Κύπελλο Ελλάδας 2020-21: Ωρα για σέντρα!

Κύπελλο Ελλάδας 2020-21: Ωρα για σέντρα!

Χωρίς ομάδες της Super League 2 και με τους Παναθηναϊκό – Λαμία να περνούν χωρίς αγώνες, ανοίγει η αυλαία της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Η 1η φάση θα πραγματοποιηθεί σε διπλούς αγώνες: 19-20-21/1/2021 (1η αγωνιστική) και 2-3-4/2 (2η αγωνιστική).

Βόλος – ΟΦΗ (20/1 – 15.00)

Δεν βρίσκεται στο ιδανικό μομέντουμ ο Βόλος, αφού στην τελευταία πεντάδα αγώνων μετρά μόλις μια νίκη, αυτή με τον Ατρόμητο εντός έδρας. Η αποχώρηση του Ουάρντα δε βοηθά τους Βολιώτες στο δημιουργικό κομμάτι, με την ομάδα να έχει υποχωρήσει από την πρώτη εξάδα. Το βλέμμα είναι πλέον στο κύπελλο και

τα διπλά ματς με τον ΟΦΗ. Πέρσι, είχε αποκλειστεί στη φάση των «16» από τον Ατρόμητο. Βαριά εντός έδρας ήττα 3-0 από τον ΠΑΟΚ υπέστη ο ΟΦΗ χάνοντας έτσι την ευκαιρία να πλησιάσει την εξάδα. Τρεις ήττες στα πέντε τελευταία για την ομάδα του Σίμου που παρουσιάζει προβλήματα τόσο επιθετικά όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Την περσινή σεζόν είχε αποκλειστεί με δυο ήττες από τον ΠΑΟΚ στη φάση των «16».

Άρης – Αστέρας Τρίπολης (20/1 – 15.00)

Τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς χωρίς γκολ, αλλά και τρεις ήττες είναι ο απολογισμός του Άρη στην τελευταία πεντάδα αγώνων. Το εντυπωσιακό ξεκίνημα αποτελεί… παρελθόν, οι «Κίτρινοι» δεν πείθουν επιθετικά και βρίσκονται ήδη στην 4η θέση. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό μείωσε και τη διαφορά με την 5η θέση, με τον Άρη να αναζητά άμεσα επιθετικό! Πέρσι, η κατάρρευση στην παράταση στον δεύτερο ημιτελικό με την ΑΕΚ του στέρησε την ευκαιρία για μια μεγάλη πρόκριση. Ανεβάζει ρυθμούς ο Αστέρας Τρίπολης, αφού με δυο διαδοχικές νίκες βρέθηκε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Ηταν η δεύτερη φορά που πετυχαίνει κάτι ανάλογο και στόχος του να μην χάσει τη θέση για τα Πλέι οφς. Πέρσι, είχε αποκλειστεί στη φάση των «16» από την ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ – Λάρισα (20/1 – 17.15)

Επιβλητικός στην Κρήτη, επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ κι επέστρεψε στις νίκες. Βελτιωμένος στα τελευταία ματς, αλλά δεν έχει καταφέρει να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Επειτα από τρεις διαδοχικές κατακτήσεις κυπέλλου, πέρσι, αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Ολυμπιακός. Στην 1η φάση αντιμετωπίζει τη Λάρισα και ψάχνει τη δική του… απάντηση για τη γκέλα στο Αλκαζάρ. Κακή εμφάνιση κι εντός έδρας ήττα για τη Λάρισα, αυτή τη φορά από τον Απόλλωνα. Πρόβλημα στο γκολ για τους «Βυσσινί», δεν έχουν σκοράρει στα τρία πιο πρόσφατα και βρίσκονται μόλις δυο βαθμούς από την τελευταία θέση. Αλλωστε, η τελευταία νίκη… χάνεται στις 4 Νοεμβρίου!

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός (20/1 – 19.30)

Δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός στην Τρίπολη, ηττήθηκε 2-0 από τον Αστέρα κι έχασε την ευκαιρία να απομακρυνθεί περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις στη βαθμολογία. Τρίτη διαχοχική ήττα, τέταρτη στα πέντε τελευταία, αν και σε ορισμένα από αυτά δεν είχε κακή απόδοση. Το βάρος πέφτε στο πρωτάθλημα, αφού δε θέλει να μπει σε περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή του. Πέρσι, είχε βρεθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όμως αποκλείστηκε από την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις κόντρα στον ΠΑΣ και το γκολ του Χασάν έδωσε πολύτιμη νίκη στους Πειραιώτες. Ετσι, διατήρησαν το +10 από τους ανταγωνιστές τους, σημαντικό προβάδισμα ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε πέρσι στις κατακτήσεις κυπέλλου και στόχος του είναι ακόμα ένα νταμπλ. Αναμένονται αρκετές αλλαγές από τον Μαρτίνς για να δώσει ανάσες στους βασικούς.

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης (20/1 – 21.30)

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέλαβε μια ΑΕΚ με σοβαρά ανασταλτικά προβλήματα, ωστόσο τα αποτελέσματά του στο κομμάτι της αμυντικής συμπεριφοράς της Ένωσης είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Ο Σεβιγιάνος κόουτς πετυχαίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξει τον τρόπο που αμύνεται η ομάδα του. Τέσσερις διαδοχικές νίκες η ΑΕΚ, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ. Ετσι, βρέθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας! Με αλλαγές απέναντι στον Απόλλωνα, μιας και ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Εξαιρετικός ο Απόλλων, αντέδρασε ιδανικά στις δυο διαδοχικές ήττες, καθώς επικράτησε 1-0 στο Αλκαζάρ της Λάρισας. Το εντυπωσιακό είναι πως οι νεοφώτιστοι μετρούν τέσσερις σερί νίκες εκτός έδρας, ενώ είναι αήττητοι στα έξι τελευταία.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος (21/01 – 19.30)

Μαχητικός στον Πειραιά, έβαλε πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό και λύγισε στις καθυστερήσεις. Εκτο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη, τρίτο σερί χωρίς να σκοράρει και δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεφύγει όσο θέλει από την επικίνδυνη ζώνη. Πέρσι, είχε γνωρίσει αποκλεισμό στη φάση των «16» από τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός πως τον είχε κερδίσει στο πρώτο ματς. Το πάλεψε κόντρα στην ΑΕΚ, ωστόσο ηττήθηκε εκτός έδρας. Μπήκε τέλος στο μίνι αήττητο τριών αγωνιστικών, με τους Περιστεριώτες να βρίσκονται στο -3 από την εξάδα. Στόχος να φτάσουν ψηλά στο κύπελλο, ενώ ακολουθεί εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πέρσι, είχε βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάσνωσης, ωστόσο αποκλείστηκε από τον Άρη.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!

Σχολιάστε

X