Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης: Για μία θέση στον τελικό

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης: Για μία θέση στον τελικό

Έναρξη: 21:00, 09/01/2020
Γήπεδο: King Abdullah Sports City

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης θα διεκδικήσουν μία θέση για τον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, που από φέτος διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία.

Στη Σαουδική Αραβία

Η Ισπανική Ομοσπονδία αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας και για τα επόμενα τρία χρόνια η διοργάνωση θα φιλοξενείται στη Μέση Ανατολή. Τα ετήσια έσοδα υπολογίζονται σε 40 εκατ. ευρώ, ενώ προϋπόθεση ήταν να συμμετέχουν 4 ομάδες, οι πρώτες της βαθμολογίας της προηγούμενης σεζόν, ώστε να εξασφαλιστεί ουσιαστικά τόσο η παρουσία της Μπαρτσελόνα όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης, ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους οπαδούς.

Πολυνίκης η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα θα διεκδικήσει για 14η φορά το τρόπαιο, έχοντας τα περισσότερα τρόπαια στη χώρα, τη στιγμή που η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει πανηγυρίσει μόλις δύο φορές την κατάκτησή του. Οι μπλαουγκράνα, μάλιστα, έχουν να δείξουν και εξαιρετική παράδοση απέναντι στους ροχιμπλάνκος, καθώς δεν έχουν χάσει κανένα από τα 9 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (η τελευταία νίκη της Ατλέτικο είχε έρθει για το πρωτάθλημα τον Απρίλιο του 2016 εντός έδρας).

Βέβαια, η ομάδα του Σιμεόνε είναι πασίγνωστη για τις αμυντικές της επιδόσεις και σε αυτό το σερί η Μπαρτσελόνα δεν έχει σκοράρει πάνω από 2 φορές σε κανένα ματς, με τα 7 από τα 9 τελευταία να λήγουν με under 2,5. Και οι δύο ομάδες, πάντως, μπορεί να μην πείθουν φέτος με τις εμφανίσεις τους, όμως ταξιδεύουν με καλή ψυχολογία, καθώς η Μπαρτσελόνα τρέχει αήττητο σερί 12 αγώνων, ενώ η Ατλέτικο 5.

Με αλλαγές οι πρωταθλητές

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Τερ Στέγκεν, Αρτούρ και Ντεμπελέ, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε ακόμη περισσότερες αλλαγές στην ενδεκάδα. Εκείνος, φυσικά, που θα διατηρήσει τη θέση του είναι ο Λιονέλ Μέσι, που έκρινε και το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα (νίκη της Μπαρτσελόνα με 1-0). Το ίδιο θα συμβεί και με τον Γκριζμάν, που θα δώσει ακόμη ένα ματς απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Από την πλευρά της Ατλέτικο ο Ντιέγο Σιμεόνε δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Λεμάρ και Ντιέγκο Κόστα, ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Σάβιτς, ενώ όλα δείχνουν ότι ο πολύτιμος Κόκε θα προλάβει και ίσως είναι σε θέση να ξεκινήσει. Ο Αργεντίνος τεχνικός πέρα από την άμυνά του θα ποντάρει και στους Κορέα, Μοράτα, που αποτελούν τους κύριους λόγους της αγωνιστικής ανάτασης των ροχιμπλάνκος τις τελευταίες εβδομάδες.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X