Μπαρτσελόνα - Βαλένθια: Τα φώτα στον τελικό του Copa del Rey!

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια: Τα φώτα στον τελικό του Copa del Rey!

Εναρξη: 22:0, 25/05/2019

Γήπεδο: Estadio Benito Villamarín, Σεβίλλη

Μεγάλο ραντεβού στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» εκεί όπου η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Βαλένθια στον 117o τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Για το νταμπλ η Μπαρτσελόνα!

Ολοκληρώνοντας τη σεζόν στη LaLiga με 36 τέρματα, ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε κανέναν να τον ανταγωνιστεί, γράφοντας ιστορία. Λουίς Σουάρες και Καρίμ Μπενζεμά, σταμάτησαν στα 21 γκολ μέσα στη σεζόν και για πρώτη φορά καταγράφεται διαφορά 15 τερμάτων ανάμεσα στον κορυφαίο σκόρερ και τη 2η θέση της λίστας! Το 2010 ο Μέσι είχε κλείσει τη σεζόν με 34 γκολ, το 2012 με 50 τέρματα, το 2013 σκόραρε 46 φορές, το 2017 είχε 37 γκολ, το 2018 έκλεισε στα 34 και φέτος έφτασε μέχρι και τα 36 γκολ για τους «μπλαουγκράνα». Στο +19 από τη Ρεάλ Μαδρίτης η Μπαρτσελόνα, σημείωσε τη μεγαλύτερη διαφορά της από τη Βασίλισσα στη LaLiga. Τη σεζόν 1984-85 η Μπάρτσα είχε διαφορά 17 βαθμών, όπως και πέρσι, με τον Βαλβέρδε να έχει αυτή τη διετία συνολικά 36 πόντους περισσότερους από τους Μαδριλένους! Μπορεί ο τίτλος να κατακτήθηκε, αλλά έμεινε η πικρία του αποκλεισμού από το Champions League ακόμα μια χρονιά. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει τη στήριξη της διοίκησης, ωστόσο ένα νταμπλ θα έκανε ακόμα πιο δυνατή τη συνεργασία. Πολυνίκης του θεσμού είναι η ομάδα της Καταλονίας με 30 κατακτήσεις, ενώ κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, αφού μετράει τέσσερα διαδοχικά τρόπαια.

Για το 8ο κύπελλο η Βαλένθια

Ηταν μία συγκλονιστική μέχρι τέλους μάχη για την 4η θέση, με τις Βαλένθια, Χετάφε και Σεβίλλη να παλεύουν για το όνειρο. Τελικά το εισιτήριο για το Champions League βρέθηκε στα χέρια της πρώτης. Οι Νυχτερίδες που έκαναν τρομερό come back στον β’ γύρο και βρέθηκαν στην πρώτη τετράδα. Μπορεί η Αρσεναλ να τους έσβησε το όνειρο του τελικού του Europa League, ωστόσο υπάρχει η ευκαιρία του τελικού! Οι Βαλενθιάνοι γιορτάζουν 100 χρόνια από την ίδρυσή τους, επιστρέφουν σε τελικό ύστερα από 11 χρόνια και θέλουν να διευρύνουν το παλμαρέ τους, έχοντας 7 κούπες.

Οι νικητές του Κυπέλλου Ισπανίας

Μπαρτσελόνα 30

Αθλέτικ Μπιλμπάο 23

Ρεάλ Μαδρίτης 19

Ατλέτικο Μαδρίτης 10

Βαλένθια 7

Σαραγόσα 6

Σεβίλλη 5

Εσπανιόλ 4

Ρεάλ Ουνιόν 3

Σοσιεδάδ 2

Μπέτις 2

Λα Κορούνια 2

Αρένας 1

Μαγιόρκα 1

Ρασίνγκ Ιρούν 1

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 200+ ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X