Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Clasico… κορυφής! (Infographic)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Clasico… κορυφής! (Infographic)

Το Clasico κλέβει τις καρδιές μας, το μυαλό μας και είναι το Νο1 ντέρμπι του πλανήτη. Η bwin news σας… ταξιδεύει με ένα απίθανο infographic για την ιστορία του ντέρμπι!

Αίγλη, προσμονή, μπαλάρα, όλα αυτά που μας καθηλώνουν πάντα στο Clásico, θα βρουν τον τρόπο να παρουσιαστούν στο χορτάρι του «Μπερναμπέου». Αλλωστε όταν κοντράρονται οι κορυφαίοι, πάντοτε το ένστικτο τους οδηγεί στο να τα δίνουν όλα

Παραφράζοντας το μότο της Μπαρτσελόνα, είναι παραπάνω από ένα ντέρμπι, παραπάνω από μια αντιπαλότητα. Το Clasico παραμένει ακόμα και στις μέρες του άκρατου επαγγελματισμού, η μάχη δύο ιδεολογιών, δύο διαφορετικών τρόπων προσέγγισης του ποδοσφαίρου, δύο κόσμων.

Oι δύο μονομάχοι ετοιμάζονται για την 243η μεταξύ τους αναμέτρηση σε όλες τις διοργανώσεις. Προσμετρώντας και τις φιλικές αναμετρήσεις, μετρούν 275 παιχνίδια, με τους “μπλαουγκράνα” να μετρούν 115 νίκες και τους “μπλάνκος” 99! Αυτό το ντέρμπι όμως θα είναι διαφορετικό, γιατί ο νικητής θα βρεθεί πιο κοντά από ποτέ στον τίτλο. Η Μπαρτσελόνα είναι στο +2 από τη Βασίλισσα, με τη Ρεάλ να θέλει να δώσει απαντήσεις μετά και την ήττα από τη Σίτι. Ενα ραντεβού που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό

Τα βλέμματα στον Λιονέλ Μέσι! Ο Αργεντίνος αστέρας του σήμερα στους Καταλανούς που γεννήθηκε στο Ροζάριο το 1987. Με έξι Χρυσές Μπάλες. Το Νο10 και από τους μόνιμα μεγάλους πρωταγωνιστές των ντέρμπι. Έχει σκοράρει 26 φορές κατά της Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει μείνει η στιγμή που έβγαλε για πανηγυρισμό την φανέλα του μετά από γκολ του στο τέλος στο Μπερναμπέου. Όσον αφορά τις συμμετοχές, με αυτή ο Μέσι πιάνει την πρώτη θέση (43) και θα είναι πια θέμα χρόνου να τους βλέπει όλους αφ’ υψηλού! Εκεί ως τώρα βρίσκονται ο Τσάβι, ο Χέντο, ο Σαντσις και ο Ράμος, με τον οποίο θα κοντραριστεί ως το τέλος ο Αργεντινός!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, η παράδοση

Τι λέει όμως η παράδοση; Στη LaLiga οι δυο ομάδες μετρούν 72 νίκες, ενώ 35 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ συνολικά οι Καταλανοί έχουν 96 επιτυχίες, έναντι 95 των Μαδριλένων. Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των παιχνιδιών είναι το 11-1 της Ρεάλ επί των Καταλανών, στις 19 Ιουνίου 1943 για το Copa del Rey. Αντίστοιχα η Μπαρτσελόνα έχει να επιδείξει το 7-2 της 24ης Σεπτεμβρίου 1950 για τη La Liga. Παράλληλα, 14 νίκες η Μπαρτσελόνα, μόλις 4 η Ρεάλ την τελευταία δεκαετία στη LaLiga στις δύο έδρες (14-5-4). Τρία χρόνια χωρίς νίκη η Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα: 4 ήττες και 3 ισοπαλίες, αμφότερες πάντως στη Βαρκελώνη. Ο Σέρχιο Ράμος είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες αποβολές στην ιστορία των Μπαρτσελόνα – Ρεάλ (5 κόκκινες).  Η bwin news σας… ταξιδεύει με ένα απίθανο infographic για την ιστορία του ντέρμπι!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X