τον πάτο της βαθμολογίας και στόχος της να εξασφαλίσει την απευθείας παραμονή στην κατηγορία. Στο -2 από τη ζώνη σωτηρίας, αλλά και με τρία ματς λιγότερα. Ανάμεσα σε αυτά και το παιχνίδι με τη Λάρισα που αναβλήθηκε πριν λίγες ημέρες. Αν και το βλέμμα είναι στο πρωτάθλημα, εντούτοις η Λαμία έχει αποδείξει πως στη διοργάνωση του Κυπέλλου ξέρει να κάνει ζημιές. Αλλωστε, πριν δυο χρόνια είχε αφήσει εκτός Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός – Άρης (10/2 –21.30)

Στα καλύτερά του ο Ολυμπιακός! Αήττητος στο πρωτάθλημα και μια ανάσα από την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τίτλου. Βρίσκεται στο +15 από τη 2η θέση, όμως ο Φεβρουάριος είναι ακόμα πιο… δύσκολος από τον Γενάρη. Οι Πειραιώτες είχαν τη δυσκολότερη κλήρωση στο Κύπελλο, αφού θα αντιμετωπίσουν τον Άρη, ενώ την επόμενη εβδομάδα υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Για το πρωτάθλημα υπάρχει και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου οι «Ερυθρόλευκοι» καλούνται να διατηρήσουν το αήττητο. Ο Πορτογάλος τεχνικός πρέπει να διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορεί το ρόστερ, με τους Παπασταθόπουλο, Λαλά να μπαίνουν άμεσα στα πλάνα του.  Ο Πέδρο Μαρτίνς συνεχίζει να γράφει την δική του ιστορία στον πάγκο των Πειραιωτών. Το τελευταίο διάστημα έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε συνολικό αριθμό νικών τον Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Ισπανό τεχνικό να έχει μείνει στις 92 σε 127 αγώνες. Τον ξεπέρασε επίσης και σε νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Μαρτίνς έχει πλέον 96 νίκες σε 139 παιχνίδια στον Ολυμπιακό μετά την επικράτησή του με τον ΟΦΗ. Στο κύπελλο πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Παναιτωλικού με δυο τριάρες (3-0, 3-0).

Ο Άρης αντέχει την πίεση, παίζει καλό ποδόσφαιρο και παίρνει μεγάλα αποτελέσματα. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ επικράτησε 2-0 κι έκανε ακόμα ένα βήμα για την έξοδο του στην Ευρώπη. Στη 2η θέση της βαθμολογίας, μετρά τρεις στην τελευταία τετράδα αγώνων, βρίσκει ρυθμό και στόχος του να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες του. «Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει νοοτροπία και χαρακτήρα. Παίζουμε για να κερδίζουμε, όχι για να μη χάσουμε. αλλες φορές τα καταφέρνουμε, άλλες φορές όχι» τονίζει ο Μάντζιος. Εύκολη πρόκριση στο κύπελλο, επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης τόσο εντός (2-0) όσο και εκτός έδρας (2-0). Πλήγμα η απουσία των Γκαρσία, Ματίγια.

Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (11/2 – 15.00)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βγάζει ποιότητα, φρεσκάδα στο γήπεδο και ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Πέρασε από το Αγρίνιο, επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού κι έκανε τεράστιο βήμα παραμονής. Εκτός έδρας βγάζει ένα εξαιρετικό πρόσωπο, αφού είχε προηγηθεί η νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ. Παμλίδης, Λεό και Κριζμάν κάνουν τη διαφορά στην επίθεση. Στο κύπελλο θα βρει απέναντί του τον Παναθηναϊκό, όπως και πέρσι. Ο ΠΑΣ είχε επικρατήσει εντός 1-0, ωστόσο αποκλείστηκε στον επαναληπτικό, αφού ηττήθηκε με 3-1.

Ο Παναθηναϊκός μαζί με τη Λαμία ήταν οι ομάδες που πέρασαν χωρίς αγώνα στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε εξαιρετικό μομέντουμ και αποτυπώνεται από την εικόνα στο β’ γύρο του πρωταθλήματος, εκεί όπου έχουν συγκεντρώσει 20 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον αήττητο Ολυμπιακό. Αλλωστε, ο Παναθηναϊκός έχει μειώσει αισθητά τη διαφορά από την τετράδα κι εχει μπει πολύ δυνατά στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο! Η ομάδα του Μπόλονι κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και ήδη οι προσθήκες τέθηκαν στα πλάνα του και δίνουν νίκες, όπως αυτή στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (3-2).

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X