Καρίμ Μπενζεμά: O Βασιλιάς της Μαδρίτης!

Καρίμ Μπενζεμά: O Βασιλιάς της Μαδρίτης!

Ο King Karim της Ρεάλ γίνεται 34 ετών (19/12/1987) και η Μαδρίτη του εύχεται να συνεχίσει να είναι το «9αρι» των ονείρων της. Ο Μπενζεμά δε φοβήθηκε τα βάρη με την αποχώρηση του Κριστιάνο, απογειώθηκε και φέρνει ξανά τη «Βασίλισσα» στην κορυφή. 

«Αυτό για μένα είναι το ποδόσφαιρο. Ξέρετε αυτό που δοκιμάζεις πράγματα και σου βγαίνουν». Ο Καρίμ Μπενζεμά έμαθε να δοκιμάζει τα πάντα, έκανε υπομονή, δεν παραπονέθηκε ποτέ και η μοίρα αποδείχθηκε γενναιόδωρη μαζί του. Το Νο9 της με την απαιτούμενη επιθετική ευφυΐα του της εξασφάλισε ένα σερί με 10 νίκες που την οδήγησαν στο να πάρει πρόπερσι το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2016-2017 (το πρωτάθλημα του 2019-2020) και το 34ο στο σύνολο. Τα επτά γκολ του Μπενζεμά στην περίοδο μετά το lockdown τον οδήγησαν στα 21 στο πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν και στη 2η θέση του αρχισκόρερ. Φέτος, η κατάσταση είναι ακόμα καλύτερη, ο Γάλλος είναι ο ηγέτης της «Βασίλισσας», αυτός που την οδηγεί στην κορυφή της Ισπανίας και στο δρόμο γι ακόμα ένα ευρωπαϊκό.

Ακόμα και στις μέρες του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μπερναμπέου δεν υπήρχε παίκτης με τέτοια επίδραση και κυριαρχία στο επιθετικό παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης σε πορεία πρωταθλητισμού. Ο Μπενζεμά εξελίχθηκε στον απόλυτο ηγέτη της ομάδας, αφήνοντας πίσω του και τον απίθανο Σέρχιο Ράμος. Με 45 γκολ στο 2021 βρίσκεται πλέον μόλις ένα τέρμα πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουνάιτεντ (46) και δύο από τον Έρλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ (47), αποδεικνύοντας έτσι την απίθανη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της LaLiga τιμάται στο 1.44. 

«Αν δεν έχεις σκύλο και έχεις γάτα, κυνηγάς με τη γάτα…»

Μέσα στο γήπεδο, ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο τα τελευταία 15 χρόνια, ένα 9άρι στο σώμα ενός 10αριού, ικανός να «εκτελέσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα με χίλιους και ένα τρόπους ή να σερβίρει έτοιμο το γκολ σε συμπαίκτη του, επίσης με πλειάδα εναλλακτικών ενεργειών. Mόνο τη φετινή σεζόν, σε 21 παιχνίδια μετρά 18 γκολ και 8 ασίστ! Ναι, αυτός ο παίκτης βρισκόταν ένα βήμα πριν από την έξοδο με Πελεγκρίνι, και με Μουρίνιο. Η περίφημη ατάκα του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν «Αν δεν έχεις έναν σκύλο να πας για κυνήγι τότε θα πρέπει να πάρεις τη γάτα σου. Με τον σκύλο κυνηγάς περισσότερο και καλύτερα. Αλλά αν δεν έχεις σκύλο και έχεις γάτα, κυνηγάς με τη γάτα». Μία φράση που συνόψιζε τα πάντα για τη σχέση τους.

Ο Ζιντάν όμως ανέλαβε, άλλαξε την κατάσταση κι έδωσε στον Μπενζεμά την αυτοπεποίθηση που χρειάζοταν για να τον απογειώσει επιθετικά. Για τον Γάλλο τεχνικό ο Μπενζεμά είναι ίσως ο καλύτερος φορ με τον οποίο έχει συνεργαστεί στην προπονητική του καριέρα. «Είναι ντροπιαστικό κάποιος που ξέρει από ποδόσφαιρο να εκφράζεται έτσι. Όταν είσαι φορ στη Ρεάλ όλοι πιστεύουν πως πρέπει να βάζεις 50 ή 60 γκολ. Ο Καρίμ θα βάλει 25 ή 30 γκολ και μετά θα φτιάξει και άλλα γκολ για να φτάσει τα 30 ή τα 40».

Ο Μπενζεμά πήρε τη σκυτάλη από τον Κριστιάνο!

