Ποιος είναι ο κορυφαίος Ισπανός κεντρικός μέσος των 00's; (Poll)

Ποιος είναι ο κορυφαίος Ισπανός κεντρικός μέσος των 00’s; (Poll)

Κάτω από πανσέληνο «γεννήθηκε» μια από τις σπουδαιότερες ιστορίες του ποδοσφαίρου. Στο νησί της Μαγιόρκα στις 22.32 (ώρα Ελλάδας) της 21ης Δεκεμβρίου 2002, στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ένας 18χρονος, ο Αντρές Ινιέστα, που έκανε το ντεμπούτο του στη LaLiga, πήρε τη μπάλα στο κέντρο, με τη Μαγιόρκα να είναι σε θέση άμυνας. Τα μάτια του σάρωναν το γήπεδο. Υπήρχε ο Τσάβι, 15 μέτρα μακριά, οπότε έδωσε τη μπάλα στον συμπαίκτη του και απόφοιτο της Μασία. Αυτή ήταν η πρώτη από τις πολλές πάσες μεταξύ των δύο Ισπανών. Ήταν το πρώτο από τα χιλιάδες στιγμιότυπα που μας χάρισαν οι δυο τους!

Build A Bet* στην LaLiga

Η παρουσία του Ινιέστα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τον Τσάβι, ο οποίος ήταν σε θέση να συνδυάζεται καλύτερα με άλλους και να βρίσκει πάντα χώρους. Τις επόμενες 12.5 σεζόν, ο Τσάβι και ο Ινιέστα συνέχισαν να διαμορφώνουν την πιο όμορφη συνεργασία στη μεσαία γραμμή που έχει δει ποτέ το ισπανικό ποδόσφαιρο. Σε μένα, σε σένα, σε μένα, σε σένα, σε μένα, στον Μπουσκέτς, σε μένα, σε σένα, σε μένα, στον Μέσι, στα δίχτυα. Αυτή ήταν η φόρμουλα που επαναλάμβαναν Σαββατοκύριακο με Σαββατοκύριακο, σεζόν με σεζόν, τελικό με τελικό. Είναι όμως αυτοί οι κορυφαίοι Ισπανοί μέσοι που είδαν τα μάτια μας μετά το 2000; Τσάμπι Αλόνσο, Μπουσκέτς και Φάμπρεγας έγραψαν τη δική τους λαμπρή ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα!

Αντρές Ινιέστα, ο «μάγος» της Ισπανίας!

Αυτός ο μικρόσωμος μάγος της μεσαίας γραμμής πέρασε στην ιστορία ως εκ των κορυφαίων μέσων που είδαν τα γήπεδα του κόσμου. Προϊόν της «Μασία», είναι ο παίκτης που ξέρει όσο κανείς άλλος να κολλά τη μπάλα στα πόδια του και να περνά αλώβητος από τις μάχες του κέντρου. Αρχισε την καριέρα του ως αμυντικό χαφ, όμως γρήγορα, άλλαξε θέση, χάρη στην τρομερή τεχνική του κατάρτιση και την εκρηκτικότητά του. Ντελικάτος, πανέξυπνος, εξαιρετική φυσική κατάσταση και με απίθανες λεπτεπίλεπτες κινήσεις έκανε τη διαφορά. Οι περιστροφές γύρω από τον άξονα του, με τις οποίες άφηνε πίσω τους αντιπάλους του έγραψαν ιστορία.

Στη Μπάρτσα σήκωσε τα πάντα. Εννέα πρωταθλήματα, έξι Κύπελλα, επτά Σούπερ Καπ, τέσσερα Champions League (2006, 2009, 2011, 2015), τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης και άλλα τόσα Μουντιάλ Συλλόγων. Με την εθνική Ισπανίας (131/ 13) όμως πέρασε σε άλλο επίπεδο, έδωσε τρομερές παραστάσεις κατακτώντας τρεις διαδοχικές κορυφές (EURO 2008, 2012, Μουντιάλ 2010), όπου βρέθηκε σε όλες στην MVP 11άδα.

Δεύτερος στην «Χρυσή Μπάλα» (2010) 3ος (2012) και 4ος (2011), δεύτερος καλύτερος παίκτης του Μουντιάλ 2010, όπου έβαλε το σημαντικότερο γκολ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, το νικητήριο στην παράταση του τελικού. Βρέθηκε τέσσερις φορές στην καλύτερη 11άδα του Champions League και αναδείχθηκε κορυφαίος Ισπανός δύο φορές. Ολος ο πλανήτης συμφωνεί, πως έπρεπε να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον μια «Χρυσή Μπάλα».

Θυμηθείτε τι είπαν Βασίλης Σαμπράκος και Μιχάλης Τσόχος στην εκπομπή “Unboxing Glory: Legends by bwin”, για τον Ινιέστα

 

 

Tσάβι, ένας μοναδικός αρτίστας

Ενας παίκτης… ρομπότ, για πολλούς ο ο κορυφαίος Ισπανός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Πανέξυπνος οργανωτής, ήξερε πότε θα δώσει τη μπάλα, πως θα τη δώσει, που θα κινηθεί, γνώριζε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τσάβι ήταν ο άνθρωπος που εκτόξευσε το tiki taka και φυσικά ανήκει στην σπουδαιότερη Μπαρτσελόνα όλων των εποχών. Από τα πόδια του ξεκίνησε και η αντεπίθεση της Ισπανίας, η οποία κατέκτησε δυο φορές την κορυφή της Ευρώπης και μια του κόσμου. Θήτευσε ως ποδοσφαιριστής δίπλα στον Πεπ Γκουαρδιόλα, μπολιάστηκε από τα λεγόμενα του Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος είχε πει  «αν ο Τσάβι έχει μια κακή μέρα, η Μπαρτσελόνα δεν παίζει ούτε το μισό απ’ όσο καλά μπορεί».

