Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Clasico... αποδείξεων στη Βαρκελώνη!

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Clasico… αποδείξεων στη Βαρκελώνη!

Εναρξη: 17:00, 24/10/20
Γήπεδο: Camp Nou, Βαρκελώνη

Νίκη αυτοπεποίθησης ψάχνει η Μπαρτσελόνα

Αίγλη, προσμονή, μπαλάρα, όλα αυτά που μας καθηλώνουν πάντα στο Clásico, θα βρουν τον τρόπο να παρουσιαστούν στο χορτάρι του «Καμπ Νόου». Αλλωστε όταν κοντράρονται οι κορυφαίοι, πάντοτε το ένστικτο τους οδηγεί στο να τα δίνουν όλα. Κι όμως, το φετινό ντέρμπι δεν έχει τη λάμψη του παρελθόντος, μιας και οι δυο ομάδες βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από την ήττα 1-0 από τη Χετάφε και η τεσσάρα στη Φερεντσβάρος δεν ηρέμησε την κατάσταση. Σίγουρα η εξαιρετική εμφάνιση του Ντεμπελέ και το γρήγορο ποδόσφαιρο που θέλει ο Κούμαν είναι στοιχεία ενθαρρυντικά, όμως η Μπάρτσα καλείται να βρει διάρκεια και σταθερότητα. Ετσι, το Clasico είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια νίκη αυτοπεποίθησης ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Αλλωστε, ακολουθεί και το ντέρμπι του ομίλου στο Champions League με τη Γιουβέντους στο Τορίνο.

Τα clasico του Μέσι
Ο Αργεντίνος αστέρας του σήμερα στους Καταλανούς που γεννήθηκε στο Ροζάριο το 1987. Με έξι Χρυσές Μπάλες. Το Νο10 και από τους μόνιμα μεγάλους πρωταγωνιστές των ντέρμπι. Έχει σκοράρει 26 φορές κατά της Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει μείνει η στιγμή που έβγαλε για πανηγυρισμό την φανέλα του μετά από γκολ του στο τέλος στο Μπερναμπέου. O Αργεντίνος σταρ μετρά 425 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να σκοράρει εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης σε όλους τους αγώνες, τη δεύτερη χειρότερη… ξηρασία του στα Clásico (522 λεπτά). Ο Αργεντινός απέτυχε να σκοράρει στα τελευταία 16 σουτ σε αυτό το διάστημα (έξι σουτ στο στόχο).

Σε δύσκολη θέση ο Ζιντάν
Η Ρεάλ από το κακό στο χειρότερο. Η ήττα από την Κάντιθ έκανε το κλίμα βαρύ και αυτή από τη Σαχτάρ πάλι στη Μαδρίτη έφερε τη «Βασίλισσα» σε αδιέξοδο. Πέντε ματς, 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα. 6 γκολ ενεργητικό, 3 παθητικό. Αυτός είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της Ρεάλ Μαδρίτης σε La Liga και Champions League. Ολα αυτά έχουν φέρει στον Ζινεντίν Ζιντάν σε δυσμενή θέση και μια νέα ήττα θα κάνει τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα για τον Γάλλο. Η εικόνα της ομάδα είναι κακή και δεν… ξεγέλασε η νίκη επί της Μπέτις, ή το τρίποντο με τη Λεβάντε. Ανευρη ομάδα, χωρίς πάθος, ταχύτητα, μεταγραφές, νέα αστέρια και κίνητρα. Υπάρχει όμως η φανέλα και στα Clasico παίζει το δικό της ρόλο. Ο Ζιντάν περιμένει απαντήσεις από τους παίκτες του, ενώ αγωνιά για το αν θα προλάβει το ντέρμπι ο Σέρχιο Ράμος.

Η ζωή της Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς τον Κριστιάνο

Η πρώτη σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, βρήκε τη «βασίλισσα» αρκετά… πληγωμένη μετά τα clasicos με την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα της Ισπανικής πρωτεύουσας ηττήθηκε και στα δύο ματς πρωταθλήματος και μάλιστα βαριά. Το σκορ στη Βαρκελώνη έγραψε 5-1, ενώ στο «Μπερναμπέου», οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν 1-0.  Και στο Κύπελλο όμως, η ομάδα της Καταλωνίας βγήκε νικήτρια νικώντας στα ημιτελικά τη μισητή αντίπαλο στο στη ρεβάνς του 1-1 με 3-0. Τη σεζόν 2019-2020, οι δύο τους βρέθηκαν αντίπαλοι δύο φορές. Τη μία φορά το ματς έληξε 0-0, ενώ στη Μαδρίτη, η Ρεάλ επικράτησε με 2-0.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης, οι αριθμοί του Clasico

Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να σκοράρει στα δύο τελευταία Clásico της LaLiga. Μόνο μία φορά πριν στην ιστορία της διοργάνωσης δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης ( Μαρτίος 1957 – Φεβρουαρίος 1958).

Η Μπαρτσελόνα έχει σημειώσει 399 γκολ στην ιστορία ντέρμπι σε όλες τις διοργανώσεις και θα μπορούσε να φτάσει 400 γκολ σε αυτό το παιχνίδι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αήττητη στα δύο τελευταία Clásico στη LaLiga (μια νίκη, μια ισοπαλία), διατηρώντας ανέπαφη την εστία της και στα δύο. Μετά τη νίκη τους 2-0 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου τον Μάρτιο, οι Μαδριλένοι θα μπορούσαν να κερδίσουν δυο συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος εναντίον της Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2008.

Την τελευταία φορά που οι Μαδριλένοι κέρδισαν το πρώτο Clásico της σεζόν της LaLiga στο Camp Nou ήταν το Δεκέμβριο του 2007, 1-0 χάρη στο γκολ του Μπαπτίστα.

Η Μπαρτσελόνα είναι χωρίς νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια της LaLiga, τελευταία φορά που έμεινε σε τρία χωρίς νίκη στη διοργάνωση ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018 (D2 L1), υπό τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X