Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Στον δρόμο για τον τελικό Κυπέλλου!

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Στον δρόμο για τον τελικό Κυπέλλου!

Εναρξη: 21.30, 24/06/2020
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης, Πειραιάς

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στον δρόμο για την κούπα, με τους «ερυθρόλευκους» να αναζητούν την ανατροπή μετά την ήττα 3-2 στην Τούμπα για τον πρώτο ημιτελικό.  

Ανατροπή για… τελικό ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Παναθηναϊκό και πήρε μια μεγάλη νίκη που τον φέρνει αγκαλιά με τον τίτλο! Οι Πειραιώτες είχαν ουσία, διαστήματα καλής μπάλας, επικράτησαν 3-0 και βρέθηκαν στο +19 από τον ΠΑΟΚ. Μόνο νίκες στα Play off και πλέον αναζητούν ένα τρίποντο για να εξασφαλίσουν τον τίτλο. Ωστόσο, πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ έχουν Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ! Επαναληπτικός ημιτελικός στον Πειραιά και ο Ολυμπιακός καλείται να ανατρέψει το 2-3 της Τούμπας. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν προηγηθεί με 2-0, όμως τα λάθη της άμυνας έφεραν την ήττα. Οι Πειραιώτες έχουν μπει πολύ δυνατά στα Play Off, νίκησαν τον ΠΑΟΚ εκτός και τους Αρη, Παναθηναϊκό εντός έδρας.

Μάλιστα, στο ντέρμπι αιωνίων πέτυχαν ένα από τα ωραιότερα γκολ της σεζόν, αφού άλλαξαν 22 πάσες σε 1′ 12” κι ενώ είχαν ακουμπήσει τη μπάλα τουλάχιστον μία φορά όλοι οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς! Ακόμα και ο Ζοσέ Σα! «Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι πως μπαίνουμε πολύ δυνατά και δείχνουμε διάθεση απέναντι σε όλους. Είμαι κυρίαρχοι στα παιχνίδια μας. Επίσης παρουσιάζουμε ένα ωραίο θέαμα» τόνισε ο Μάρτινς και πρόσθεσε: «Το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό γιατί καταρχήν ο ΠΑΟΚ προηγείται. Ο παράγοντας έδρα είναι σημαντικός. Τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο ματς». Εξαιρετικός ο Λοβέρα και ο Μπα, βοήθησαν αρκετά, όπως άλλωστε και ο Καφού που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα. Ο Μαρτίνς θα περιμένει την τελευταία στιγμή για τον Βαλμπουενά, ο οποίος απουσίασε από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ελ Αραμπί στα καλύτερά του

Ο Μαροκινός επιθετικός έφτασε τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα και με τα επτά που έχει στο Κύπελλο, έχει βάλει πλέον 26, φτάνοντας την επίδοση του Ίλια Ίβιτς, που το 1997-98 είχε βάλει 26, όλα μάλιστα στο πρωτάθλημα. Στόχος του Ελ Αραμπί είναι πλέον ο Λάγιος Ντέταρι και τα 30 γκολ που έβαλε το 1988-89. Ο Ούγγρος είχε 22 στο πρωτάθλημα και οκτώ στο Κύπελλο.

 

Με το υπέρ του σκορ στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ

O OΦΗ προηγήθηκε στην Τούμπα με γκολ του Νέιρα στο 49′, αλλά ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον 18χρονο Χρήστο Τζόλη, ανέτρεψε το σκορ και έφτασε στην πρώτη νίκη του στα play off, με 3-1. Ο νεαρός ισοφάρισε στο 58′, ο Ακπομ με εύστοχο πέναλτι στο 90′ πέτυχε το 2-1 και ο Ελ Καντουρί στο 90′ + 9′ «σφράγισε» την επικράτηση του Δικέφαλου. Πρώτη νίκη στα Play off για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ισοβαθμεί με την ΑΕΚ στη μάχη για τη 2η θέση. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν πείθει με την εικόνα του, ωστόσο είναι και πληγωμένος, αφού έχασε τον φετινό MVP του, Μίσιτς, ενώ εξαιρετικά αμφίβολοι για τον ημιτελικό είναι ο αρχηγός Βιεϊρίνια, αλλά και ο Πέλκας. Ωστόσο, στο μεγάλο ραντεβού της σεζόν είναι έτοιμος να βγάλει πάθος και ποιότητα για να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ στον πρώτο ημιτελικό (3-2 στην Τούμπα).

Τα φώτα έπεσαν στον 18χρονο Τζόλη, ο οποίος κόντρα στον ΟΦΗ πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Super League. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι το πιο σημαντικό ματς, θα πρέπει να ξεκουραστούμε, να προετοιμάσουμε την ομάδα και θα πάμε να τα δώσουμε όλα, είναι μεγάλος μας στόχος να περάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου» τόνισε ο Φερέιρα.

Ο Κάιπερς στον ημιτελικό Κυπέλλου

Ο Ολλανδός Κάιπερς θα βρίσκεται στον ημιτελικό Κυπέλλου στον Πειραιά. Στη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, ο Κάιπερς ήταν στην ήττα (1-0) του Ολυμπιακού από τη Σάλκε, ενώ, τους Πειραιώτες τους συνάντησε ξανά στην ήττα (3-0) και αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16» του Champions League το 2014.

Την ίδια ποδοσφαιρική χρονιά είχε παίξει και τον ΠΑΟΚ απέναντι στη Σάλκε στα playoffs των προκριματικών με τον «δικέφαλο του βορρά» να γνωρίζει ήττα με σκορ 3-2. Ο συγκεκριμένος Ολλανδός ρεφ έστειλε στην κερκίδα τον συμπατριώτη του Χουμπ Στέφενς και έκλεισε τα μάτια στο πρώτο γκολ της Σάλκε, καθώς ο Ουτσίντα πήρε την μπάλα με το χέρι πριν πασάρει στο Σαλάι.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ , η παράδοση

76-29-51 υπέρ του Ολυμπιακού η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Στο Κύπελλο, 15-6-10 ο συνολικός απολογισμός υπέρ των «ερυθρόλευκων», 13-5-4 υπέρ του Ολυμπιακού στα παιχνίδια που έχουν γίνει στον Πειραιά. Οσο για την μάχη των πάγκων, Μαρτίνς και Φερέιρα έχουν βρεθεί έξι φορές αντιμέτωποι, με τον κόουτς του ΠΑΟΚ, να έχει τρεις νίκες, τον Μαρτίνς δυο, ενώ το ματς του α΄ γύρου έληξε ισόπαλο!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X