Μπέλιγκχαμ: Ο νέος «βασιλιάς» της... βασίλισσας! (Poll)

Μπέλιγκχαμ: Ο νέος «βασιλιάς» της… βασίλισσας! (Poll)

Μια ιστορία που άρχισε στην παλιά βιομηχανική καρδιά της Αγγλίας κι έφτασε στο ναό του ποδοσφαίρου, το «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Από τη Δυτικά Μίντλαντς στη Μαδρίτη. Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ είναι ο νέος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στα 16 του χρόνια, ήταν ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Μπέρμιγχαμ. Στα 17 του έγινε διεθνής με την Αγγλία. Σήμερα, μόλις στα 19 , έχει περάσει την αυλαία και βγήκε στη σκηνή ως ο νέος μεγάλος σταρ. Δε φοβήθηκε να πάρει το στυλό από τον Φλορεντίνο Πέρεθ και να γίνει ο δεύτερος πιο ακριβός ποδοσφαιριστής που έχει βγάλει ποτέ η Βρετανία (103 εκατομμύρια ευρώ).

Το Μπέρμιγχαμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάποτε ήταν το μυαλό και η καρδιά της Βιομηχανικής Επανάστασης. Σήμερα, είναι μια πολυπολιτισμική μητρόπολη εκατομμυρίων που βρίσκεται μεταξύ του βορρά και του νότου της Αγγλίας. Είναι επίσης έδρα δύο ποδοσφαιρικών συλλόγων. Η Άστον Βίλα, από τα βόρεια της πόλης, και η Μπέρμιγχαμ, στα ανατολικά της. Έχουν περάσει 12 χρόνια από την τελευταία φορά που έπαιξαν μαζί στην Premier League. Από εκεί προέρχεται ο νέος… βασιλιάς της «Βασίλισσας».

Κάθε γκολ της LaLiga παίζει σε Live Streaming*!

Ετσι άρχισαν όλα για τον Μπέλινγκχαμ

Πριν τέσσερα χρόνια, τον Αύγουστο του 2019 και στο ματς με τη Στόουκ, ο τότε προπονητής της Μπέρμιγχαμ Πεπ Κλοτέτ στεκόταν προβληματισμένος στον αγωνιστικό χώρο του “St. Andrew’s”. «Να χρησιμοποιήσω τον Τζουντ;» με τον βοηθό του, Πάκο να του τονίζει: «Ναι, γιατί να μη του δώσουμε μια ευκαιρία…».

«Εντάξει, σκέφτηκα, αλλά αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή. Δεν θέλουμε να αποτύχει και δεν θέλουμε να χάσουμε εντός έδρας. Μπορεί να τον βλάψει» τόνισε ο Κλοτέτ. Το τόλμησε και όλα τα άλλα είναι ιστορία! Ο κόσμος δεν τον ήξερε, το όνομά του είχε ψιθυριστεί και οι άνεμοι του Μπέρμιγχαμ το… μοίρασαν σε όλη την πόλη. Ήταν ένας εντυπωσιακά ολοκληρωμένος μέσος. Για πολλούς, η πιο φωτεινή προοπτική που είχε δει η Αγγλία εδώ και γενιές. Αυτή ήταν η αρχή ενός ποδοσφαιρικού παραμυθιού, το οποίο γίνεται… best seller.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στους αγώνες της LaLiga

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ μέσα στο «Αρμάντο Μαραντόνα» ήταν αυτός που πήρε την αύρα του… θεού και απέδειξε γιατί είναι ο νέος σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το σλάλομ θύμισε κάτι από τον Ντιέγκο και η εμφάνισή του επιβεβαίωσε πως είναι ίσως ο πληρέστερος παίκτης των ευρωπαϊκών γηπέδων. Οι αριθμοί του αποτυπώνουν ξεκάθαρα τις ηγετικές του ικανότητες, αφού σε εννέα ματς με τη «Βασίλισσα» μετρά 8 γκολ και 3 ασίστ. Στην ουσία είναι ένας ποδοσφαιριστής που φέρνει πάνω του τον αγγλικό ψυχισμό. Κάποιος που μπορεί να τα κάνει όλα. Στη Ρεάλ, φοράει το Νο 5, τον αριθμό ενός από τους ήρωες του συλλόγου, του Ζινεντίν Ζιντάν.

Τους τελευταίους μήνες ο 20χρονος Βρετανός ξεκλείδωσε το επίπεδο έκφρασης κι έγινε ακόμα πιο αποτελεσματικός. Η αμυντική του συμβολή έχει υποχωρήσει αισθητά, όμως αντικαταστάθηκε από γκολ και ασίστ, από μια εκπληκτική σειρά επιθετικής επιρροής.

Οι ακριβείς, κοφτές πάσες, το γεγονός πως μπορεί να παίξει και με τα δύο πόδια, η τρομερή αντίληψη τον κάνουν μοναδικό. Πειθαρχημένος με τη μπάλα, ένα άγγιγμα είναι ικανό να αλλάξει τη μοίρα ενός ματς. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον Μπέλινγκχαμ τόσο θεαματικό. Παράλληλα, η σωματική διάπλαση τον κάνει σχεδόν τέλειο για τη θέση του. Το ύψος του τον μετατρέπει σε… εναέρια απειλή και ο μακρύς διασκελισμός του επιτρέπει να αλλάζει ομαλά ταχύτητα και να φεύγει μακριά από τους αμυντικούς που κερδίζει.

LaLiga με Ενισχυμένες αποδόσεις!

Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ που σκόραρε στα δυο πρώτα ματς του Champions League μετά τον Ρονάλντο το 2009. Ηταν το πιο θεαματικό του, όλα μέχρι χθες ήταν τελειώματα από κοντά. «Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι είναι 20 ετών. Φαίνεται 30. Προφανώς, με εκπλήσσει. Εκπλήσσει τους πάντες», τόνισε ο Αντσελότι αναφερόμενος στην ποδοσφαιρική ωριμότητα του Βρετανού. Ο 20χρονος με οκτώ γκολ και τρεις ασίστ, έχει μέσο όρο συμμετοχής σε γκολ κάθε 71,3 λεπτά σε αυτό το θεαματικό ξεκίνημα της καριέρας του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι αυτός που θα «ξεκλειδώσει» τον Βινίσιους, το έκανε και κόντρα στη Νάπολι και οι δυο τους βρίσκουν την τέλεια χημεία. Η Ευρώπη πήρε το μήνυμα για το τι μπορούν να κάνουν οι δυο τους.

Ο Μπέλινγκχαμ, είναι κάτι περισσότερο από ένας σκόρερ. Είναι ένας ηγέτης που κεφαλαιοποιεί το παιχνίδι του πιο επιτυχημένου συλλόγου στον κόσμο. Ένας προικισμένος παίκτης που παίζει παντού και κάνει τα πάντα. Μόνο ένας τέτοιος θεαματικός ποδοσφαιριστής μπορεί να αλλάξει το σύστημα παιχνιδιού της για να προσαρμοστεί στις ασύγκριτες συνθήκες της «Βασίλισσας».
Ενας απροσδόκητος ήρωας στη «μετά Μπενζεμά εποχή» και 110 ημέρες μετά το «Hala Madrid», ο Μπέλινγκχαμ έχει κερδίσει ήδη μια θέση στην καρδιά των Μαδριλένων.

Αλήθεια, έχετε φανταστεί μια γραμμή κρούσης που θα αποτελείται από Βινίσιους, Μπέλινγκχαμ και Μπαπέ;

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X