Μουντιάλ Συλλόγων: Ζινιάκ και Τίγκρες απειλούν το 6/6 της Μπάγερν!

Μουντιάλ Συλλόγων: Ζινιάκ και Τίγκρες απειλούν το 6/6 της Μπάγερν!

Μπάγερν για το… έξι στα έξι!

Ο Λεβαντόφσκι με δύο δικά του γκολ οδήγησε την Μπάγερν στο 2-0 επί της Αλ Αχλί και στον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων. Οι Βαυαροί θα διεκδικήσουν το τέταρτο παγκόσμιο στέμμα της ιστορίας τους (1976, 2001, 2013) και εκεί, θα τους περιμένει η έκπληξη του τουρνουά, η μεξικανική Τίγκρες. Ο Λέβα με ωραίο πλασέ (17′) και κεφαλιά (85′) έφτασε τα 29 γκολ σε 27 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις στη σεζόν και είναι πραγματικά ασταμάτητος.

Σε περίπτωση που η Μπάγερν πάρει το ασημικό, το πιο πιθανό δηλαδή, θα γράψει ιστορία, κάνοντας το εκπληκτικό 6×6, έχοντας ήδη σηκώσει τρεμπλ στη Γερμανία και νταμπλ στην Ευρώπη. «Θα είναι σημαντικό να σταμάταμε τις ενέργειές τους προτού φτάσουν κοντά στην περιοχή μας», τόνισε ο γκολκίπερ Μάνουελ Νόιερ. Εξι συνεχόμενες νίκες έχει στα επίσημα παιχνίδια της, ενώ έχει σκοράρει στις τελευταίες 53 επίσημες υποχρεώσεις!

Θυμίζουμε, πως η θρυλική τρεμπλούχος του Γιουπ Χάινκες, με σκόρερ τους Ντάντε και Τιάγκο είχε επικρατήσει με 2-0 στον τελικό του Μαρόκο του 2013 και στοχεύει να επαναλάβει τον θρίαμβο, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση κόντρα στους γίγαντες του αιγυπτιακού/αφρικανικού ποδοσφαίρου.

Ο Ζινιάκ κάνει τη διαφορά!

Ο Ζινιάκ με πέναλτι χάρισε στην Τίγκρε το 1-0 επί της Παλμέιρας και την έκανε την πρώτη ομάδα της Concacaf που θα αγωνιστεί σε τελικό Μουντιάλ Συλλόγων. Ναι, δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά. Καμία ομάδα από την Κεντρική και Βόρεια Αμερική δεν είχε αγωνιστεί σε τελικό Μουντιάλ Συλλόγων και εννοείται και Διηπειρωτικό Κύπελλο. Το έκανε όμως η Τίγκρες. Ηταν καλύτερη από τους Βραζιλιάνους και πλέον θα τα δώσει όλα για μια μοναδική επιτυχία. Ο Ζινιάκ είναι ο απόλυτος της σταρ!

Μέσα στις έξι σεζόν που έχει διανύσει με τη φανέλα των «Auriazules», η Τίγκρες πανηγύρισε εννέα τρόπαια: Τέσσερα πρωταθλήματα (τρία Απερτούρα, ένα Κλαουσούρα), τρία Σούπερ Καπ Μεξικό, έναν διακρατικό τίτλο Μεξικό-ΗΠΑ και κυρίως, το Champions League της Βόρειας Αμερικής στα τέλη του 2020. Σχεδόν τα διπλάσια από όσα μετρούσε σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας ο σύλλογος. Ο «Mr. Liguilla», έγινε ο απόλυτος σταρ στο «Estadio Universitario». Χάρη στον Ζινιάκ και τα τρία γκολ που πέτυχε σε προημιτελικό και ημιτελικό κόντρα σε Ουλσάν και Παλμέιρας, η σημαία του Μεξικό θα κυματίσει για πρώτη φορά σε τελικό στην ιστορία του θεσμού.

Σχολιάστε

X