Το καλοκαίρι του 2018 ο Ζιντάν αποχώρησε, Ρονάλντο προτίμησε τη Γιουβέντους αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην επίθεση της Ρεάλ. Ο Μπενζεμά έχοντας σκοράρει τέσσερις φορές στα πρώτα τρία παιχνίδια του στο πρωτάθλημα το 2018-2019 είχε τονίσει πως είναι έτοιμος να αντέξει το βάρος, αλλά και να σκοράρει πιο τακτικά. Με τον Ρονάλντο έπαιζε σαν 2ος κυνηγός. Μόλις αποχώρησε ήταν ο βασικός επιθετικός. Ηταν η ευκαιρία του, ήταν το ραντεβού με το πεπρωμένο.

Ενας… νέος Μπενζεμά ήταν εκεί για να σκοράρει. Ανανεωμένος, αφοσιωμένος, πιο ώριμος, αλλά κι έτοιμος για μεγάλες παραστάσεις. Η επιστροφή του Ζιντάν στην ομάδα τον απογείωσε, αλλά και μετά τη νέα αποχώρησή του δείχνει πως με αυτή την ψυχολογία είναι εκεί για να δίνει λύσεις. «Για μένα ο Καρίμ είναι το καλύτερο Νο9 στον κόσμο» είχε τονίσει ο Ζιζού. Ο Μπενζεμά ίσως ήταν ο μόνος παίκτης με τέτοια βελτίωση στην ομάδα σε μία δύσκολη χρονική περίοδο για τη Ρεάλ και χωρίς τον Ρονάλντο. Οι περισσότεροι συμπαίκτες του τα παράτησαν με τη Ρεάλ να τερματίζει 19 πόντους πίσω από την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα, ενώ βρέθηκε κι εκτός Κυπέλλου από τους Καταλανούς. Αποκλείστηκε με… διασυρμό στο Champions League από τον Άγιαξ. Ωστόσο ο «νέος Μπενζεμά» ήταν εκεί και πάλευε…

Τη σεζόν του κορονοϊού ο Μπενζεμά έβγαλε και τρομερή αντοχή. Παρότι τα ματς γίνονταν ανά 3 ή 4 ημέρες έπαιξε τα 873 λεπτά από τα 900 που θα μπορούσε να παίξει. Την ώρα που παίκτες όπως οι Μπέιλ και Αζάρ ήταν σπάνια σε πλήρη ετοιμότητα ο Μπενζεμά έπαιξε σε 48 παιχνίδια, πέτυχε 27 γκολ και μοίρασε 11 ασίστ και χάρισε ένα απίθανο πρωτάθλημα.

«Ο κόσμος ζητάει από έναν φορ μόνο γκολ όμως νομίζω πως είμαι ένα Νο9 με τη ψυχή ενός Νο10», θα πει ο Μπενζεμά και πέρσι λίγο έλειψε να το… κλέψει μόνος από τη Ατλέτικο, πετυχαίνοντας 30 γκολ και μοιράζοντας εννέα ασίστ. Φέτος, τα καταφέρνει ακόμα πιο καλά, πήρε την εκδίκησή του απέναντι στους Ροχιμπλάνκος και στο τέλος στο τέλος της χρονιάς η Ρεάλ έχει βρεθεί να κάνει… πρόβα τίτλου.

Τίτλοι Ετη
La Liga 2011–12, 2016–17, 2019–20
Copa del Rey 2010–11, 2013–14
Supercopa de España 2012, 2017
UEFA Champions League 2013–14, 2015–16, 2016–17, 2017–18
UEFA Super Cup 2014, 2016, 2017
FIFA Club World Cup 2014, 2016, 2017, 2018

Στην 3η θέση των σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης

Από το πρώτο του ματς με τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και το πρώτο τέρμα με τη φανέλα της Ρεάλ κόντρα στη Χερέθ έχουν περάσει 12 χρόνια. Τα τρόπαια που έχει κατακτήσει είναι πολλά, και τα γκολ περισσότερα. Στη 13η του σεζόν σκοράρει κατα ριπάς, συνλικά με τη φανέλα της «Βασίλισσας» έχει 297 γκολ, και βρίσκεται στην 4η θέση των σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Καρίμ Μπενζεμά τις εννέα από τις δώδεκα σεζόν του στη «Βασίλισσα» έχει πετύχει 20+ γκολ και το ρεκόρ θα συνεχιστεί.  Να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του Champions League τιμάται στο 26.00. 