Σούπερ αποδόσεις στην LaLiga!

Σε 17 χρόνια παρουσίας του στη Μπάρτσα κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, έξι Σούπερ Καπ, τέσσερα Champions League (2006, 2009, 2011, 2015), δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης και άλλα τόσα Μουντιάλ Συλλόγων. Το τελευταίο από τα 767 παιχνίδια του με την κυανέρυθρη φανέλα (δεύτερος στην σχετική λίστα, πίσω από τα 778 του Λιονέλ Μέσι) ήταν αυτό της απόλυτης αποθέωσης: Πρωταθλητής Ευρώπης για τέταρτη φορά σε συλλογικό επίπεδο (πρώτη ως αρχηγός και μετά το δεύτερο τρεμπλ μέσα σε έξι χρόνια), με αντίπαλο την Γιουβέντους του επίσης «μαέστρου» Αντρέα Πίρλο. Με τους Ιβηρες (2ος σε συμμετοχές με 133/ 13 γκολ) βρέθηκε σε όλες τις διακρίσεις στην MVP 11άδα. Κορυφαίος Ισπανός τρεις φορές και όλοι απορούν πως αυτός ο παίκτης δεν κατέκτησε ποτέ τη «Χρυσή Μπάλα». Πλέον, από τον πάγκο της ομάδας που λάτρεψε καλείται να τη φέρει ξανά στην κορυφή της Ισπανίας. Στο 1.83 προσφέρεται να κατακτήσει η Μπαρτσελόνα τη LaLiga

Τσάμπι Αλόνσο, εγκεφαλικός deep-lying playmaker

Συλλέκτης τροπαίων ο Βάσκος μέσος, εκ των κορυφαίων Ισπανών χαφ. Απλός, οργανωτικός, με σούπερ πλεονέκτημα πως ήταν εγκεφαλικός deep-lying playmaker. Είχε εξαιρετική μακρινή μπαλιά, πολύ δυνατό σουτ, ένας παίκτης που δεν κουραζόταν ποτέ! Εργατικός, έκανε εξαιρετική δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Μας συστήθηκε ως παίκτης της Σοσιεδάδ, με την οποία το 2003 πλησίασε τον τίτλο στη LaLiga.

Ακολούθησε η καταξίωση στη Λίβερπουλ με το Champions League του 2005, όπου σκόραρε στην επική ανατροπή κόντρα στη Μίλαν, ενώ με τους «κόκκινους» πήρε το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Με τη Ρεάλ ήρθε η εκτόξευση! Πρωτάθλημα, Champions League, και Σούπερ Καπ Ευρώπης. Eπόμενος σταθμός η Μπάγερν με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις πρωταθλήματος! Με την Ισπανία γνώρισε την απόλυτη ευτυχία (EURO 2008, Μουντιάλ 2010, EURO 2012), ενώ το 2003 ψηφίστηκε κορυφαίος Ισπανός. Στο 2.20 προσφέρεται να κατακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης τη LaLiga

Σέρχιο Μπουσκέτς, η εξέλιξη των Τσάβι, Ινιέστα

Ένας εκ των κορυφαίων της Μπαρτσελόνα, ένας ποδοσφαιριστής– σημαία που έχει ζήσει τα πάντα με τους Καταλανούς. Από τους πιο εργατικούς μέσους που έχουν δει τα μάτια μας στην Ευρώπη, ο παίκτης – κλειδί που βοήθησε στην εκτόξευση της Μπάρτσα. Μετά τους Τσάβι, Ινιέστα, αποτέλεσε τη συνέχεια στην εντυπωσιακή ομάδα των Καταλανών, έχοντας κατακτήσει οκτώ πρωταθλήματα, έξι Κύπελλα, έξι Σούπερ Καπ, τρία Champions League (2009, 2011, 2015), τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης και άλλα τόσα Μουντιάλ Συλλόγων. Με την Εθνική (115/ 2) πανηγύρισε την κατάκτηση του Μουντιάλ 2010 και το EURO 2012, όπου και βρέθηκε στην all star 11άδα. Η κατάρρευση της Μπαρτσελόνα τον παρέσυρε κι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει μια «Χρυσή Μπάλα».

LaLiga σε ζωντανή μετάδοση

Σεσκ Φάμπρεγας, μια καριέρα γεμάτη… ασίστ!

Η καριέρα του είχε λάμψη, τίτλους και πολλές υποσχέσεις. Ο Σεσκ μας συστήθηκε ως wonderkid, αφού ως παίκτης της Άρσεναλ άφησε με το στόμα ανοιχτό τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Εκπληκτικές ασίστ, τρομερά τελειώματα και άνεση στο σκοράρισμα, ήταν από τους πιο δημιουργικούς μέσους που έχουμε δει στην Ευρώπη. Με την Άρσεναλ πήρε Κύπελλο, Σούπερ Καπ, ενώ ηττήθηκε στον τελικό του Champions League (2005-’06).

Αυτό δεν το πήρε ούτε με την Μπαρτσελόνα, με την οποία πανηγύρισε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ Ευρώπης, Μουντιάλ Συλλόγων και δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας. Όταν επέστρεψε στην Αγγλία κατέκτησε τον τίτλο δύο φορές με την Τσέλσι, όπως και από ένα Κύπελλο, League Cup. Με την Ισπανία έζησε στιγμές μοναδικές, κατακτώντας δύο EURO (2008, 2012) και Μουντιάλ (2010). Μάλιστα, στα δύο EURO ήταν στην all star 11άδα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X