Παίκτες Ετη Γκολ
1ος Κριστιάνο Ρονάλντο 2009-2018 450
2ος Ραούλ 1994-2010 323
3ος Καρίμ Μπενζεμά 2009- 297
4ος  Αλφρέδο Ντι Στέφανο 1953-1964 308
5ος Σαντιγιάνα 1971-1988 290
6ος Φέρεντς Πούσκας 1958-1966 242
7ος Ούγκο Σάντσες 1985-1992 208
8ος Φρανσίσκο Χέντο 1952-1970 182
9ος Πίρι 1964-1979 172
10ος Μπουτραγένιο 1983-1995 171

Ολα για τη Βασίλισσα, ακόμα και με δεμένο χέρι!

Σε κάθε γκολ και κάθε πανηγυρικό σφίξιμο της γροθιάς, η εικόνα του Καρίμ Μπενζεμά έχει ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια με τον επίδεσμο στο δεξί του χέρι. Δεν παίζει χωρίς τον προστατευτικό επίδεσμο από το 2019. Οχι, δεν είναι γούρι…Ο Γάλλος πονάει από τραυματισμό που υπέστη τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς. Ο Μπενζεμά είχε αποχωρήσει τραυματιάς από τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στη Μπέτις με κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού του χεριού, μετά από σύγκρουση με τον Μαρκ Μπάρτρα κι έκτοτε φοράει διαρκώς τον προστατευτικό επίδεσμο!

Ο Καρίμ δε βγάζει τον επίδεσμο για να αποφύγει το χειρουργείο, το οποίο θα απαιτούσε να μείνει για δύο μήνες εκτός δράσης. Κι όλως τυχαίως, από εκείνο τον τραυματισμό και τη μέρα που φόρεσε τον εν λόγω επίδεσμο, δεν σταματά να σκοράρει και να ηγείται της Βασίλισσας, ως ο απόλυτος σταρ και διάδοχος του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Μπενζεμά, το παιδί από το Μπρον Τερεγιόν

Αν δεν ήταν ένας χαρισματικός επιθετικός, άξιος να φοράει επί 13 διαδοχικά χρόνια την πιο βαριά φανέλα του κόσμου σε συλλογικό επίπεδο, αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης, μπορεί και να μην ήταν στη ζωή! Αν δεν είχε αυτό το ταλέντο, μπορεί να είχε μπλέξει με όπλα, με ναρκωτικά, με ληστείες. Σίγουρα θα φοβόταν για τη ζωή του το παιδί από το Μπρον Τερεγιόν, την πιο κακόφημη γειτονιά της Λυών! Σε αυτή την γειτονιά, ο Μπενζεμά μεγάλωσε υπό την αυστηρή προστασία – φροντίδα των Αλγερινών γονιών του, οι οποίοι κατάφεραν να κρατήσουν τα εννέα παιδιά τους μακριά από τα επικίνδυνα μονοπάτια. Θρυλείται πως στο Μπρον υπάρχει ένας άγραφος νόμος που λέει ότι πάντα βοηθάς τον «αδελφό» σου, ότι και αν γίνει.

Και, έκτοτε, ο Μπενζεμά το έχει κάνει δεκάδες φορές με τον Ζενάτι, ο οποίος άρχισε να έχει προβλήματα με την δικαιοσύνη, όταν ο Καρίμ έκανε το «μπαμ» στην Λυών. Συνελήφθη για ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ, για τις οποίες καταδικάστηκε σε οκταετή φυλάκιση. «Γεννηθήκαμε μέσα στην βία. Δεν κατανοούσαμε ότι η κλοπή ήταν κάτι σοβαρό» δικαιολογήθηκε ενώπιον του δικαστή ο Ζενάτι, ο οποίος δεν εξέτισε ούτε το 1/4 της ποινής του. Γι’ αυτό φρόντισε ο Μπενζεμά, ο οποίος του βρήκε – πλήρωσε έναν καλό δικηγόρο και τον επισκέπτονταν στην φυλακή.

Όταν ο «μεγάλος αδελφός» αποφυλακίστηκε, ο Καρίμ του βρήκε δουλειά, για να τον βάλει στον ίσιο δρόμο. Ε και; Για πολλούς ο Ζενατί είναι ο πιο δύσκολος… αμυντικός εκτός γηπέδων για τον Καρίμ. Του βάζει διαρκώς εμπόδια, όπως συνέβη και με το ροζ σκάνδαλο, όπου βρέθηκε ένοχος.  Κάποιοι τόνισαν πως αυτό το σκάνδαλο του έκοψε τον δρόμο για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.

Ο Καρίμ θα είναι πάντα, ένα παιδί από το Μπρον Τερεγιόν. Ωστόσο, στο χορτάρι είναι ο σωματοφύλακας της Βασίλισσας, αυτός που προστατεύει το όνομά της. Χρόνια πολλά Καρίμ!

 

Σχολιάστε

X